Top 3 Eau de Parfums die je rijk laten ruiken als een miljonair!

Top 3 Eau de Parfums die je rijk laten ruiken als een miljonair!

Geur is ongelooflijk subjectief: wat voor mij lekker ruikt, ruikt voor iemand anders misschien naar straatvuil uit Amsterdam, en omgekeerd. Het is bijna alsof je mensen vraagt hun favoriete kind te benoemen. Sommige mensen zijn geurloyalisten en wijken nooit af van hun kenmerkende geur, terwijl anderen, zoals ik, hun parfum graag afstemmen op hun stemming en graag variëren.

Desondanks zijn er altijd een aantal geuren die universele waardering krijgen en vaak bovenaan ‘beste geuren’-lijstjes staan. Deze geuren zijn door iedereen geliefd, zelfs door de zwaarste critici. Dit zijn de meest geliefde geuren wereldwijd! Ik ben wel bang dat de beste eau de parfums bijna allemaal uit Parijs komen. Maar in deze lijst zit ook een zeer unieke eau de parfum uit het Italiaanse Florence.


Er zijn natuurlijk verschillende parfumsoorten zoals extrait de parfum, eau de parfum, eau de toilette en eau de cologne. Hoewel elk type zijn eigen charme heeft door verschillen in concentratie, duurzaamheid, sillage en prijs, zijn ze lastig één op één te vergelijken. Daarom focussen we ons in deze post specifiek op de beste eau de parfums aller tijden. Misschien ben je bijvoorbeeld op zoek naar een kenmerkende geur of een unieke geur die niet zomaar iedereen draagt. Of zoek je juist een unieke geur voor een speciale gelegenheid zoals een bruiloft. Of nog beter, de enige parfum die ertoe doet als je rijk wilt ruiken!

Bekijk hier de top 3 beste eau de parfums die je rijk laten ruiken, als een miljonair!

Top 1: Parfum de Marly Delina Eau de Parfum

top 3 miljonair parfums

Deze geur is zacht, warm en vrouwelijk. Zelfs de flacon straalt deze kenmerken uit. Op de huid blijft het gemakkelijk zo’n 6 uur zitten.
Na het ’s middags tweemaal op mijn polsen en eenmaal op mijn sleutelbeen gespoten te hebben, merkte ik rond 18.00 uur dat het vervaagd was. Ik merkte geen groot verschil tussen hoe het uit het flesje rook en hoe het op mijn huid rook, wat ik op prijs stelde.

Noten: Rabarber, lychee, bergamot essence, Turkse roos, pioenroos, vanille & musk.

Te koop: HIER
Prijs: vanaf €140

Top 2: Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540

Top 3 Eau de Parfums die je rijk laten ruiken als een miljonair!

Dit is het enige parfum dat ertoe doet als je rijk wilt ruiken. Het blijft indrukwekkend lang, meer dan 12 uur, op je huid zitten. Deze geur ontplofte op TikTok en wordt voortdurend genoemd als één van de beste geuren die er zijn. De mensen die ik in het echte leven ken en die het consequent dragen, behoren tot de meest succesvolle mensen die ik ooit heb ontmoet. Het is altijd leuk om deze geur te dragen en ze een dag lang na te bootsen. Deze geur voelt als een machtsspel in een fles.

Noten: Jasmijn, saffraan, cederhout & ambergris.

Te koop: HIER
Prijs: vanaf €150

Top 3: Officina Profumo-Farmaceutica di Santa Maria Novella L’Iris Parfum

Officina Profumo-Farmaceutica di Santa Maria Novella L'Iris parfum

De enige parfum gemaakt in Italië uit dit rijtje. Officina Profumo-Farmaceutica di Santa Maria Novella heeft de meest luxe en verfijnde geuren. L’Iris bijvoorbeeld is hun allereerste eau de parfum, die in het voorjaar van 2022 debuteerde. L’Iris herinterpreteert de geschiedenis van Florence en viert de vele en veelzijdige verbindingen met de bloem die tot op de dag van vandaag symbool staat voor deze historische stad. De basis van deze parfum vormt de irisboter, gewonnen uit de wortelstokken van de iris. Dit is één van de meest begeerde ingrediënten in de parfumerie, bekend om zijn poederige noten, en vereist maar liefst 6 jaar rijping.

Te koop: HIER
Prijs: vanaf €240Chanel & Guerlain

Andere eau de parfums die ik ook kan aanbevelen zijn exclusieve parfums van merken zoals Chanel en Guerlain. Chanel heeft bijvoorbeeld de Les Exclusifs de Chanel-lijn met heerlijke geuren, waaronder mijn favoriet de Coromandel eau de parfum. Coromandel is een diepe amberkleurige, oriëntaalse geur, verrijkt met noten van patchouli, wierook en benzoë. Een zachte, zinnelijke omhelzing.

De mensen die mij goed kennen, weten dat ik al jaren gek ben op de exclusieve parfumlijn van Guerlain, vooral de Angélique Noire eau de parfum. Ik heb al meer dan vijf flesjes van deze geur opgemaakt. Het is oprecht één van mijn favorieten. Angélique Noire was dan ook de parfum die ik tijdens mijn trouwdag heb gebruikt. Elke keer als ik het opdoe, brengt het mooie herinneringen terug. Helaas heeft Guerlain dit jaar de L’Art & La Matière-collectie uitgebracht, met vernieuwingen zowel in de look van de flacon als in de geurnoten van de parfum. Ik vind het nog steeds heerlijk ruiken en blijf het kopen, maar er is zeker een verandering merkbaar vergeleken met hoe ik de geur vroeger ervoer. Desalniettemin is het nog steeds een topaanrader voor wie op zoek is naar een kwalitatief parfum.

@fanivantzelfde

Smell RICH like a Miljonair💫💰#perfumecollection #smellrich #delinaperfume #oudsatinmoodextrait #santamarianovella #eaudeparfum

♬ original sound – newmanparkerr

Kende jij deze parfums al?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.