Dupes voor de Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 parfum

Dupes voor de Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 parfum

Laten we één ding duidelijk maken: geur is persoonlijk. Je kenmerkende geur draait helemaal om jou! De geuren die je leuk vindt en die je wilt laten blijven hangen als je een kamer verlaat. Met dat in gedachten kan het moeilijk zijn om je voor te stellen dat een parfum zo viraal gaat dat iedereen het in handen wil krijgen. Toch heeft de Baccarat Rouge 540 van Maison Francis Kurkdijan de schoonheidswereld stormenderhand veroverd. Gelanceerd in 2014, is het nog steeds één van de meest populaire geuren op internet en daarbuiten. Ik heb er afgelopen week een review over geschreven. Lees het hier.

Hoewel Baccarat Rouge 540 bovenaan de favoriete geurlijsten van veel mensen staat, is de hoge prijs van €215 enorm afschrikwekkend. Zozeer zelfs dat jaren na de lancering mensen nog steeds hoog en laag zoeken naar dupes. Gelukkig houdt die zoektocht hier op.

Dit zijn de Baccarat Rouge 540 dupes die zelfs de beste neuzen met moeite van de echte kunnen onderscheiden.

Baccarat Rouge 540 dupes

Ariana Grande Cloud Eau de Parfum (€35)

Ariana Grande Cloud Eau de Parfum dupe baccarat rouge

Als je bent begonnen met onderzoek naar Baccarat Rouge 540-dupes, dan ben je zeker Cloud van Ariana Grande tegengekomen. Het is misschien wel het meest vergeleken alternatief voor de virale geur. Hoewel de fles misschien een heel andere esthetiek heeft (hij geeft pre-tienervibes), is de geur gelijkenis erg groot. Lavendel, peer, bergamot, praline, vanille, musk en hout komen samen in elke spray.

Burberry Her Intense Eau de Parfum (€102,99)

Burberry Her Intense Eau de Parfum dupe baccarat rouge

 

Degenen die de zoete tonen van Baccarat Rouge 540 waarderen, zullen merken dat Her Intense van Burberry een vergelijkbare kwaliteit heeft. Net als de geur in kwestie, bevat het tonen van cederhout en jasmijn, en daarom beschouwen velen het als een dupe. Het is iets aan de zoete kant met fruitige toptonen zoals bramen en kersen.

Pacifica Dream Moon (€26)

Pacifica Dream Moon dupe baccarat rouge

Dream Moon van Pacifica is een mix van patchouli, sandelhout en rozengeuren. Het is zowel aards als bloemig. Sommigen beweren zelfs dat het een betere dupe is van de Baccarat Rouge 540 dan de Ariana Grande Cloud. Het is ook vrij van parabenen, dierproefvrij en vegan.

Al Haramain Amber Oud Rouge (€65)

Al Haramain Amber Oud Rouge dupe baccarat rouge

Al Haramain Amber Oud Rouge, uitgebracht in 2020, heeft een zoete geur met tonen van saffraan en bloemen, net als de Baccarat Rouge 540. Daarnaast heeft het ook warmere en meer bosachtige geuren zoals amberhout, ambergrijs, agarhout, spar en ceder. De verpakking ziet er net zo luxe en duur uit als Baccarat Rouge 540, maar de prijs is veel betaalbaarder.

Sol de Janeiro Beija Flor Elasti-crème (€19,99)

Sol de Janeiro Beija Flor Elasti-crème dupe baccarat rouge

We weten wat je denkt: dit is geen parfum. De Sol de Janeiro Beija Flor Elasti bodycrème vertoont echter zo’n opvallende gelijkenis met Baccarat Rouge 540 dat we hem niet konden uitsluiten. De fruitig-bloemige geur bevat tonen van onder andere jasmijn, roze drakenfruit en vanille. Bonus: je kunt genieten van de geur terwijl je de bodycrème gebruikt om te hydrateren en tekenen van veroudering tegen te gaan.

AllSaints Sunset Riot Eau de Parfum (€55,45)

AllSaints Sunset Riot Eau de Parfum dupe baccarat rouge

AllSaints Sunset Riot Eau de Parfum is een andere replica op onze lijst. De ster van deze geur is roze peper, met ook cederhout in de mix. Wat het onderscheidt van Baccarat Rouge 540 is de middelste noot van oranjebloesem, die het een vleugje meer citrus geeft. Prachtig voor de lente en de zomer.

Zara Red Temptation (€17,95)

Zara Red Temptation dupe baccarat rouge

Het is de vraag wat populairder is: Baccarat Rouge 540 als een ongelooflijke geur of Red Temptation van de Zara omdat het de dupe is. Beide geuren zijn viraal gegaan, waarbij Red Temptation elke keer dat het wordt aangevuld uitverkocht is. Het bevat tonen van sinaasappel, amber en evernyl en is iets minder zoet dan Baccarat Rouge 540.

Victoria’s Secret Midnight Bloom (€19,90)

Victoria Secret Midnight Bloom dupe baccarat rouge

Midnight Bloom is een muskusachtige en toch zoete geur, een mix van zowel bloemen- als bosgeuren, net als de Baccarat Rouge 540. Het maakt deel uit van Victoria’s Secret’s mistcollectie en is zeer betaalbaar, waardoor het een geweldige Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 dupe is.

Bath and Body Works In The Stars (€16,90)

Bath and Body Works In The Stars dupe baccarat rouge

In The Stars is een meer amber- en oranjekleurige versie van Baccarat Rouge 540. Het is een mix van sandelhout, starflower, gesuikerde tangelo, agarhout en amber. Deze parfummist is ook nog eens heel betaalbaar.

Heb jij al één van deze dupes? Voor je het weet heb je een dupe van één van de meest virale en dure parfums van het jaar!

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.