Favoriete Apps | Met je mobiel foto’s en video’s bewerken like a pro

Convey Beauty - Mobiele apps voor foto en video bewerking

Als je enigszins op mij lijkt en ook een beetje geobsedeerd bent door je iPhone, dan is deze post echt iets voor jou! Ik vertrouw op mijn telefoon voor ongeveer alles! Werk, shoppen, mijn persoonlijk leven georganiseerd houden, praten met mijn vrienden, amusement, enz. De telefoon is altijd in mijn hand, waar ik ook ga. Als beautyblogger wil je ook altijd wel mooie foto’s of video’s kunnen maken voor social media of voor je blog. Als beginnende blogger heb je echter vaak niet het geld om dure programma’s of apparaten te kopen om foto’s of video’s mee te maken. Vandaar dat ik dacht dat jullie het misschien leuk zouden vinden om mijn favoriete apps te zien die je gewoon met je mobiel kan gebruiken.

VSCO

Ik gebruik VSCO om veel van mijn Instagram-foto’s te bewerken. Het kan even duren voordat je doorhebt hoe je foto’s kunt bewerken in de app, dus je moet er veel mee spelen. Ik vind de “verscherpingstool” erg leuk – het laat je foto’s er heel helder uitzien. Ik ben ook dol op de filters. De app wordt geleverd met een hele reeks standaardfilters die echt goed zijn, maar er zijn honderden andere filters beschikbaar voor aankoop. Je kunt ook de sterkte van filters aanpassen.

SNUG

Als je net als ik gek bent op je Instagram Feed en net als ik vind dat je Feed moet samenvloeien tot een samenhangend geheel, dan is SNUG ook echt iets voor jou. Ik gebruik deze app om mijn Instagram Feed te plannen voordat ik daadwerkelijk post. Met de Snug-app kun je visueel plannen hoe je berichten gezamenlijk in je Feed worden weergegeven. Wat ik echt leuk vind aan deze app, is dat je foto’s kunt verwijderen die je al hebt gepost (zonder deze daadwerkelijk op Instagram te verwijderen) om te bekijken hoe je Feed er zonder deze posts uitziet. Je bewerkt niet echt de foto zelf maar wel hoe je het wilt zien op Instagram.Afterlight

Afterlight is een andere app voor het bewerken van foto’s waar ik van houd. Nadat ik eerst een VSCO-filter heb gekozen, importeer ik het resultaat meestal in Afterlight om het verder te bewerken. Ik speel net zolang met de hulpmiddelen voor helderheid, belichting, contrast en temperatuur tot ik tevreden ben met de foto. Je kunt ook afbeeldingen bijsnijden en omdraaien, wat erg handig is!

Frametastic

Ik gebruik de Frametastic-app wanneer ik twee afbeeldingen naast elkaar wil plaatsen. Deze app biedt een heleboel verschillende afbeeldingencombinaties. Je kunt de grens tussen frames zelf bepalen en daarom is deze app mijn favoriet!

SPLICE

Voor videobewerking gebruik ik vaak de SPLICE app. Met deze app kan je meerdere gefilmde fragmenten samenvoegen, versnellen of juist in slow motion zetten. Deze app gebruik ik vaak om mijn workouts te filmen en deze te delen op Instagram. Of als ik een snelle make-up look wil maken en deze wil delen op social media.

iMovie

Deze app is alleen beschikbaar voor mensen met een iPhone. Ik gebruik het heel veel om filmpjes te bewerken voor YouTube (vaak dan niet via mijn mobiel). Je kan de iMovie app ook prima gebruiken op je iPhone voor kortere filmpjes die je met je telefoon maakt. Het is heel handig en makkelijker in gebruik dan bijvoorbeeld Final Cut Pro wat ontzettend duur is als je net begint en waar je ook een cursus voor moet volgen om het te kunnen gebruiken.

Gebruik jij andere apps die ik hier niet heb genoemd en die heel goed zijn voor foto of video bewerken? Laat het mij dan weten!

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

 

 

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.