De Beauty Voordelen van Infrarood Sauna’s

De Beautyvoordelen van Infraroodsauna's

Er is niets zo ontspannend als je zorgen wegzweten in een infraroodsauna. Het is de perfecte manier om uit te rusten en te herstellen terwijl je je algehele welzijn verbetert. Traditionele sauna’s en vooral infraroodsauna’s bieden vele gezondheidsvoordelen voor vrijwel elk deel van het lichaam. De gezondheid van je huid is daarop geen uitzondering. De diep doordringende warmte van de infraroodsauna stimuleert de bloedcirculatie, waardoor de gezondheid van je huid wordt bevorderd en je verjongd weer naar buiten stapt met een jeugdig stralende huid.

Wat is een infraroodsauna?

De Beautyvoordelen van Infraroodsauna's

Infraroodsauna’s maken gebruik van licht om warmte te creëren. Deze infraroodwarmte dringt diep door tot in de spieren, weefsels en bloedcellen. Het resultaat is een ontgiftend zweet dat gifstoffen en schadelijke stoffen uit de cellen verwijdert. Door te zweten helpt je lichaam zichzelf te zuiveren van vuil, olie en andere stoffen die zich in de huid ophopen, waardoor de gezondheid van je huid en het algehele uiterlijk ervan worden verbeterd.

Bovendien verbetert de bloedcirculatie wanneer de temperatuur tijdens een infraroodsauna stijgt. Het bloed stroomt effectiever van de interne delen van het lichaam naar de perifere delen van het lichaam, waaronder de huid.Zichtbaar licht en infrarood licht maken deel uit van het elektromagnetische spectrum. Infrarood licht kunnen wij mensen niet zien, maar wel voelen als warmte. Wetenschappers leggen uit dat infrarood een veilige, zachte vorm van licht is waar het lichaam op verschillende manieren profijt van kan hebben. De energie die het levert, helpt je cellen warmte, groei en vernieuwing te stimuleren.

Traditionele sauna’s bereiken zeer hoge temperaturen, wat soms intens kan aanvoelen. Infraroodsauna’s daarentegen geven dezelfde voordelen maar zonder die extreme hitte, waardoor de ervaring comfortabeler is.

Infraroodsauna’s gebruiken infraroodlampen om je lichaam direct met elektromagnetische straling te verwarmen. Ze werken op een lagere temperatuur, tussen 45˚C en 65˚C, terwijl een traditionele sauna doorgaans tussen 65˚C en 80˚C ligt. In infraroodsauna’s dringt de warmte dieper door dan verwarmde lucht, waardoor je intenser kunt zweten bij een lagere temperatuur, voor een aangenamere en ontspannende ervaring.

Dit zijn de Beauty Voordelen van infraroodsauna’s

De Beautyvoordelen van Infraroodsauna's

Ontgiften
Een van de belangrijkste redenen waarom mensen ervoor kiezen om een infraroodsauna te gebruiken, is omdat deze op natuurlijke wijze giftige stoffen helpt uitzweten doordat de infraroodwarmte dieper in de huid kan dringen dan bij een traditionele sauna.

Door de infraroodlichttherapie ga je intens zweten, wat een reinigend effect heeft op poriën en klieren. Dit spoelt gifstoffen en onzuiverheden uit de huid. Door regelmatig gebruik van een infraroodsauna wordt je huid minder vatbaar voor acne, mee-eters en puistjes. Infraroodsauna’s zorgen voor een diepe, ontgiftende transpiratie, waardoor je je na afloop schoon, verfrist en energiek voelt!

Ontspanning
Als je al eens een infraroodsauna hebt geprobeerd, weet je al hoe ontspannend dit kan zijn. Meestal slaap je na een saunabezoek erg goed!

Stress heeft niet alleen invloed op de geest, maar ook op het lichaam. Een infraroodsauna biedt een plezierige plek om te genieten van de voordelen van ontspanning voor het hele lichaam.

