Review | Mijn ervaring met de Marley Spoon maaltijdbox

Marley Spoon Maaltijdbox - Convey Beauty

Als ouders van een peuter hebben mijn man en ik beiden altijd een druk programma. We kijken daarom vaak op tegen boodschappen doen en koken. Afgelopen week kon ik twee maaltijden uitproberen van Marley Spoon. Dit kwam als een geschenk uit de hemel want ik had de griep goed te pakken (zoals ongeveer alle Nederlanders op dit moment) en ik had geen zin om de deur uit te gaan met mijn dochtertje om boodschappen te doen.

Laat staan me bezig houden met de eeuwige vraag “wat zullen we vandaag eens koken?” Of de eeuwige zoektocht naar de juiste ingrediënten in de supermarkt. Je zal je nu misschien afvragen wat is Marley Spoon nou eigenlijk? Ik kan je vertellen dat het je leven stukken makkelijker gaat maken. Hoe? Dat lees je hieronder.Wat is Marley Spoon?

Marley Spoon is een Duits bedrijf dat in 2014 is begonnen en inmiddels al in 6 landen zit waaronder ook in Nederland en België. Marley Spoon bezorgt thuis maaltijdboxen met verse ingrediënten zodat je zelf snel en eenvoudig een gerecht kan maken. Het lijkt op een abonnement omdat je moet kiezen hoeveel maaltijden je per week wilt hebben. Dit kunnen 2, 3 of 4 gerechten per week zijn.

Wat krijg je?

Je krijgt een box met verse ingrediënten verpakt in de juiste hoeveelheden. De ingrediënten worden per gerecht apart verpakt en gekoeld thuisbezorgd. Ook ontvang je een receptenkaart met stapsgewijze instructies.

Ik heb nooit eerder zoiets gedaan. Er zijn zoveel maaltijdboxen maar nooit heb ik het geprobeerd. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om het uit te proberen want ik ben nu echt een fan. Waarom? Dat lees je hieronder!Mijn ervaring

Ik heb twee trial maaltijdboxen voor 2 personen ontvangen. Deze werden netjes op de door mij aangegeven dag en tijdstip bezorgd door een professioneel team. De maaltijden heb ik in twee grote bruine zakken ontvangen met ernaast een boekje met de recepten en andere informatie. Wat mij meteen opviel was hoe koud de producten werden geleverd. Dat betekent dat ze dus goed vers worden vervoerd in een soort koeling. Elke zak bevat ingrediënten voor een complete maaltijd voor 2 personen. Op de website van Marley Spoon kan je zelf kiezen of je een maaltijd wilt voor 2 of 3-4 personen.

Marley Spoon maaltijdbox review

Ik was op een positieve manier verrast, want ik was toch wel een beetje bang dat er bijvoorbeeld verpieterde stukken basilicum in zouden zitten of net geen goede aardappelen. Maar tot mijn verbazing zagen alle groenten, kruiden en vlees er goed vers uit. Alles zag er netjes uit. Zelfs de knoflook zag er goed uit en zeker niet aan de kleine kant.

Als je de bruine zakken ziet waar alle ingrediënten in zitten, krijg je de indruk dat alle groenten biologisch zijn. Helaas is dit niet zo, wat ik wel jammer vind. Natuurlijk is het wel zo dat hoe meer ingrediënten biologisch zijn, hoe duurder zo’n maaltijd wordt. Maar misschien hadden ze ook een biologische box in het assortiment kunnen opnemen voor de biologische freaks onder ons.

Marley Spoon maaltijdbox review

Nu is de tijd gekomen om ook echt aan de slag te gaan in de keuken. Wat ik ontzettend knap gedaan vind door Marley Spoon zijn de recepten. Het zijn makkelijk uit te voeren recepten. Super duidelijk beschreven en zelfs met plaatjes erbij. Een kind kan de was doen. Omdat de recepten perfect afgestemd zijn op de hoeveelheden die er in de zakken zit, hoef je niks uit te rekenen of af te wegen. Dit is echt ideaal en snel.

