Kerstevenementen 2017 en tips: Want niemand mag met kerst alleen zijn

Fani - Convey Beauty - Kerst

Het is bijna zo ver, het is binnenkort kerst en we luiden bijna het nieuwe jaar in. Het is voor de meesten van ons een hele gezellige en leuke periode. Hoewel ik het nu ook zo ervaar, heb ik dit niet altijd gevoeld. Er was een periode dat ik me erg eenzaam voelde met kerst. Feit is namelijk dat mijn familie niet in Nederland is, maar op Curaçao woont. Ik mis ze natuurlijk altijd maar met name met kerst. Ik ben vaak naar Curaçao gereisd met kerst, maar tijdens mijn studentenjaren kon ik me dat niet altijd veroorloven. Ticketprijzen naar Curaçao rond deze periode zijn namelijk SKY HIGH.

Je moet er maar het beste van maken met wie je om je heen hebt. Probleem alleen is dat veel mensen hun familie wel in Nederland hebben zitten. Alhoewel ik vaak werd uitgenodigd om kerst bij deze families te vieren vond ik het toch niet echt leuk en ik wilde dan maar liever thuis zitten. Naarmate ik ouder werd had ik ook geen zin meer om naar feestjes te gaan.Mijn eerste kerst “alleen” was in 2013. Alleen zijn is iets wat je zelf in handen hebt. Dit was het eerste jaar dat ik had besloten om in mijn eentje weg te gaan met kerst. Ik had namelijk besloten om naar Milaan te gaan. Ik had een mooi hotel in de stad en kon op loopafstand naar de winkels en eettentjes lopen. Eerder was ik altijd bang om alleen te vliegen, maar ik weet niet wat ik had maar het is me gelukt en zonder enige angst. Ik voelde me geen enkel moment alleen en ik heb gegeten en genoten als nooit te voren. Ik heb geshopt, gewandeld, ben in musea geweest en lekker naar een spa in het hotel gegaan.

Grappig genoeg heb ik geen één keer alleen ontbeten in het hotel. Er kwam altijd wel iemand naast me zitten en een praatje maken. Ook in de winkels kon ik altijd een praatje maken. Bijvoorbeeld met de mevrouw achter de toonbank bij Gelato Gröm waar ik iedere middag een lekkere gelato ging halen. Ik ben in totaal 5 dagen in Milaan gebleven en was vóór oud en nieuw weer terug in Nederland.

Helaas voor mij moest ik ook nog iets verzinnen om niet alleen te zijn met oud en nieuw. Ik heb rondgevraagd in mijn vriendenkring en ik kwam uit bij een vriendinnetje die ook alleen oud en nieuw zou vieren. Samen zijn wij Salsa lovers en hebben besloten om samen diezelfde avond naar een leuk salsafeestje te gaan bij mij in Utrecht en daar oud en nieuw te vieren. Dit was ook een record denk ik voor ons allebei, want nooit eerder hebben wij zo veel gedanst. We hebben in totaal 6 uur non-stop salsa gedanst. De sfeer was erg leuk en gezellig en ik had echt de tijd van mijn leven.

Waarom vertel ik dit?

Omdat ik weet dat hier in Nederland veel mensen toch alleen zijn met kerst. Veel mensen kiezen er voor om alleen te zijn met kerst! Je hebt je geluk in eigen handen. Alleen als je ziek bent en in het ziekenhuis moet liggen is dat natuurlijk het allerergste wat kan gebeuren. Maar zelfs dan nodig je familie of vrienden uit om je regelmatig te bezoeken als ze dat zelf niet voorstellen of vraag je de verplegers om even met jou een kopje warme chocomel te drinken. Is dit niet jouw situatie, waardeer dan dat je gewoon de vrijheid hebt om iets te doen.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat je je geluk zelf in handen hebt. Niemand mag alleen zijn met kerst. Het is gewoon niet goed voor je geest en je geluk. Om je een beetje te helpen geef ik jou mijn ideetjes die ik toendertijd zelf had bedacht om in het jaar 2013 niet alleen de feestdagen te vieren.

