Fashion Week: Welke modetrends gaan we zien lente 2018?

New York Fashion Week is in volle gang en alle grote ontwerpers tonen op dit moment hun verschillende collecties voor het komende Lenteseizoen 2018.  Van 7 t/m 14 september is de Fashion Week in de stad waar niemand slaapt, New York. Hierna volgt de London Fashion Week van 15 t/m 19 september, Milaan Fashion Week van 20 t/m 26 september en als laatste Parijs Fashion Week van 26 september t/m 2 oktober. Bekende merken zoals Tom Ford, Kate Spade, Dona Karan en nog veel meer hebben hun lentecollectie van 2018 laten zien. Een paar nieuwe debuten waren er ook zoals Nina Tiari en Romeo Hunte, die onder andere Beyoncé kleedt.  Online op fashionweekonline.com of op nyfw.com kan je de shows live volgen.

Welke modetrends zien we komende lente? Let op: onderstaande foto’s komen niet letterlijk uit de fashion week maar dienen als voorbeeld gezien te worden.Denim match
Bijna alle grote designers, waaronder Tom Ford, hebben denim laten zien op de catwalk. Ze hebben denim gestyled met andere stukken van hun collectie. Op de loper laten ze zien wat in hun ogen de beste manier is om denim te dragen en te matchen.
New York Fashion Week Spring 2018

 

Transparante hints
Designers laten in hun collectie veel huid zien, maar niet op een ordinaire, té sexy manier zoals jij nu misschien denkt. Voor de Lente 2018 worden delicate hints van huid getoond om een romantischer look te bereiken.

New York Fashion Week Spring 2018

 

Neutrale kleuren van lange Blazers
Afgelopen seizoen zagen we ze al, de oversized blazers. Je had ze in alle kleuren, van neutraal tot fel. Lente 2018 lijkt hetzelfde te gaan worden alleen met meer neutrale, lichte kleuren. Eén ding is zeker, je zult een neutrale, lichte, lange blazer in je kast moeten hebben komend lenteseizoen.
New York Fashion Week Spring 2018

 

Lange, tot aan de knie, lentejassen
De Sherlock Holmes style van lange jassen is weer een trend als we Victoria Beckham en Calvin Klein moeten geloven. Lichte overgangsjassen die tot over de knie gaan zullen wij komende lente zeker gaan zien.
New York Fashion Week Spring 2018

 

Lavenderkleuren
Afgelopen seizoen zagen we veel geel, rood en marineblauwe kleuren. Maar komend lenteseizoen komen er meer pastelkleuren. Ik denk dat wij lavenderkleuren eerder al zullen zien, maar volgens Tom Ford en Vicktoria Beckham zal de kleur lavender de absolute kleur van de Lente 2018 zijn.
New York Fashion Week Spring 2018

 

Lange jumpsuits
Comfortabele lange jumpsuits hebben wij ook veel gezien op de catwalk van de New York Fashion Week. Het is een trend die zeker nog gaat komen.
New York Fashion Week Spring 2018

 

50 shades of wit
Witte broeken, witte schoenen en witte colberts, volgens Vicktoria Beckham en Dion Lee ben je good to go als je alles wit hebt!
New York fashion week spring 2018

 

Rode snoepstrepen
Je kent vast nog wel de Amerikaanse rode lange mintsnoepen, die je vaak in Amerika rond de Kerst hebt? Nou, dit zelfde patroon zullen we zien op onze kleren komende lente 2018.
New York Fashion Week Spring 2018

 

Poolside modetrend
Als je denkt dat je naar het strand gaat in 2018 om te zwemmen, dan heb je het verkeerd. De badmode van 2018 zal er steeds meer fashionable uitzien. Wie niet trendy gekleed gaat naar het strand of zwembad, hoort er in 2018 niet bij.
 Micro bloemenprint
 Zachte kleuren in de vorm van kleine bloemetjes lijken de trend te gaan worden. We hebben het al een beetje dit jaar in de zomer gezien. Vooral grote bloemenprints hebben we deze zomer veel gezien. De collecties die we nu gaan zien bevatten meer subtiele kleine micro bloemen voor een vrouwelijke look.
Fashion Week Spring 2018

 

Oranje overal
Als we onder andere Tom Ford en Calvin Klein moeten geloven,  staat Lente 2018 in het teken van Oranje kleuren. Oranje jurken, oranje jassen, tassen, schoenen. Oranje boven en onder dus!
 
New York Fashion Week Spring 2018

 

Fuchsia kleuren
Ondanks dat we al veel pastelkleuren hebben gezien, hebben we komend lenteseizoen ook te maken met veel felle kleuren. Bijvoorbeeld fuchsia en oranje.
New York Fashion week 2018

 

Welke show vond jij de beste? Welke collectie vind jij mooi? Ik ben benieuwd naar je mening.
Xoxo,
Convey Beauty

 

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.