Mindful meditatie
Het beoefenen van aandachtige meditatie in een sauna kan helpen bij het verminderen van stress. Veel onderzoeken tonen de voordelen van meditatie aan voor het bestrijden van ontstekingen, het verminderen van cortisol en het bevorderen van innerlijke kalmte. Door meditatie en de sauna samen te voegen, versterken ze elkaars positieve effecten, wat resulteert in diepere ontspanning en vermindering van stress.

Breng het lichaam in evenwicht
Een paar minuten alleen in een warme, stille kamer is genoeg om iedereen tot rust te laten komen. Infraroodsauna’s gaan echter nog een stap verder. Infraroodsauna’s helpen het cortisolniveau van je lichaam in evenwicht te brengen, de spieren te ontspannen en de spanning te verlichten. Het is aangetoond dat ze de symptomen van angst, depressie, vermoeidheid en een negatieve stemming verminderen.

Gezondheid van de huid, huidverstrakking
Een gezonde, stralende huid is slechts één van de vele voordelen van consistent gebruik van de infraroodsauna.

Ben je op zoek naar een manier om je huid te verstrakken? Overweeg dan eens een infraroodsauna. Het infraroodlicht helpt gifstoffen uit je huid te verwijderen via transpiratie. Dit bevordert de tonus, elasticiteit en stevigheid van de huid, waardoor je een jeugdige uitstraling krijgt. Door deze diepe reiniging wordt je huid gladder en strakker, en kan het beter ademen. Bovendien kan de infraroodsauna helpen bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes en tegelijkertijd de algehele huidtint en textuur verbeteren.Verminder de verschijning van acne
Infraroodsauna’s worden steeds populairder als een effectief middel voor huidverzorging, in het bijzonder voor het behandelen van acne en andere huidaandoeningen. Laag niveau lichttherapie wordt al langer ingezet om huidaandoeningen zoals acne, psoriasis en eczeem te behandelen, en infraroodbehandelingen zetten deze trend voort. Ze bieden een niet-invasieve en ontspannende methode om symptomen van deze aandoeningen, zoals jeuk, roodheid en droogheid, te verzachten.

Eén van de hoofdoorzaken van acne is de ophoping van olie op de huid. Infraroodsauna’s stimuleren het lichaam om te zweten, wat helpt bij het opruimen van verstopte poriën op een diep cellulair niveau. Deze diepe reiniging kan niet alleen de aanwezigheid van acne verminderen, maar ook het verschijnen van acnelittekens verbeteren. Hierdoor krijg je een schonere en duidelijk gezondere huid.

Collageenproductie
Infraroodsauna’s staan bekend om hun vermogen om de productie van collageen en elastine in de huid te stimuleren. Deze belangrijke eiwitten zijn essentieel voor een soepele, stevige en jeugdige huid. Collageen en elastine helpen je huid voller en steviger te maken, waardoor striae en cellulitis worden verlicht. Door de dode huidcellen uit je lichaam te verwijderen, worden de poriën verwijderd en wordt een gezonde bloedsomloop gestimuleerd.

Verminder het uiterlijk van littekens
Infraroodsauna’s stimuleren de bloedsomloop, waardoor essentiële voedingsstoffen en zuurstof naar het huidoppervlak worden getrokken. Dit versnelt niet alleen het celvernieuwingsproces maar bevordert ook de genezing van wonden en littekens.

Uit onderzoek blijkt dat infraroodlichttherapie de celregeneratie versnelt en effectief is bij het herstellen van brandwonden en huidlittekens. Het bevorderen van een gezonde huid is cruciaal; als onze eerste verdedigingslinie helpt het ons lichaam te beschermen tegen schadelijke stoffen en bacteriën. Daarom bieden de helende eigenschappen van infraroodsauna’s niet alleen esthetische voordelen maar versterken ze ook onze natuurlijke weerstand.

Weerstand ondersteuning
We willen allemaal alles doen wat we kunnen om onze immuniteit te ondersteunen en ons lichaam gezond te houden. Een infraroodsauna heeft natuurlijke preventieve eigenschappen om je immuunsysteem en je algehele gezondheid en welzijn te ondersteunen.

Ga jij deze winter ook wat vaker de infraroodsauna in?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.