7 schoonheidsproducten die je in je koelkast moet bewaren

beauty koelkast - makeup skincare fridge
Foto bron: beautycooler.co.uk

Net zoals je je melk niet op het aanrecht zou bewaren, zou je bepaalde schoonheidsproducten ook niet in je badkamerkastjes moeten bewaren. Maar welke producten moeten eigenlijk gekoeld worden? Na grondig research heb ik hier de top 9 beautyproducten die in de koelkast of in een speciale beauty fridge bewaard mogen worden.

1. Oogcrème of -gel

De reden dat sommige oogcrèmes worden verkocht in tubes met metalen uiteinden, is dat het metaal helpt om gezwollen gebieden te laten leeglopen door de huid af te koelen. Dit vernauwt in theorie de bloedvaten. Maar je kunt exact hetzelfde effect krijgen door een oude oogcrème in de koelkast te bewaren. Tijdens de zomer doe ik dit met mijn Banana Bright eye cream van Olle Henriksen, maar het werkt met elke formule. Veel mensen worden wakker met gezwollen ogen. Dit komt doordat er tijdens het slapen vocht in de trog van je onder-ooggebied kan ophopen, vooral als je een zoute maaltijd hebt gehad. Om je wallen onder de ogen ’s ochtends sneller te laten leeglopen, bewaar je je oogcrème of -gel in de koelkast. Kou vernauwt de bloedvaten, waardoor de zwelling vermindert.

2. Nagellak

Zelf wist ik dit niet, maar nagellak bewaren in de koelkast helpt om klonten te bestrijden. Zonlicht en hitte kunnen ervoor zorgen dat de formule dik wordt en soms de kleur verandert. Als je nagellak in de koelkast bewaart, dan blijft de verf dun, zodat deze gelijkmatig wordt aangebracht en de echte kleur behouden blijft.

3. Zonnebrandcrème

Als je na de zomer een gedeeltelijk gebruikte of ongeopende fles crème of zonnebrandcrème hebt die je wilt bewaren, stop deze dan in de koelkast. Een warme omgeving zal de effectiviteit van de SPF verminderen. Hierdoor beschermt het je huid de volgende keer dat je het gebruikt niet zo goed meer.4. Parfum

Bewaar je je geurtjes op je dressoir en stel je je parfum daarmee bloot aan te veel licht en hitte, dan zullen de chemicaliën beginnen af te breken waardoor je eens zo heerlijk ruikende parfum heel anders gaat ruiken. Ook de kleur kan donkerder worden als je het niet in de koelkast bewaard.

5. Lippenstift

Je hoeft de lipstick die je elke dag gebruikt niet te koelen. Maar als je favoriete tint niet meer leverbaar is en je wilt een voorraadje inslaan, dan gaan ze langer mee als je ze in de koelkast bewaart. Anders kan de hitte ervoor zorgen dat de chemicaliën na verloop van tijd afbreken en uiteenvallen, waardoor je een tint krijgt die er niet uitziet zoals degene die je hebt gekocht.

6. Vloeibare make-up

Dit omvat alles, van foundation tot mascara tot vloeibare eyeliner. Deze producten hebben een houdbaarheidsdatum zodra je ze opent. Om ze zo lang mogelijk te bewaren, gooi je ze in de koelkast. Hetzelfde geldt voor producten die je ongeopend voor langere tijd wilt bewaren.

7. Natuurlijke schoonheidsproducten

Omdat producten die beweren biologisch en natuurlijk te zijn, niet de conserveermiddelen, parabenen, sulfaten, enz. bevatten die andere producten bevatten om ze langer mee te laten gaan, moet je ze in de koelkast bewaren zodat ze niet bederven. Dit verlengt niet alleen hun houdbaarheid, het zorgt er ook voor dat bacteriën niet kunnen bloeien.

Bewaar jij je schoonheidsproducten in de koelkast? Zo ja, welke?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.