15 Veelgestelde Vragen over Retinol

Waarom kiezen voor Retinol?

Retinol is een van de meest voorkomende soorten retinoïden omdat het vrij verkrijgbaar is en minder snel irriterend is voor ‘beginners’. Het is tenslotte mogelijk om te veel van het goede te hebben. Als je te veel retinol gebruikt kan je een rode, geïrriteerde en schilferende huid krijgen. Bij gebruik met voorzorg heeft retinol echter het potentieel om één ​​van de beste preventieve en proactieve oplossingen voor je huid te zijn, ongeacht je leeftijd.

Is retinol gevaarlijk?

Veel mensen zijn geïntimideerd door retinol omdat het al lang in verband wordt gebracht met een schilferende huid. In werkelijkheid is retinol een goed onderzocht ingrediënt dat bekend is in de medische gemeenschap. Voor zover wij weten, zijn er geen bijwerkingen op de lange termijn van het gebruik van retinol. Hoewel er enkele bijwerkingen zijn die sommigen als onaangenaam kunnen beschouwen (het is niet ongebruikelijk dat de symptomen ‘verergeren voordat ze beter worden’), kunnen deze doorgaans gemakkelijk worden behandeld met een goede voorbereiding.

Welke retinoïden werken het beste tegen veroudering?

Het is nooit te vroeg om retinol te gaan gebruiken voor anti-aging doeleinden. Verschillende soorten huid hebben echter baat bij verschillende soorten retinoïden. Een rijpe huid heeft mogelijk producten op recept nodig, zoals tretinoïne en retinoïnezuur. Deze kunnen tot 100 keer krachtiger zijn dan vrij verkrijgbare retinolproducten. Degenen die preventieve zorg zoeken, kunnen echter het beste beginnen met zachtere retinol van medische kwaliteit voordat ze zich omhoog werken. Die soorten retinol zijn milder van dosis of zijn ingekapseld voor een langzamere afgifte. Voor mensen met een jonge huid is het beter om langzaam te gaan.Wat is vitamine A?

Vitamine A is een essentiële voedingsstof die in twee soorten voorkomt: retinoïden en carotenoïden. Het lichaam zet beide typen om in retinol en slaat het op in de lever of transporteert het door het lichaam. Bij topische toepassing kan retinol de celvernieuwing van de huid verhogen en de collageenproductie stimuleren.

Wat zijn de bijwerkingen van retinol?

Het is een veel voorkomende misvatting dat retinol de huid dunner maakt. Wees gerust, dit is niet waar. Omdat retinol de aanmaak van collageen stimuleert, wordt je huid dikker en sterker nadat je het aan je routine hebt toegevoegd. Over het algemeen zijn peeling en schilfering het ernstigst wanneer je retinol begint te gebruiken.  Dit zal uiteindelijk verdwijnen. Omdat je huid moet wennen aan retinol, kan acne verergeren voordat het verbetert. Een andere vaak voorkomende bijwerking is een droge huid. Het is echter mogelijk dat je dit symptoom en andere symptomen kunt beheersen met een zorgvuldige vochtinbrengende routine.

Kun je te jong zijn om retinol te gebruiken?

Het is altijd beter om problemen te voorkomen dan te genezen. Er zijn geen bijwerkingen bekend van kinderen of tieners die retinol gebruiken. In de jeugd lijdt het gevoel van eigenwaarde vaak onder acne. Een goede huidverzorgingsroutine kan dat voorkomen, waardoor het zelfvertrouwen nog een ander verborgen voordeel van retinol wordt.

Welk type retinoïde moet ik gebruiken?

Naast retinol zijn er nog vele andere soorten retinoïden op de markt. Mensen met een bijzonder gevoelige huid kunnen overwegen om te beginnen met retinoïde-esters (bijv. retinylpalmitaat) voordat ze zich omhoog werken. Adapaleen is een vrij verkrijgbaar product dat bijzonder geschikt is voor mensen met acne, omdat het overmatige groei vertraagt ​​en de huid ongevoelig maakt voor ontstekingen.

Wanneer begint retinol te werken?

Hoe lang het duurt om resultaten te zien, hangt af van verschillende factoren waaronder je huidtype en de dosering van het product. Over het algemeen kan je de voordelen van retinol verwachten na ongeveer 12 weken consequent gebruik. Ga er niet vanuit dat meer beter is, want dit kan desastreuze gevolgen hebben. Bij het gebruik van retinoïden moet je met name tolerantie opbouwen. Begin langzaam en werk je omhoog. Je hoeft niet per se retinoïden op recept te gebruiken om resultaten te zien. Integendeel, het gebruik van een te sterke retinoïde kan meer vervelende (en onnodige) bijwerkingen veroorzaken. Onthoud: langzaam maar gestaag wint de race!

