DIY: anti-bacteriële reinigingsspray voor make-up kwasten

Als je wilt dat je huid helder en gezond blijft – en je je make-up zo perfect mogelijk wilt aanbrengen – dan moet je je make-up kwasten regelmatig wassen om oude make-up resten, bacteriën en andere ziektekiemen te verwijderen. Ik heb jullie al eerder laten zien hoe je make-up kwasten en een beauty sponge kan reinigen. Echter, deze methode kost iets meer tijd en na het reinigen kan je niet meteen de penselen gebruiken. Deze zullen eerst moeten drogen. Ik ging daardoor op zoek naar een antibacteriële spray. Niet eentje die je duur koopt in de winkels, maar eentje die je gewoon zelf kan maken! Een spray die je kunt gebruiken om elke dag je penselen schoon te maken.

Wat heb je nodig

1 spuitfles van minimaal 100 ml
25 ml gedestilleerd of gedemineraliseerd water
63 ml isopropyl of ketonatus alcohol (70% alcohol)
5 tot 10 druppels essentiële olie (ik gebruik tea tree oil, wat extra anti-bacterieel werkt)

Voeg de 70% alcohol toe aan een schone plastic of glazen spuitflacon. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte bovenaan de fles is om het water en de olie te mengen. Met de alcohol in de spuitfles giet je 25 ml gedestilleerd water en 5 tot 10 druppels van je favoriete etherische olie. Schud de fles goed om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten volledig worden gemengd. Voila! Je eigen, zelf gemaakte make-up kwasten reinigingsspray is klaar voor gebruik! Deze brush cleansing spray kan je zo vaak je wilt gebruiken!Convey Beauty Tip!

Gebruik voor de beste resultaten 70% isopropylalcohol in de reinigingsspray. De alcohol dient niet alleen als een ontsmettingsmiddel voor de make-up kwasten; het helpt ook om de kwasten sneller te laten drogen, zodat je ze meteen kunt gebruiken. De essentiële olie is bedoeld om de alcoholgeur van de reiniger te bedekken. Het is echter mogelijk een olie te gebruiken met antibacteriële eigenschappen, zoals eucalyptus, pepermunt, lavendel of tea tree olie.
Omdat de olie na een tijdje kan scheiden van de andere ingrediënten, moet je de sproeier altijd eerst goed schudden voordat je hem gebruikt.

Wat vind je van deze beauty hack? Laat me weten in de comments wat je ervan vindt!

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

 

 

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.