DIY: Flower box of bloemendoos, de favoriete beautyblogger props

 

DIY Flower box - Convey Beauty

Je hebt ze in alle formaten en kleuren en ze zijn favoriet bij beautybloggers, de flower box. Het bekende merk Maison des Fleurs was het eerste merk dat dit mooie idee heeft bedacht. Later kwamen ook merken als Bloom de Fleur en Venus et Fleur. Hoe dan ook, populair zijn ze zeker. Op Instagram zie je dagelijks hele mooie foto’s van deze leuke dozen vol met bloemen voorbij komen. Sinds een paar weken hebben we dit idee ook in Nederland. Ik ben net als alle andere beautybloggers helemaal verliefd op deze mooie dozen met bloemen erin.

Je hebt ze in veel vormen, maar populair zijn rond en vierkant. Ook kan je kiezen wat voor type bloemen je wil en welke kleur doos je wilt hebben. Sommigen bevatten bloemen die zeker een jaar meegaan, anderen korter. Hoe zij het doen weet ik niet, maar dit is misschien wel één van de redenen dat deze mooie creaties over het algemeen erg duur zijn. Laten we wel realistisch zijn, deze bloemen kan je niet makkelijk namaken. Hoe duur het is hangt natuurlijk af van wat je kiest en dus met name van de grootte van de doos. Hoe groter, hoe meer bloemen en hoe duurder het wordt.


Persoonlijk vind ik de prijzen te hoog voor een set bloemen in een doos. Dus ik dacht zo’n bloemendoos kan je ook makkelijk zelf maken. Voor een eerste poging vind ik dat het heel goed is gelukt. Het staat erg mooi op mijn make-up tafel.

Benieuwd naar het filmpje? Kijk dan snel hier!

Benodigdheden

Afhankelijk van de grootte van de doos zal je ongeveer onderstaande dingen nodig hebben:

  • 4-5 kunstbloemen maar je kan ook voor echte bloemen gaan. Echte bloemen zijn echter wel redelijk duur aangezien je de bloemen moet blijven verversen.
  • Ronde opbergdozen. Die van mij is van Xenos, maar Hema heeft ook genoeg keuze. Je kan ook voor vierkant gaan of rechthoekig door middel van bijvoorbeeld een schoenendoos.
  • Piepschuim voor kunstbloemen of steekschuim voor echte verse bloemen.
  • Zwart, wit of roze spuitbussen (Gamma, Praxis of Karwei).
  • Afdrukbare voorbeelden van labels vind je gewoon op Google.
  • Lijm (Hema)
  • Schaar (Hema)

Werkwijze

Ik heb als eerste de dozen gespoten met de kleur naar keuze. Mijn interieur is zwart met wit en ik ging dus voor de kleur zwart. Doe het spuiten buiten en boven op een krant. Laat het zeker een paar uur tot een dag drogen. Ik moest een tweede laag spuiten, maar afhankelijk van de doos kan je het ook met één laag doen. Laat het in ieder geval heel goed drogen voordat je verder gaat.

Print het label en lamineer deze voor een mooi glanzend effect. Heb je geen lamineerapparaat, laat het dan afdrukken bij een fotokiosk. Kruidvat en andere fotowinkels hebben vaak zo’n automaat. Vaak is de fotokwaliteit redelijk glanzend. Knip de vorm uit en lijm het mooi in het midden van de doos.

Pak het piepschuim of steekschuim en knip deze in de vorm van de omtrek van de doos. Zorg er voor dat het piepschuim of steekschuim precies in de doos past en plaats het erin.

Steekschuim - Convey Beauty

Knip vervolgens de bloemen tot de gewenste hoogte en haal de blaadjes eraf. Steek ze één voor één in het piepschuim of steekschuim, van buiten naar binnen.

Je bent klaar! Je hebt voor maar ongeveer €21 je eigen versie van de flowerbox gemaakt (€6,99 voor de spuitbus, €2 kartonnen doos, €2 per bloem dus in totaal €10 voor 5 bloemen en lijm voor €2. Alle andere benodigdheden had ik al in huis). En nu kan je er lekker in de woonkamer of slaapkamer mee pronken of op de foto zetten als een mooie beauty toevoeging.TIP: Mocht je er je eigen unieke draai aan willen geven, dan kan je een label maken met gouden stickervellen met ronde vormen of letters en plak naar wens je eigen creatie op de doos. Of plaats een lint over de hele omtrek van de doos en maak een strik aan de voorkant.

Flowerbox - bloemendoos- Convey Beauty

Flower Box - Convey Beauty

Wat vond je van dit DIY ideetje? Ga jij ook proberen zelf een bloemendoos te maken? Vergeet ons in ieder geval niet te taggen op Instagram met #conveybeauty.

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.