Mijn eerste Airbnb ervaring | Review en tips (+video)

airbnb ervaring review

Ik ben al een paar jaar bekend met Airbnb, maar heb het tijdens mijn recente reis naar Italië pas voor het eerst echt gebruikt.

Als je niet bekend bent met de site, Airbnb is een plek waar particuliere huiseigenaren hun woningen (meestal appartementen maar ook villa’s) kunnen verhuren aan reizigers. Het biedt hosts een platform om op korte termijn wat huurinkomsten  te verdienen en het biedt reizigers de kans om op vakantie te genieten van het comfort van een privéwoning.

Het meer van Como is berucht vanwege het gebrek aan goede, goedkope hotels. Daarom besloten wij dat het de perfecte plek zou zijn om van onze eerste Airbnb-ervaring te genieten. Hier is hoe het allemaal ging:

Zoals sommigen van jullie op mijn Insta Stories hebben kunnen volgen,  zijn wij een paar weken in Italië geweest. We zijn eerst naar een deel van Frankrijk geweest, daarna een paar dagen Zwitserland en uiteindelijk Milaan en Lake Como. Van alle plaatsen in Italië die ik heb bezocht, was het Comomeer de plek die me het meest verbaasde. Rondom het Comomeer kan je met de ferry naar verschillende plaatjes gaan waar je heerlijk kan zitten op terrasjes, promenades bekijken, kleine boutiques, schattige huisjes en mooie bloemen overal. De koffie is lekker en overal kon ik prima mijn decaf cappuccino drinken.Eén van de plaatsjes die ons meteen aansprak was Menaggio. Je zult merken dat Menaggio geen bijzonder drukke of grote stad is, maar het heeft echt een leuke promenade en daar hebben we besloten om onze reis te beginnen na aankomst vanuit Milaan. Je hoeft niet lang te besteden om de hele stad te verkennen, maar je zult een aantal kerken, cafés, winkels en leuke plekken vinden om rond te lopen. Menaggio is verbonden met Bellagio en Varenna met de veerboot.

Wij hadden op Airbnb een hele mooie villa gevonden in Laglio. Niet alleen was de villa super mooi met alles erop en eraan inclusief bijzonder mooie views, ook lag deze villa op loopafstand van de villa van George Clooney, Villa Oleandra. De achttiende-eeuwse Villa Oleandra in Laglio is de zeer bekende zomerresidentie van George Clooney, die sinds 2002 heeft gekozen voor dit rustige dorp aan de westkust van het Comomeer om zijn vakanties door te brengen, soms in gezelschap van andere Hollywood-beroemdheden. Super leuk als je hem toch nog even tegenkomt. Hij schijnt vaak koffie te drinken in één van de cafeetjes vlakbij, dus wie weet! De achtervolgingsscène uit de film Murder Mystery is ook precies op deze straat gefilmd.

Verder was deze villa net zo duur als andere hotels, met het verschil dat je nu vier kamers, een grote tuin met prachtige views, een wasmachine, vier toiletten en een keuken tot je beschikking hebt. Met een gezin een heerlijke optie. Natuurlijk zou ik zo’n villa niet aanraden als je met z’n tweetjes op pad bent voor maar een paar dagen. Wij zijn in deze villa maar liefst een week gebleven.

Wil je meer zien van deze villa en de omgeving? Kijk hieronder naar mijn eerste “vlog” over onze eerste Airbnb- ervaring.

Onze Airbnb ervaring

Zoals de titel al zegt, dit was onze eerste Airbnb boeking. Omdat je het toch wel een beetje eng vindt om ergens in iemand zijn huis te verblijven, wisten wij meteen dat wij via Airbnb Plus wilden gaan zoeken naar een verblijfplaats. Je maakt ook vaak genoeg mee dat hotels prachtige foto’s plaatsen op hun website en als puntje bij paaltje komt dan ziet de kamer en het hotel er totaal niet zo uit als op de foto’s. Misschien wel van hoe het 50 jaar geleden eruit zag. Je wilt gewoon geen verassingen, zeker niet met een gezin en voor 7 dagen lang. Airbnb Plus leek een goede optie te zijn. Airbnb Plus is een selectie van alleen de allerhoogste kwaliteit woningen van verhuurders die bekend staan om hun uitstekende recensies en aandacht voor detail. Elke woning wordt geverifieerd door een persoonlijke kwaliteitsinspectie om kwaliteit en comfort te garanderen.

