DIY Apple Cider Vinegar spoeling voor je haar

DIY Apple Cider Vinegar spoeling voor je haar - appelazijn voor je haar

Appelazijn is de laatste tijd één van de meest trendy haarverzorgingsingrediënten. Je vindt het als ingrediënt in alles, van een detox van de hoofdhuid tot een shampoo. Maar hoe gebruik je het eigenlijk thuis? We hebben het onderzocht.

De voordelen van een spoeling met appelazijn komen allemaal neer op de pH-waarde die het haar gezond maakt.
De pH van het haar is erg belangrijk, omdat een onevenwichtige pH-waarde bij de hoofdhuid en het haar kan leiden tot irritatie, droogheid, dofheid en pluizigheid. Je haar en hoofdhuid hebben normaal een pH-waarde rond de 5,5. Omdat water een neutrale pH-waarde heeft en de meeste shampoos alkalisch zijn, verandert het douchen eenvoudig de pH-waarde van je haar. De pH-waarde van water kan variëren, maar het zit meestal rond een 7.
Wanneer de pH van het haar stijgt, wordt het haar kroesgevoelig en broos. Dus het idee is dat wanneer je het haar afspoelt met iets zuurs, dit de pH-waarde weer naar beneden brengt, wat leidt tot glanzende, zachte lokken.

Andere claims zeggen dat de vitamines, mineralen en voedzame eigenschappen in appelazijn het haar versterken, schilfers bestrijden en zelfs bijdragen aan de haargroei.De spoeling

Gebruik altijd rauwe, biologische, ongefilterde en ongepasteuriseerde appelazijn. Altijd met “de moeder” erin, want dat zal de meeste voedingsstoffen bevatten. Meng de appelazijn met water.  ½ eetlepel Apple Cider Vinegar voor elke kop koud water om de azijn te verdunnen.

Na het wassen met conditioner, giet je het azijnmengsel gelijkmatig over je haar en werk je het in je hoofdhuid. Omdat vuil en vet vooral bij je hoofdhuid ophopen, moet je ervoor zorgen dat je het meeste werk daar doet. Laat het een paar minuten staan en spoel het dan uit.

Je kan altijd een paar druppels etherische olie aan het mengsel toevoegen als de zure geur te krachtig voor je is. De geur moet ook snel verdwijnen na het spoelen.

Probeer deze spoelbeurt een paar keer per week in je haarverzorgingsroutine op te nemen. Je kunt ook de hoeveelheid Apple Cider Vinegar verhogen die je bij elke spoeling gebruikt. Over het algemeen wordt aanbevolen om het op ongeveer 5 eetlepels of minder te houden.

Let op: Je spoeling moet vers zijn en dus zul je het elke keer weer opnieuw moeten maken. Als je een professionele spoeling van appelazijn met haarverzorgingsproducten koopt, is deze redelijk houdbaar. Maar degene die je thuis maakt zal niet dezelfde conserveermiddelen en stabilisatoren bevatten – wat een goede zaak kan zijn in onze wereld – maar het betekent ook dat je je spoelbeurt voor eenmalig gebruik moet maken.

Merk jij al verschil bij gebruik van Appelazijn voor je haar?

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

 

 

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.