Hoe weet ik zeker dat ik retinol van hoge kwaliteit krijg?

Het zou geen verrassing moeten zijn dat sommige mensen profiteren van de retinol-rage door namaakproducten te verkopen op Amazon of eBay. Als het te mooi klinkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo. De enige manier waarop je ervoor kunt zorgen dat je authentieke producten van hoge kwaliteit krijgt, is door te kopen bij gerenommeerde, geautoriseerde verkopers zoals bij beauty retailers als Douglas, LOOKFANTASTIC en de Bijenkorf. Eén van mijn favoriete merken is The INKEY List. Binnenkort deel ik hier een lijst met de beste budgetproof retinol-producten op de markt. Zet de gezondheid van je huid echter niet voor een nog lagere prijs op het spel.

Hoe zorgt Retinol ervoor dat je er jong uitziet?

Als lid van de retinoïdefamilie neutraliseert retinol alle vrije radicalen die collageenbeschadiging in de huid kunnen veroorzaken. Je lichaam zal vanzelf minder collageen gaan produceren naarmate je ouder wordt. Retinol kan helpen je collageenvoorraden te behouden, de aanmaak van nieuw collageen te stimuleren en de huidlaag waar zich rimpels vormen dikker te maken. Zo kunnen bestaande rimpels en fijne lijntjes lijken te zijn “verzacht”. Nieuwe collageenproductie zal ook de vorming van nieuwe rimpels verminderen.

Kan ik retinol rond mijn ogen gebruiken?

Velen gaan ervan uit dat het gebied rond de ogen te delicaat is om met retinol te worden behandeld. In feite kan dit deel van de huid het meest profiteren van de gladmakende, anti-verouderingseffect door retinol. Het is echter belangrijk op te merken dat je retinol alleen rond je ogen mag gebruiken als je zeker weet dat de rest van je huid er goed tegen kan. Als je vindt dat het aanbrengen van retinol op het gebied rond de ogen te droog is, kan je daarna een rijke vochtinbrengende crème gebruiken. Degenen met een drogere huid kunnen meer baat hebben bij een oogcrème, terwijl mensen met een vettere huid het beter kunnen doen met een gel. Mijn favoriete retinolbevattende oogcrème is de AGE Smart Age Reversal Eye Complex oogcrème van Dermalogica.

Hoe reageert retinol op blootstelling aan de zon?

Het is al lang bekend dat retinol de lichtgevoeligheid van de huid verhoogt. Retinol maakt de huid gevoeliger voor de zon (en dus kwetsbaarder voor brandwonden). Retinoïden breken af ​​in de zon, dus je kan het beste op zoek gaan naar ondoorzichtige verpakkingen/flesjes voor je product en het gebruik van retinol beperken tot je nachtelijke routine. Denk er altijd aan om zonnebrandcrème op te doen, zelfs als het buiten niet zonnig is. Blootstelling aan UV-straling is één van de belangrijkste factoren die bijdragen aan huidveroudering (en huidkanker).Is mijn huidtype geschikt voor retinol?

Hoewel mensen met elk type huid baat kunnen hebben bij het gebruik van retinol, willen bepaalde personen misschien extra voorzichtig zijn om het retinisatieproces gemakkelijker te maken. Vooral mensen met een lichte, gevoelige huid, door de zon beschadigde of overgeëxfolieerde huid moeten extra voorzichtig zijn bij het introduceren van actieve ingrediënten in hun routine. Bovendien wordt vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, geadviseerd om helemaal weg te blijven van vitamine A-afgeleide producten.

Stopt Retinol met werken?

Voor veel mensen hebben de dramatische effecten van retinol de neiging om na de eerste zes maanden te stabiliseren. Je denkt misschien ten onrechte dat dit betekent dat retinol helemaal niet meer werkt. Gelukkig is dit niet het geval. Het is in ieder geval een bewijs dat je huid goed heeft gereageerd! Ga naar een sterkere krachtoplossing om de beste resultaten te blijven behalen. Je zou ruim een ​​jaar van de voordelen van retinol moeten kunnen blijven profiteren.

Wees niet bang om de krachten van Retinol te benutten

Ongeacht je levensfase, de kans is groot dat retinol een plaats heeft in je beautyroutine. Of je nu acne wilt verwijderen, tekenen van veroudering wilt omkeren of gewoon op zoek bent naar een meer stralende gloed, retinol is een goede keuze. Het is duidelijk te zien dat retinol meer is dan alleen een hype. Vooral mensen van achter in de twintig of begin dertig kunnen baat hebben bij het gebruik van retinol als een preventieve anti-verouderingsbehandeling.

Ben jij al begonnen met het gebruiken van Retinol?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.