ACNE life saver: pure Tea Tree Oil

Tea tree oil / tea tree olieAcne of puistjes zijn een groot probleem voor zowel jong en oud. Ik heb in mijn tienerjaren acne gekregen en oh wat was dat een drama. Ik vond het verschrikkelijk. Tot in mijn 20ies heb ik hier last van gehad. Grappig genoeg gingen tijdens mijn eerste zwangerschap alle puistjes weg en sindsdien heb ik er ook geen last meer van gekregen. Alleen nog af en toe kan ik weer een puistje krijgen en het blijft vervelend.

In de jaren dat ik last had van acne heb ik heel veel geprobeerd. Van heel dure tot minder dure producten. Veel acneproducten die ik toen gebruikte droogden mijn huid en de huid rondom de puist enorm uit. Onder make-up zie je de uitgedroogde plekken en het ziet er rood en niet mooi uit. Eén product dat dit niet doet, maar mij altijd helpt als ik weer een puistje krijg, is Tea Tree Oil.Zodra ik voel dat er een puist gaat komen breng ik een beetje Tea Tree Oil aan op de puist en het is wonderbaarlijk hoe snel ze dan verdwijnen. De puist is binnen één dag aanzienlijk kleiner tot bijna verdwenen. De essentiële olie van tea tree is beroemd om zijn krachtige, zuiverende werking. Breng Tea Tree Oil echter nooit aan op een puist die open is! Dit prikt heel erg en de puist geneest minder snel.

Toepassing

Tea tree oil / tea tree olie

Tea Tree Oil is een geweldige manier om te helpen vechten tegen allerlei bacteriën en andere dingen die acne en een geïrriteerde huid veroorzaken! Het is dus zeer geschikt voor mensen met een geïrriteerde of onzuivere huid. Tea Tree Oil kan je meerdere keren op een dag gebruiken. Ik gebruikte het ’s nachts voor ik ging slapen. Maar je kan het ook ’s ochtends en onder je make-up gebruiken.

Breng een klein beetje Tea Tree Oil direct op de puist aan met een wattenstaafje voor een effectieve en natuurlijke acne spot treatment. Zorg er wel voor dat je gezicht altijd schoon en droog is. Voor een effectief resultaat, zorg je dat je 100% pure Tea Tree Oil gebruikt. De Tea Tree Oil waar ik hele goede ervaring mee heb is van The Body Shop.Vind je pure Tea Tree Oil te heftig en wil je iets wat je huid ook meteen zacht maakt maar ook erg goed is tegen puistjes? Meng dan een paar druppels Tea Tree Oil met biologische honing. Ik gebruik voor mijn DIY maskers vaak de Biologische Bloemenhoning van de Traay. Honing bevat antibacteriële eigenschappen die de genezing van de huid helpen bevorderen. Je kan ook een paar druppels Tea Tree Oil mengen met je favoriete moisturizer of masker.

Littekens

Tea tree oil / tea tree olie

Vergeet de Bio Oil en zeg “hallo” tegen de Tea Tree Oil. Tea Tree Oil helpt ook acnelittekens vervagen. Meng bijvoorbeeld 10 druppels Tea Tree Oil, 3-6 druppels lavendel olie en 1/6 cup aloë vera olie samen en breng deze moisturizer op basis van natuurlijke ingrediënten op je schone huid aan. De volgende dag voelt je huid schoon en zacht met minder zichtbare littekens. Let op: als je te diepe oude littekens hebt beveel ik je aan om naar een goede beautysalon te gaan die deskundig zijn in esthetische behandelingen voor je gezicht.

Wat vind jij van Tea Tree Oil? Ligt dit middeltje ook standaard in je badkamer, net als bij mij? Laat het ons weten!

Xoxo,

Fani – Convey Beauty

 

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.