How to: Faux freckles ofwel nep sproeten

Faux freckles - nep sproetenDe nieuwste beautytrend heeft voor de verandering eens niets te maken met het bedekken van onvolkomenheden. In plaats daarvan voegen juist steeds meer mensen faux freckles of nep sproeten toe aan hun gezicht. Denk er eens over na: dit is een gemakkelijke manier om er zonovergoten uit te zien zonder UV-schade aan je huid te riskeren. Een gezicht vol sproeten heeft bovendien iets jeugdigs en moeiteloos.

De sleutel tot natuurlijk uitziende nep sproeten is dat ze er niet al te perfect uit moeten zien. Ik heb Anastasia Beverly Hills Brow Wiz in de kleur 08 Chocolate gebruikt om deze trendy faux freckles look te bereiken.

Maak schattige faux-sproeten met deze 3 eenvoudige stappen:

Faux freckles - nep sproeten

Stap 1: Kies de juiste kleur voor je huid. Eén of twee tinten donkerder dan je natuurlijke huidskleur geeft je de meest natuurlijke uitstraling. Als je meestal foundation draagt, begin dan met je basis make-up al voorbereid.

Stap 2: Stip het product over je neus en wangen. Je kunt gewoon improviseren of een afbeelding gebruiken ter inspiratie. Blijf doorgaan totdat je tevreden bent met de look.

Stap 3: je bent klaar om te gaan! Maar als de sproeten een beetje te vet lijken, gebruik dan net als ik hierboven een beautyspons om een beetje van je basiskleur foundation over de namaaksproeten te deppen om hun uiterlijk te verzachten. Het kan iets minder zichtbaar lijken maar geloof mij, in het echt is het toch goed zichtbaar. Bovendien staat het ook iets natuurlijker.Op zoek naar een meer permanente manier om sproeten te vervalsen? “Freckle tattoo” op basis van microblading is een cosmetische tatoeage waarbij gespikkelde sproeten op de bovenkant van de wangen en neus worden aangebracht met semi-permanente inkt. Het kan er in het begin een beetje opgezwollen uitzien. De zwelling zal echter binnen een paar uur weggaan, waarna je schattige, nieuwe sproeten rijker bent. In de loop van één tot twee maanden zal de kleur zachter worden en er natuurlijker uitzien. De sproeten vervagen natuurlijk met de tijd en als je ze wilt behouden, kun je altijd de kleur weer opnieuw laten aanbrengen. Persoonlijk hou ik het liever bij de drie stappen hierboven.

Wat vind je van deze trend? Hoe ver zou jij gaan om mee te doen met een beauty trend?

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.