Adoptieboom | Appels plukken bij Landgoed de Olmenhorst

Appels plukken bij landgoed de olmenhorstHeb je je ook wel eens afgevraagd hoe de groei en bloei van een appelboom eruit ziet? En hoe leuk het is om je eigen biologische appels te plukken? Mijn droom is uitgekomen. Ik heb een adoptieboom bij de Olmenhorst. Een adoptieboom betekent eigenlijk dat je een appelboom of perenboom op je naam hebt. Je betaalt een bedrag per jaar en verder verzorgen zij je boom. Als het moment komt om te oogsten krijg je een mail en kan je je appels gaan plukken!

Natuurlijk kan je gedurende het hele jaar kijken hoe het gaat met je boom. Je kunt dan de groei en bloei van de boom meemaken en uiteraard mag je in het najaar, als de vruchten rijp zijn, alle appeltjes plukken! Hoeveel vruchten een boom draagt, verschilt per jaar. Sommige bomen dragen wel 40 kilo vruchten.Bij Landgoed de Olmenhorst wordt al circa 140 jaar fruit geteeld.

  • Traditionele appelrassen: Alkmene, Rode Boskoop (Goudreinette), Cox’s Orange, Elstar, Jonagored, Jonagold. Nieuw geplant de laatste jaren: Santana, (Rode) Topaz (Evita), Dalinco, Rubinola, Autento en Collina.
  • Traditionele perenrassen: Conference, Doyené du Comice, Triomphe de Vienne en Beurré Alexander Lucas. En speciaal geteeld door de Olmenhorst, de Comice bronzé. Met zijn bruine schil wellicht even wennen tot u geproefd heeft dat deze nog zoeter en nog sappiger is! Stoofperenrassen zijn Gieser Wildeman, Winterjan, Zoete Brederode en Winterrietpeer. Nieuw geplant de laatste jaren: Concorde (kruising van Conference en Comice)

Iedere appelboom of perenboom kent zijn eigen oogsttijd. Het plukschema geeft een indicatie wanneer verwacht wordt dat de vruchten rijp zijn. In het najaar laten zij je precies weten wanneer je het beste kan plukken.

Naast appels en peren plukken is het klassieke landgoed ook al 160 jaar oud en is een super locatie om te trouwen of je kinderfeestjes te organiseren. Er is een restaurant aanwezig met een klein winkeltje en buiten is een leuke kinderspeeltuin. Maar het bijzondere eraan is dat je appels kan plukken. Zeker met kinderen is het super leuk! En ieder z’n buik zal blij zijn als je er later op de dag een verse appeltaart van gaat bakken!Onze adoptieboom

Onze appelboom is een Elstar. Dit jaar hebben wij maar 25 appels. Super veel zijn het niet maar goed genoeg voor ons gezinnetje. De tweede boom in de familie, een Jonagold, heeft maar liefst 100 appels. Een garantie krijg je ook vrijwel altijd als je boom net te weinig produceert door een tegenvallende oogst, dan krijg je wat extra appels erbij.

Je hoeft echter niet perse een boom te adopteren want elk jaar organiseert de Olmenhorst de zelfplukdagen waar ze sommige bomen beschikbaar stellen voor publiek. Dit jaar begint het op 15 september 2018. Voor meer informatie ga naar hun website. Voor nu zijn wij ontzettend blij om de tweede verjaardag van Chloé daar te kunnen vieren.

Kom jij ook appels plukken met Chloé? Alvast een voorproefje hieronder:)

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

Appels plukken bij landgoed de olmenhorst

Heb je je wel eens afgevraagd hoe de groei en bloei van een appelboom eruit ziet? En hoe leuk het is om je eigen appels te plukken? Met een adoptieboom ...Adoptieboom | Appels plukken bij landgoed de olmenhorst

Adoptieboom | Appels plukken bij landgoed de olmenhorst Adoptieboom | Appels plukken bij landgoed de olmenhorstAdoptieboom | Appels plukken bij landgoed de olmenhorstAdoptieboom | Appels plukken bij landgoed de olmenhorst Adoptieboom | Appels plukken bij landgoed de olmenhorst

 

 

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.