Bij aankomst op onze villa kwamen wij de host tegen. Deze heeft ons de sleutel overhandigd, uitgelegd hoe alles werkt en voor wat welke sleutel was. Wij moesten een paar documenten invullen en er werden foto’s gemaakt van onze paspoorten. Daarna ging de host weg en was de villa helemaal van ons. Sommige complementaire luxe van deze villa was dat er een lift aanwezig was, een garage voor onze auto, een privétuin met prachtig uitzicht, een panorama view vanuit het raam, wasmachine, vaatwasser, babybedje en DVD blue-ray speler. Verder de standaard dingen zoals een keuken, meerdere badkamers en slaapkamers.De keuken was voorzien van verschillende keukenapparatuur, pannen, glazen, borden, et cetera. In de keuken stonden ook praktische zaken waaronder bakolie, zout en peper en sausjes. De host had voor ons ook een complementaire wijn en cola in de koelkast gezet. En verder ook wat croissantjes, koekjes en pasta met tomatensaus om de aankomstdag door te komen. Dat vonden wij ontzettend aardig. Natuurlijk hoeft dit niet zo te zijn bij alle Airbnb’s.

Mijn laatste oordeel

Airbnb review en tips

Airbnb heeft mij zeker een goede indruk gegeven. Ik ben zeker van plan er in de toekomst meer gebruik van te maken. Het is niet altijd ideaal voor reizigers met een klein budget, omdat hotels (afhankelijk van het land) soms goedkoper zijn. Maar voor degenen die iets meer privacy en flexibiliteit willen, is het absoluut een betere optie dan hotels. Met name voor een gezin super ideaal!

De kosten voor het gebruik van de site zijn erg hoog, en dat is waarschijnlijk omdat ze één van de eerste sites in hun soort zijn. Verder hangt het af waar je verblijft en wie je host is, maar wij moesten met de host afspreken hoe laat we aankwamen en hoe laat we weggingen. Dit om de sleutel overhandigd te krijgen en uitleg over de villa. Voor ons was dit ontzettend vervelend want wij reizen natuurlijk met de auto en kwamen vanuit Zwitserland. Een exacte tijd benoemen was bijna onmogelijk.

Later snapte ik wel waarom dit nodig was. Onze villa was natuurlijk erg groot en we moesten uitleg krijgen over de verschillende sleutels en functies in en om de villa. Maar het afspreken van een vertrektijd om de sleutel terug te overhandigen had van ons niet gehoeven. Het had flexibeler kunnen gaan, maar wat ik al zei het hangt af van waar je verblijft. Het kan zijn dat bij andere huizen/villa’s een speciale locker aanwezig is waar je de sleutel in kan doen.

Het maken van foto’s van onze paspoorten en het invullen van formulieren heeft veel tijd in beslag genomen. Zeker als je zo laat en uitgeput van een reis komt en dat allemaal nog weer moet gaan doen. Bij het boeken op Airbnb hebben wij tenslotte al een kopie van de paspoorten af moeten geven.

Verder waren er een paar gebreken in de villa.

Aan de andere kant was de hele beleving en de goede zorg, met name de complementaire dingen die wij kregen op de eerste dag, zeer aangenaam.Een paar tips en dingen die je moet weten

  1. Controleer altijd de beoordelingen van de host. Persoonlijk zou ik niet bij iemand blijven die niet op zijn minst meerdere positieve recensies heeft. Onthoud dat deze plaatsen niet zo veilig zijn als hotels. Het zijn individuen en je moet iets voorzichtiger zijn dan normaal.
  2. Het is niet nodig om de vermelde prijs te betalen. Voor zover ik kan zien, zijn er veel meer gastheren dan er huurders zijn. De onderhandelingsmacht is dus in jouw voordeel. Bovendien ga je op Airbnb rechtstreeks met de huiseigenaar om, in plaats van met een manager of receptionist. De kans dat je een beter tarief kunt onderhandelen is daardoor veel groter.
  3. Houd er rekening mee dat als je een boeking maakt, Airbnb een pre-autorisatie op jouw creditcard uitvoert en een borg in rekening brengt. Als er iets gebeurt met het appartement terwijl je daarbinnen bent, zoals laten we zeggen dat je de douche aan laat staan ​​en de plaats onder water zet, dan kan Airbnb de schade op jou verhalen. Voordat je een boeking kunt maken, hebben ze ook een foto of scan van je ID nodig om je identiteit en account te verifiëren en ik neem aan dat ze hetzelfde doen met hosts. Het is een beetje gedoe, maar een goed teken dat ze de veiligheid serieus nemen.

Heb jij al eerder via Airbnb een huisje geboekt? Wat was jouw ervaring?

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.