Honing-feta uit de oven

Marley Spoon maaltijdbox review

Mijn eerste gerecht was een vegetarische ovenschotel met feta en honing. In de zak zaten diverse ingrediënten en allemaal super vers. Ik weet niet hoe ze het hebben geraden, maar wij zijn echte feta lovers. Wat ik leuk vind, is dat ik met behulp van de recepten toch iets leer en iets nieuws maak. De keren dat wij thuis gerechten met feta hebben gemaakt, hebben wij het niet in de oven bereid en ook nog niet eerder met honing gecombineerd. Zo leer je toch nieuwe technieken en smaken kennen. De ingrediënten combineerden uitstekend en wij vonden het gerecht heerlijk smaken.

Kalkoen alla pesto rosso

Marley Spoon maaltijdbox review

Het tweede gerecht was de Kalkoen alla pesto rosso. Hier stond ik niet direct te springen van blijdschap. Met name omdat ik nog nooit eerder kalkoenfilet heb bereid. Omdat de eerste maaltijd zo goed ging en zo lekker was, wilden wij even testen hoe het was als mijn man de tweede maaltijd zou koken. Het recept was goed uitgewerkt en duidelijk beschreven. Hij ervoer het als heel snel en makkelijk. Het enige minpunt was de aangegeven bereidingstijd. Dit leek achteraf toch iets meer dan de aangegeven 30 minuten.

Wat je ook meteen ziet is dat Marley Spoon het concept van vers eten serieus neemt. Want de rode pesto in dit recept moet je zelf maken met bijgeleverde verse ingrediënten. Als drukke mensen zijn wij toch wel gewend om pesto kant en klaar uit een potje te halen. Het verschil in smaak met de verse pesto van Marley Spoon was wel meteen te proeven.

We zagen ook meteen dat er niet wordt bespaard met een te kleine paprika, courgette of knoflook. Alle groenten waren van royaal formaat en vers. We vonden het kalkoenvlees een beetje aan de taaie kant. Maar wij hebben het ook echt voor het eerst gemaakt en gegeten.De eerste indruk die wij kregen als je de ingrediënten in de zak ziet, is dat de maaltijden misschien te kleine porties bevatten. Maar nadat je alles hebt gekookt zie je pas hoeveel het is. Je hebt echt meer dan genoeg en het eten is super lekker. Beide recepten zijn zo goed bevallen dat wij van plan zijn om het nog een keer te maken. Ook zijn we van plan nog een keer een box te bestellen. Het enige minpunt is dat je niet meteen voor de volgende dag kan bestellen. Stel dat je een keer ziek thuis ligt en je wilt zo’n maaltijdbox dan krijg je het dus na een week. Dit komt omdat ze iedere maandag een mailtje sturen met de gerechten waar je uit kan kiezen. Op zich ook wel weer handig!

In beide gerechten zat genoeg groente. Je maakt dus echt een gezonde maaltijd die voldoet aan je dagelijkse inname groente en waar je peuter ook goed van mee kan eten. Wil je meer zien over de recepten, kijk dan hier naar de gratis recepten van Marley Spoon.

Pluspunten samengevat

 • Makkelijke en snel te bereiden recepten
 • Je hoeft de deur niet uit of zelf te bedenken wat je gaat koken
 • Je hoeft niks te wegen, berekenen of af te meten
 • Geen voedselverspilling
 • Gezonde voeding
 • Wordt bezorgd op door jou aangegeven dag en tijdstip. Ook ’s avonds!
 • Goedkoper dan wanneer je alle ingrediënten zelf zou moeten kopen bij een supermarkt
 • Gratis thuisbezorgd
 • Peuter kan gewoon mee-eten

Minpunten samengevat

 • Door het “vers eten”-concept van Marley Spoon is de bereidingstijd iets langer.
 • De ingrediënten zijn niet biologisch.
 • Tijd tussen bestelling en eerst mogelijke bezorging is lang

Conclusie

Niet alleen zijn de maaltijden van Marley Spoon vers, lekker, snel en makkelijk te bereiden, je hoeft bovendien de deur niet uit voor je boodschappen. Als drukke ouder is dit ideaal! Daarom is Marley Spoon ook echt Convey Beauty approved!

Wil jij het ook proberen met nu €25 korting? Bestel dan snel hier en laat ons daarna weten wat je ervan vond!

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

 

 

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.