Makkelijk je eigen fotoboek ontwerpen!

Fotoboek zelf ontwerpenZoals jullie weten ben ik gek op foto’s maken. Mijn telefoon zit er vol mee. Mijn grootste angst is als deze foto’s een keer, door de één of andere reden, kwijt zouden raken. Dat is ook de reden waarom ik regelmatig fotoalbums maak. Zo heb ik ze altijd binnen handbereik en het is ook super leuk om de albums aan mijn kinderen of andere mensen te laten zien.

Vroeger was ik hier altijd te lui voor. In mijn hoofd was het iets wat veel tijd kost. Maar sinds kort heb ik ontdekt dat het eigenlijk zeer makkelijk en snel kan om een goed uitziend fotoalbum te maken!

Afgelopen week werd ik gecontacteerd door Fotofabriek.nl voor een samenwerking. Ik mocht een hardcover fotoboek ontwerpen en zelf ervaren hoe de site werkt. Vandaag laat ik jullie zien wat ik heb gemaakt en hoe makkelijk het allemaal ging!

(Deze blogpost is niet gesponsord!)

Mijn ontwerp

makkelijk en snel je fotoboek zelf ontwerpen

makkelijk en snel je fotoboek zelf ontwerpen

Allereerst kies je wat voor soort fotoboek je wilt maken. In mijn geval was het de Hardcover A4 liggend fotoboek. Daarna kan je kiezen om te beginnen via de online editor of de PDF uploader. Zelf heb ik gekozen voor de online editor omdat ik liever niks wil downloaden. Het ging super makkelijk en snel.

Je kiest een blanco project om vanaf nul te beginnen of je kiest een design dat al voor je is gemaakt. Deze laatste heeft mijn voorkeur!!! Op deze manier staat de cover en de pagina-indeling al klaar voor je. Het enige wat je hoeft te doen is je foto’s uploaden en deze inplakken (als je dit handmatig wenst te doen). Je kan er ook voor kiezen dat het programma zelf automatisch de foto’s voor je inplakt. Een prima keuze als je vooral snel wilt werken. Ik heb zelf de autofill gedaan en later wat foto’s aangepast om een samenhangend verhaal te maken.

Per pagina kan je het aantal foto’s en de layout kiezen. Ook kan je teksten, decoraties en achtergronden toevoegen. Zelf heb ik mijn fotoboek zo simpel en clean mogelijk gehouden.

Als je klaar bent en helemaal tevreden bent met je ontwerp dan zet je het in je winkelwagentje en kies je verder hoe je het fotoalbum wilt hebben. Hier zijn ook heel veel keuzes mogelijk, zoals de papierkeuze, hoe je de omslag wilt hebben, in een doos of niet etc. Als je alle keuzes hebt gemaakt is je fotoboek klaar om gedrukt te worden.

Het resultaat

blankVoor dit fotoalbum ben ik gegaan voor een compilatie aan de ‘grote’ activiteiten van 2020 binnen ons gezin. Het jaar 2020 ging zo snel en was zo’n bijzonder en gek jaar dat je bijna zou vergeten dat er ook wat leuke momenten waren. Je ziet dus veel foto’s van bijvoorbeeld de eerste verjaardag van mijn dochter Céline en van de eerste schooldag van mijn dochter Chloé. Allebei momenten die zeer speciaal waren in het jaar 2020.

Mijn ervaring

Ik ben positief verrast hoe makkelijk je een best professioneel uitziend fotoboek kan maken, dankzij fotofabriek.nl. Het ontwerpen van het fotoboek ging super snel en makkelijk en precies hoe ik het wenste. Ook de verzending ging snel. Ik heb er voorlopig ook veel plezier van en later mijn kinderen ook.

Heb jij thuis ook fotoboeken liggen?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.