Werkt “Oil Pulling” voor wittere tanden?

Werkt"Oil Pulling" voor wittere tanden?

Een wellnesstrend die bekend staat als “oil pulling” verovert het internet stormenderhand. Het proces houdt in dat je een theelepel kokosolie in je mond neemt en het door je tanden laat gaan, om schadelijke bacteriën aan te pakken die zorgen voor verkleuring en bederf. Veel mensen proberen deze holistische methode uit in een poging om hun tanden witter te maken, maar werkt het ook daadwerkelijk?

De kunst van het oil pulling is een eeuwenoude ayurvedische techniek.  Je spoelt hierbij een volle eetlepel kokosolie in je mond gedurende 20 minuten. Je kunt dit het beste ’s ochtends als eerste doen op een lege maag en voordat je je tanden poetst of een slokje drinkt.Oil pulling kan gifstoffen uit je lichaam halen, helpen bij het bleken van tanden, de gezondheid van het tandvlees en de algehele mondhygiëne verbeteren. Voorstanders van welzijn promoten het ochtendritueel al jaren en nu steunen zelfs de beroemdheden het. Volgens meerdere bronnen is er niet genoeg bewijs om wetenschappelijk aan te tonen dat oil pulling gunstig is voor je mondgezondheid of kan leiden tot wittere tanden, maar de gezondheidsvoordelen zouden verbluffend zijn. En het kan ook geen kwaad!

Ik heb een week lang “oil pulling” geprobeerd en dit is wat er gebeurde….

De eerste ochtend dat ik oil pulling probeerde, was ik enthousiast. Ik had mijn pot biologische kokosolie de avond ervoor klaar gezet en nam mijn eerste hap zodra ik wakker werd.

20 minuten lijkt lang, maar ik zwiepte de olie in mijn mond terwijl ik mijn twee kinderen en mezelf klaarmaakte voor de dag . Ik zal niet liegen, de sensatie van de olie in je mond is een beetje uhmmmm wennen! Een paar minuten lukte me, maar 20 minuten duurde iets te lang en hoe meer ik zwiepte, hoe meer ik het in mijn keel kreeg. Het is tenslotte ook aan het smelten.

Na iets meer dan 10 minuten was ik blij dat ik het uitspuugde. Mijn dag verliep zoals normaal, maar tegen het einde van de dag had ik hoofdpijn. Niets wat ik deed of nam hielp het om weg te gaan.

Toen kwam dag twee…
Dag twee verliep min of meer op dezelfde manier. Ik zwiepte de olie in mijn mond terwijl ik me klaarmaakte en deze keer wist ik wat ik kon verwachten, dus er was geen kokhalzen.Ik voelde me een beetje energieker, maar of het door de oil pulling kwam twijfel ik een beetje. Twee dagen is te vroeg om te zeggen denk ik.

Maar twee dagen leidden tot drie, vier, vijf… en voordat ik het wist, waren er zeven dagen verstreken waarin ik elke ochtend olie in mijn mond trok.

Voelde ik me anders? Afgezien van dat lichte ontgiftende gevoel de eerste dag niet echt. Waren mijn tanden witter? Welnee. Maar misschien moest ik er langer dan een week over doen. Wie weet? Ik geloof best dat het gezondheidsvoordelen heeft maar je zal het elke dag moeten doen om er iets van te merken. Om er wittere tanden van te krijgen zal je consequent elke ochtend minimaal 20 minuten het oil pulling-ritueel moeten doen. Het vervelende gevoel tot aan kokhalzen toe van dag 1 wordt wel beter naarmate je het langer doet.

TIP! Als je het thuis gaat proberen, spuug de olie dan in een tissue en gooi het in de prullenbak als je klaar bent. De rest van het huis zal niet blij zijn als de afvoer verstopt raakt omdat de olie is gestold.

Heb jij oil pulling geprobeerd? Zijn er andere wellness TikTok trends de moeite waard om te proberen?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.