Hourglass Vanish Liquid Foundation Wear Test

HOURGLASS Vanish Seamless Finish Liquid Foundation WEAR TEST | DRAAGTEST

HOURGLASS Vanish Seamless Finish Liquid Foundation WEAR TEST | DRAAGTEST

HOURGLASS Vanish Seamless Finish Liquid Foundation WEAR TEST | DRAAGTEST

Hourglass lanceerde recent een nieuwe vloeibare foundation, de HOURGLASS Vanish Seamless Finish Liquid Foundation. Dit is de vloeibare versie van de populaire Vanish Stick Foundation. Ik ben al een fan van de Vanish Stick Foundation van Hourglass en ik kon het niet laten om deze liquid variant ook uit te proberen.

Jullie weten dat wij een paar dagen in Londen zaten. Gelukkig! Want daar kon ik alles goed uittesten en de kleuren uitgebreid vergelijken. Wat mij meteen opviel waren de verschillen in kleur tussen de Vanish Stick en de Vanish Liquid. Alhoewel ze ermee adverteren dat je dezelfde kleur zou kunnen kopen in de Vanish Liquid, is dit duidelijk in praktijk niet het geval. Ter vergelijking, ik ben in Vanish Stick de kleur “Natural” en deze tint in de Vanish Liquid was geen goede match. De tint was veel donkerder. Bijna oranje! Na heel veel testen en hulp vragen had ik een goede match bij de kleur “Shell”. De Vanish Liquid komt in iets donkerdere tinten dan je zou verwachten op basis van dezelfde tinten van de Vanish Stick! Let hier dus goed op!

Bij de Hourglass booth zeiden ze tegen mij dat ik geen primer hoeft te gebruiken, maar als ik een droge huid heb dat ik dan beter wel goed kan moisturizen (hydrateren) voor applicatie.Draagtest video

Mijn bevindingen

Hourglass Vanish Liquid Foundation Wear Test -draagtest
Deze foto is gemaakt vóór het aanbrengen van de Hourglass Vanish Seamless Finish Liquid Foundation
Hourglass Vanish Liquid Foundation Wear Test -draagtest
Deze foto is gemaakt na het aanbrengen van de Hourglass Vanish Seamless Finish Liquid Foundation

De Hourglass Vanish Seamless Finish Liquid Foundation kan je hier vinden en kost €56. Het komt in een glazen fles met een pomp. De foundation komt in 32 verschillende kleuren en zegt full coverage te zijn. Alhoewel de inhoud maar 25 ml is, zegt Hourglass dat je per keer voldoende hebt met een halve pomp inhoud voor je hele gezicht. Verder zegt Hourglass dat je geen primer hoeft te gebruiken!

In de draagtest video hierboven kan je zien hoe mijn gezicht eruit zag zonder foundation. Vervolgens met foundation, waarbij één kant is geplaatst met een beauty sponge en de andere kant met een brush. Het eerste wat opvalt is de volledige dekking en de mooie afwerking. Het leek er echter op dat de dekking zo vol was dat het de natuurlijke uitstraling en contouren van mijn gezicht overweldigde. De kant van de beauty sponge zag er trouwens iets meer “dewy” uit. De vloeistof is wat dikker van textuur, waardoor je ook veel minder nodig hebt per toepassing. Let op, ik heb tijdens de wear test video iets meer gebruikt dan aanbevolen!

Ik vond dat het overdag een uitstekend uithoudingsvermogen had en de schaduwmatch had niet beter kunnen passen. Echt perfect! Ook op camera en op foto’s ziet het er “flawless” uit. Er is geen sprake van flashback zoals jullie in de video kunnen zien en het dekt echt alle onvolkomenheden.Later op de dag begon mijn huid in toenemende mate vettig te worden. Ik heb de foundation niet afgepoederd om het zo goed mogelijk te kunnen reviewen. Misschien als ik een beetje setting powder had gebruikt, was het iets minder gaan glimmen op mijn gezicht. Dit is in ieder geval een probleem dat ik niet had met de stick foundation. Ik vond het er later op de dag ook wat cakey uitzien. Met name op de plekken waar ik iets meer had aangebracht dan aanbevolen.

Over het algemeen was dit een goede basis. Als je op zoek bent naar volledige dekking en je hebt een normale huid, dan is dit een geweldige optie. Als je een wat natuurlijkere finish wilt bereiken, of heb je een vette huid, dan zou ik deze foundation niet aanbevelen!

Wear test update: met primer en met de aanbevolen halve pomp

Na de wear test van twee dagen geleden, wilde ik deze foundation toch nog een tweede kans geven. Ik wilde checken hoe het zou presteren boven een primer en met de aanbevolen halve pomp. Ik ben zeer blij dat ik het nog een kans heb gegeven want de finish was geweldig! Veel natuurlijker dan de eerste keer! En gedurende de dag veel minder cakey. Ik heb wel in de loop van de dag een beetje setting powder moeten aanbrengen, maar verder zag het er echt flawless uit! Ik denk dat ik de beste full coverage foundation heb gevonden!

De Hourglass Vanish Seamless Finish Liquid Foundation is daarmee Convey Beauty Approved!

Ben je benieuwd of de L’Oréal Paris Infallible 24H Fresh Wear Foundation misschien een goedkope dupe is voor de Hourglass Vanish Seamless Finish Liquid Foundation? Ik test het morgen! Vergeet je niet in te schrijven op onze nieuwsbrief om de foundation wear test dag #2 voor de L’Oréal Infallible 24H Fresh Wear Foundation niet te missen!

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

 

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.