Dit €12 kolfapparaat heeft mijn leven gered tijdens borstvoeding – Een vriezer vol moedermelk

Review | mijn ervaring met de haakaa borstkolfJe zou denken dat borstvoeding het soort activiteit is waarvoor slechts twee elementen nodig zijn: een borst en een baby. Maar als je eenmaal aan de slag bent, realiseer je je al snel dat je leven een stuk makkelijker wordt gemaakt door een paar belangrijke gadgets. Ik was sowieso van plan om borstvoeding te geven, dus voorafgaand aan de geboorte van mijn baby heb ik de benodigdheden in huis gehaald. Zoals het juiste kolfapparaat, de Medela Symphony, die ik uiteindelijk in het begin niet heb gebruikt. Dozen met wegwerp-zoogcompressen (ja, meerdere zijn nodig). Voedingsbeha’s en tepelcrèmes. Dat waren allemaal vanzelfsprekende producten voor tijdens de borstvoedingsfase. Welnu, een week voordat ik ging bevallen ging ik me nog meer oriënteren op het gebied van borstvoeding. Onder andere op YouTube. Eén van de belangrijkste apparaten dat op YouTube werd aanbevolen was voor mij een totaal mysterie toen ik het voor het eerst zag.

Meerdere YouTubers en vrienden van mij stonden erop dat ik een Haakaa-pomp (€ 12) moest uitproberen. Zeker gezien mijn voorgeschiedenis met een borstontsteking. Omdat het één van de weinige dingen was waarvan ze vonden dat ik het echt moest hebben, luisterde ik en heb ik de Haaka pomp aangeschaft. Ik snapte echter niet zo goed waarvoor de Haakaa zo goed zou zijn. Ik had tenslotte toch al een goede elektrische pomp (Medela Symphony)? En een handpomp leek me traag, ouderwets en onnodig.Eenmaal in mijn handen had ik nog steeds geen idee wat ik ermee moest doen. . . en het was nog steeds niet duidelijk wanneer ik het moest gaan gebruiken. Misschien zou het geweldig zijn voor onderweg, zoals ik had gezien in de date-night pomp van Chrissy Teigen?

Een vriezer vol moedermelk dankzij deze €12 borstvoeding pomp

Op YouTube heb ik een aantal filmpjes gekeken. Hieruit werd duidelijk dat je de Haakaa aan de andere borst moet zetten terwijl je baby de ene borst aan het zuigen is. Meteen in week 1 heb ik het braaf gebruikt. Wat ik niet wist was dat je eerst moet zorgen dat je melk op gang komt. Anders heeft de Haakaa geen enkel nut. Deze eerste week was de Haakaa dan ook compleet nutteloos. Er kwam niks terecht in de pomp. Richting de tweede week begon de melkproductie goed op gang te komen. Ik merkte dat tijdens het borstvoeden een lading melk kwam uit de borst waar de baby niet aanlag. Al mijn kleren werden nat en de melk werd zo verspild. Meteen viel het kwartje. Dit was het moment om de Haakaa te gebruiken.

In plaats van een zoogcompres over je borst te schuiven om alleen de melk te absorberen, verzamelt de Haakaa al het melk. Zo verspil je niets van dat kostbare babyvoedsel. Je kunt die melk dan bewaren voor later, invriezen en toevoegen aan je voorraad, of gewoon blij zijn dat je veel minder rommel hebt gemaakt. In een week tijd had ik een voorraad vol borstvoedingsmelk. Wat ik straks weer kan gebruiken als ik wil stoppen met borstvoeding geven. Het is ook handig om te gebruiken als ik er even tussenuit moet en iemand anders het flesje met borstvoeding moet maken. Ideaal. Je hoeft niks te doen, het doet geen pijn, maakt geen geluid en voorkomt dus verspilling en geknoei.

Een vriezer vol moedermelk dankzij deze €12 borstvoeding gadget

Het enige dat je hoeft te doen is de Haakaa silicoon inknijpen, over je borst plaatsen en vervolgens loslaten. Het blijft vacuüm zitten terwijl je aan de andere borst de borstvoeding geeft. Als het direct eraf valt, knijp je het gewoon nog een keer in en probeer je het opnieuw. Zodra hij zich goed vast zuigt, zit de Haakaa er goed op. Ik bewaar het ’s nachts op mijn nachtkastje om het gewoon te pakken en aan te trekken voordat ik mijn baby te eten geef. Ik gebruik het ook vaak onderweg voor een onverwacht lek of om gespannen en volle borsten te masseren en de druk eraf te krijgen. De Haakaa functioneert dus prima als een normale pomp voor op reis, zonder dat je een elektrische pomp nodig hebt.

De Haakaa pomp is verkrijgbaar in 90 ml, 100 ml en 150 ml.

De Haakaa was een game-changer voor mij, en misschien ook wel voor jou. Op zijn minst zul je zeker niet huilen om gemorste melk in je BH of op je kleding:).

Heb je de Haakaa ook uitgeprobeerd? Ik ben benieuwd naar jouw mening.

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.