Tips om met kerst en oud en nieuw niet alleen te zijn

 1. Kijk binnen je vriendenkring wie beschikbaar is en maak een plan. Misschien willen jullie samen uit eten of samen naar een feestje. Het is ook leuk om samen een kerstdiner te organiseren. Laat iedereen een gerecht maken of maak samen thuis een gerecht.
 2. Hotelovernachting. Klinkt saai maar hotels hebben vaak leuke kerstarrangementen waar je een erg lekker kerstbuffet kan eten of soms is een arrangement met massages inbegrepen evenals gebruik van sauna en zwembad. Vaak zijn er zoveel mensen aanwezig dat je altijd wel iemand anders vindt die misschien ook alleen zit of die een praatje met je wil maken. Het belangrijkste is dat er een kerstsfeer heerst.
 3. Stedentrips zijn superleuk en hoeven niet duur te zijn. Met de trein kan je op veel plekken in Europa komen. Heb je iets meer budget? Je kan er dan ook voor kiezen om naar een warmer land te gaan of met het vliegtuig te reizen. Sta vooral open voor alle uitdagingen die op je pad gaan komen.
 4. Rond kerst heb je in veel steden in Nederland maar met name in Duitsland hele leuke en grote kerstmarkten. Bijvoorbeeld Oberhausen of Keulen hebben grote kerstmarkten. Op een kerstmarkt zijn er allerlei kraampjes versierd met kerstdecoraties waar je lekker kan eten of kleine spulletjes kan kopen. Het is over het algemeen een drukke plek en je zal je er echt niet alleen voelen.
 5. Zoek een feest waar je kan dansen zonder worries. Bij salsafeestjes hoef je niet een partner mee te nemen want vaak dans je met verschillende mensen. Ben je geen fanatiek salsadanser of kan je niet salsadansen kies dan een feest waar je vrij kan dansen. Dansend gaat de tijd extra snel en voordat je het weet zijn de feestdagen alweer voorbij.
 6. Ga naar een kerstvoorstelling. Het kan een kerstconcert zijn of een pianoconcert of schaatsconcert. Net wat je leuk vindt! Vaak kan je zelfs naar de bioscoop met de feestdagen. Je bent zo druk met de voorstelling of film volgen, dat je echt niet door hebt dat er weer twee uur voorbij zijn gegaan.Wat te doen met kerst en oud en nieuw 2017

 1. Bezoek de kerstmarkt in Maastricht van 1 dec t/m 1 jan.18 of ga op 15,16 0f 17 december naar de kerstmarkt in Dordrecht. Hier kom je verschillende leuke kraampjes tegen, met verschillende attracties waaronder een schaatsbaan en diverse eettentjes.
 2. Ben je sportief of heb je kinderen, dan is Skidome erg leuk. Met verse sneeuw, moderne skiliften en een hele hoop gezelligheid, voor het ultieme wintersportgevoel. Skidome is 365 dagen per jaar open en dus met kerst en oud en nieuw ook gewoon open. Speciaal voor de kerstdagen hebben ze ook een kerstbuffet. Vergeet dan niet eerst per mail te reserveren.
 3. Ga naar de winter-efteling van 13 nov. 2017 t/m 31 jan.2018. Erg leuk met de kinderen, kijken naar duizenden twinkelende lichtjes, genieten van winterse lekkernijen, Vreugdevuren en besneeuwde dennenbomen.
 4. Twaalf dagen lang zal de RAI (in- & outdoor) omgetoverd worden tot dé plek om het absolute kerstgevoel te ervaren met de Amsterdamse Winterparade. Doen en beleven voor jong & oud. Bezoek de winterparade in Amsterdam van 21 dec.2017 t/m 1 jan. 2018 (25 dec gesloten)
 5. Neem een kijkje bij het Nederlandse ijsbeeldenfestival van 23 dec. 2017 t/m 4 mrt.2018. Hier bekijk je de mooiste ijssculpturen in de speciaal gebouwde grote vrieshal (1.500 m²) bij de IJsselhallen te Zwolle.
 6. Met oud en nieuw zijn er verschillende feestjes waar je naartoe kan. Genieten van echte house muziek of rap en salsa. Waar je prettig alle feesten met bijbehorende prijzen kan checken is op de website van PartyFlock. Kies iets wat gezellig is en niet per se populair. Vaak is het anders te druk en echt niet meer leuk.
 7. Zing het nieuwe jaar in. Ga naar een leuke café dat bijvoorbeeld karaoke heeft. Dit is super gezellig en je kan je altijd vermaken en lachen met het gezang van anderen of met je eigen gezang. Vaak drink je hier ook de lekkerste cocktails. Mijn top 3 beste karaoke bars zijn wel: The End Karaoke, Ginger Amsterdam en Karaokebar24k. Alle drie gevestigd in Amsterdam. Mocht je verder wonen, google even karaokebar en dan jouw woonplaats. Je zal verbaasd zijn hoeveel karaokebars er zijn in Nederland.
 8. Vuurwerkshows. Ook dit jaar kan je bij verschillende steden vuurwerkshows bekijken. Traditiegetrouw wordt er in Rotterdam en Amsterdam vuurwerk afgestoken. Vaak met een podium met muziek. Samen met tienduizenden bezoekers kan je het oude jaar afsluiten en het nieuwe jaar inluiden. Hierna zijn er allerlei feestjes op loopafstand of restaurants die gewoon open zijn waar je lekker kan eten. Nieuw dit jaar is het Nationale Kinder Vuurwerk  dat om 19:00 begint in Rotterdam. Erg leuk voor de kinderen!  Maar ook naar de Efteling kan je gaan om oud en nieuw te vieren. Geniet van mooi vuurwerk of ga voor het dinerarrangement waar diner en feesttoegang inbegrepen zijn.

Ben ik een hotspot voor de feestdagen vergeten? Zet het in het commentaar hieronder en ik zorg dat deze snel wordt toegevoegd.

Xoxo,

Fani – Convey Beauty

 

 

 

XOXO

Author Signature for Posts

1 Reactie

 1. blank
  Sonja
  december 14, 2017 / 16:32

  Pas op het nieuws dat het dak was ingestort door de sneeu val op het dak van de ijshal in Zwolle. Dit jaar helaas geen ijsbeer den. De ijsbeer den zijn beschadigd helaas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.