Nageltrend: de overstap naar korte nagels

Korte nagels - Convey Beauty

Vooral in het jaar 2016 en daarvoor zagen we veel lange nagels voorbij komen. Van hele lange nagels tot zelfs gebogen nagels met een krul. En ook puntige, ronde of vierkante nagels. Maar vandaag zie ik een nieuwe nageltrend. Celebrities maar ook bekende beauty gurus zie je steeds minder met lange nagels poseren op onder andere social media zoals Instagram.

Je kent ze wel, de foto’s van een product in de handen van iemand met mooie, net opgemaakte lange nagels. Wij zien nu een nieuwe trend met steeds meer mooie, subtiele en chique korte nagels. Lange nagels hebben als groot nadeel dat het meteen erg merkbaar is als ze breken.

Maar er zijn meer redenen waarom je zou moeten overstappen naar korte nagels. Lees deze snel hieronder!Voordelen van korte nagels

  • Korte nagels zijn stukken hygiënischer. Als je korte nagels hebt is de kans minder groot dat bacteriën zich onder de nagel opstapelen.
  • Het pakken en gebruiken van dingen wordt stukken makkelijker. Denk maar aan het typen op de touch screen van je smartphone zoals op een Iphone.
  • Korte nagels kan je snel zelf verzorgen en mocht je ze willen matchen met de kleur van je outfit dan is dit niet veel werk.
  • Je kan makkelijker in je ogen wrijven, valse eye lashes aanbrengen, lenzen in je ogen doen of met je vingers oogschaduw of andere make-up aanbrengen op je ogen. Zonder dat je meteen een oogontsteking krijgt of je per ongeluk in je ogen prikt met een scherpe lange nagel.
  • Om je korte nagels te verzorgen dien je wel nog steeds een paar manicurespullen in huis te hebben. Denk aan een nagelriem olie pen, nagelschaar, nagellak remover, nagellak en andere nagelverzorging. Maar dit zijn duurzame spullen die je meerdere keren kan gebruiken. Deze spullen samen zijn lang niet zo duur als één nagelbehandeling bij de nagelsalon. Met korte nagels bespaar je dus enorm veel geld!
  • Een mooi design op korte nagels ziet er om de één of andere reden veel mooier uit dan op lange nagels. Zeker als je ringen en armbanden draagt ziet het er een stuk minder druk uit als je korte nagels hebt.
  • Je houdt meer tijd over om andere dingen te doen. Je hoeft niet meer uren bij de nagelstudio te zitten en niet te vergeten bespaar je het ritje van en naar de nagelstudio.
  • Omdat sommigen zo hun best doen om indruk te maken met hun lange nagels, word je meteen een trendsetter met je korte nagels.

Korte nagels - Convey Beauty

Wat vinden jullie van deze nieuwe nageltrend? Ben jij een fan van lange nagels of korte nagels? Laat het ons weten in de comments.

Xoxo,

Fani – Convey Beauty

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.