Duurzame tandpasta tabletten van Happy Tabs

Duurzame tandpasta tabletten van Happy Tabs

Als het op duurzaamheid aankomt, doe ik, net als jij, mijn uiterste best om positieve veranderingen aan te brengen in mijn schoonheidsroutine en badkamerkastje. Mijn recyclingregime wordt strikter, ik gebruik zoveel mogelijk hervulbare producten en ik ben nu aan het zoeken naar duurzame make-up en skincare producten. Het enige onderdeel van mijn dagelijkse routine dat nog geen eco-make-over heeft gehad, is tandverzorging. Als ik thuis ben, gebruik ik een elektrische tandenborstel, maar ik neem wel een bamboe-tandenborstel mee als ik op reis ben. 

Traditionele tandpastatubes zijn erg moeilijk (zo niet onmogelijk) te recyclen, dus ik voelde me zeker aangespoord om op zoek te gaan naar een duurzamere, plasticvrije optie. En toen heeft Happy Tabs contact met mij opgenomen. Ik mocht dit nieuwe trending product voor persoonlijke verzorging waar iedereen het over heeft eindelijk testen; tandpasta tabletten. Ze beweren dat deze kleine tabletten je tanden net zo goed kunnen reinigen als gewone tandpasta die in een tube zit.

Wat zijn tandpasta tabletten en hoe gebruik je ze?

Tandpasta kauwtabletten zijn kleine ronde schijfjes, die eruitzien als pepermuntjes. Deze met natuurlijke ingrediënten geformuleerde tabletten houden je tanden schoon door tandplak te verwijderen. Sommigen bevatten ook essentiële oliën die je adem verfrissen. Zoals de naam al doet vermoeden, stop je ze in je mond. Eenmaal in je mond gebruik je je tanden, meestal je grotere en sterkere achterste kiezen, om de tablet fijn te maken. De ingrediënten in de tablet vermengen zich met je speeksel en creëren een volledig natuurlijke tandpasta die kan worden gebruikt om je tanden te reinigen.

Happy Tabs

Duurzame tandpasta tabletten van Happy Tabs

Happy Tabs is in feite dus gedehydrateerde tandpasta, gevormd tot een tablet die net zo klein is als een pepermuntje. Waar je normaal gesproken tandpasta op je borstel knijpt, moeten tandpastatabletten heel licht worden gekauwd om ze uit elkaar te halen en het schuim op gang te brengen. Dat is wanneer je begint met poetsen. Het duurt even om eraan te wennen. Ik zal eerlijk zijn – de eerste keer dat ik er één gebruikte, namen mijn hersenen het over en dachten dat het een munt was. Ik kauwde het op en slikte het door voordat ik zelfs maar was begonnen met poetsen. Maar eenmaal gewend aan de nieuwe sensatie, ging het prima. Het schuim is niet zo dik als gewone tandpasta, maar het is zeker net zo schuimig.

Dit zijn natuurlijk niet de eerste of enige tandpasta tabletten die er zijn. Het is ook zeker een groeiende markt. Een belangrijk kenmerk van de Happy Tabs, en waarom ik me vooral tot hen aangetrokken voelde, is dat ze, in tegenstelling tot veel andere tabletversies, fluoride bevatten. In de juiste dosering voorkomt fluoride tandbederf. Er is ook het feit dat ze geen natriumlaurylsulfaat bevatten, wat volgens sommige tandartsen niet het beste is voor tanden.

De verpakking wint ook eco-punten. Ze zitten in een glazen pot en bevatten geen plastic!

Twee soorten

Duurzame tandpasta tabletten van Happy TabsIk mocht twee soorten testen; de Happy Tabs Fresh Mint (met fluoride) en de Happy Tabs Mint Charcoal (zonder fluoride). 

De Happy Tabs Fresh Mint heeft een lekkere muntsmaak en voelt verkoelend en verfrissend aan op de tong. Dit doet denken aan traditionele tandpasta, maar dan zonder de plastic verpakking en rommel. 

Actieve houtskool (charcoal) staat erom bekend tanden wit te helpen houden op een natuurlijke wijze. In combinatie met het natuurlijke munt-aroma voelen je tanden echt schoon en zien ze er stralend uit. 

Wil je ze allebei (echter niet tegelijk) gebruiken, dat kan. De Happy Tabs Fresh Mint met fluoride in combinatie met de Happy Tabs Mint Charcoal helpen tandplak te voorkomen, tandsteen onder controle te houden, geven een frisse adem en helpen om tanden witter te maken. Dat noemen we een viervoudige overwinning!!

De voordelen en nadelen op een rij

Nadelen:

  • De meeste tandpasta tabletten die verkrijgbaar zijn, bevatten geen fluoride. Het wordt aanbevolen tandpasta met fluoride te gebruiken, omdat dit tandbederf kan helpen voorkomen en het glazuur kan versterken. Je wilt ze alleen gebruiken als je geen toegang hebt tot gewone fluoridetandpasta. Hoewel tandartsen het gebruik van tandpasta met fluoride aanbevelen, zijn sommige mensen allergisch voor fluoride of maken ze zich zorgen over de gevolgen voor hun gezondheid. Deze mensen gebruiken regelmatig fluoridevrije tandpasta, dus een tandpasta tablet zonder fluoride kan voor hen een goede optie zijn. Mijn voorkeur gaat dus naar de Happy Tabs Fresh Mint met fluoride.

Voordelen:

  • Tandartsen raden aan om na elke maaltijd je tanden te poetsen, wat vaak moeilijk is. Poetsen na elke maaltijd is moeilijk omdat veel mensen geen tube tandpasta mee willen nemen die erg rommelig kan worden. Daarom zijn tandpasta tabletten uitgevonden.
  • Tandpasta tabletten zijn geweldig voor mensen die na elke maaltijd hun tanden willen poetsen. De kleine tabletten zijn gemakkelijk mee te nemen en worden niet rommelig.
  • Reizigers die door de luchthavenbeveiliging proberen te komen, kunnen ook profiteren van tandpasta tabletten. Omdat de tabletten ronde schijven zijn, hebben ze geen speciale verpakking nodig en hoeven ze niet te worden verwijderd wanneer ze door veiligheidscontroles gaan.
  • Tandpastatabletten zijn meestal ondergebracht in recyclebare of herbruikbare verpakkingen, waardoor ze beter zijn voor het milieu.
  • Omdat ze zonder water zijn geformuleerd, zijn ze ook gemakkelijker te vervoeren, wat betekent dat de algehele ecologische voetafdruk lager is. 

De voordelen wegen veel zwaarder dan de nadelen, dat is een ding wat zeker is!

De tandpasta tabletten van Happy Tabs zijn Convey Beauty approved!!!

Heb jij weleens tandpasta tabletten gebruikt?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.