Geisha Facial oftewel Vogelpoep-gezichtsbehandeling

vogelpoep gezichtsbehandeling - geisha facial

De meeste mensen zeggen: “Als vogelpoep op je valt, brengt het geluk”. Welnu, blijkbaar kan het je ook een gladder, meer glimmend uiterlijk geven wanneer het rechtstreeks op je gezicht wordt aangebracht. Volgens een artikel gepubliceerd in de New York Times heeft vogelpoep magische voordelen als het gaat om het verhelderen van een doffe huid en het bestrijden van acne. Eén ding is zeker, dit is één van de meest bizarre beauty trends van dit moment. De trend komt uit Japan, waar de vogelpoep facials – ook wel de Geisha facial genoemd – ontzettend populair zijn.

Japanse Nachtegaal

De desbetreffende vogel-uitwerpselen komen niet van zomaar een vogel. Ze zijn verzameld van een bepaald type nachtegaal, afkomstig van het Japanse eiland Kyushu. De gebruikte ingrediënten zijn zo zeldzaam dat maar heel weinig plaatsen de behandeling bieden en als ze dat doen, wordt er een behoorlijk prijskaartje aan gehangen.Gezichtsbehandelingen op basis van vogelpoep zijn de afgelopen jaren helemaal populair in de Hollywood-schoonheidssalons. Zelfs Victoria Beckham en Angelina Jolie zouden er een fan van zijn. In Amerika kan je een vogelpoep facial treatment vanaf $180 doen. Goedkoop is het dus niet. Ook in het London Hilton Hotel in Park Lane, kunnen klanten £ 180 betalen voor een sessie van 90 minuten. Omdat de gebruikte ingrediënten volledig natuurlijk zijn (hoewel enigszins vies) is het geschikt voor elk huidtype, inclusief de meest gevoelige huidtypes.

De nachtegalen worden gevoed met een speciaal dieet van zaden en bessen (geen sappige wormen dus!), daarom zijn de uitwerpselen organisch en veganistisch. Van de uitwerpselen wordt gezegd dat ze eiwitten en enzymen bevatten, die de dode huid afbreken, bleken en zelfs vlekken herstellen. Guanine, dat ook in parels wordt gevonden, zou de huid een glanzende gloed geven. In tegenstelling tot de voordelen toegeschreven aan het gebruik van bijvoorbeeld slakkenslijm, zijn de voordelen toegekend aan het gebruik van vogelpoep echter nog niet bewezen.

Geisha facial of vogelpoep-gezichtsbehandeling voor thuis

Wat als het ook echt werkt? Mocht je geen $180 willen spenderen om de bird poop of Geisha facial uit te proberen kan je altijd voor de onderstaande vogelpoepcrèmes en -maskertjes gaan.

    1. Uguisu Poo uguisu no Fun hydrating Mask

    2. Uguisu Poo no Fun illuminating Mask

    3. Uguisu Poo uguisu no Fun calming Mask

Hoewel het indrukwekkend klinkt, kun je je afvragen of het echt meer doet dan een goede serum, moisturizer of highlighter.

Zou je vogelpoep op je gezicht overwegen omwille van schoonheid? Laat het ons weten in het commentaar hieronder.

Xoxo,

Fani | Convey BeautyXOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.