DIY hartvormige theezakjes voor Valentijnsdag

DIY hartvormige theezakjes voor Valentijnsdag DIY hartvormige theezakjes voor Valentijnsdag

DIY hartvormige theezakjes voor Valentijnsdag

DIY hartvormige theezakjes voor Valentijnsdag

Omdat ik een grote theedrinker ben, wilde ik deze DIY hartvormige theezakjes maken voor Valentijnsdag. Deze hartvormige theezakjes toveren zeker een glimlach op het gezicht van je geliefde. Valentijnsdag of niet, als je in je thee zou kijken en één van deze schattige hartvormige theezakjes zou zien, zou je je verdomd speciaal voelen! Je kunt ze zelfs cadeau doen om iemands dag wat extra vrolijkheid te geven.

Benodigdheden:

Begin met het snijden van een hartvorm uit een stuk karton. Trek het over het midden van een theefilter. Leg twee filters op elkaar en snijd buiten het getraceerde hart, in de vorm van een ruw vierkant. Neem je draadnaald en duw deze door de onderkant van de twee vellen. Maak een normale eerste steek. Maar als je deze keer weer omhoog komt vanaf de onderkant, sla dan een centimeter over en naai terug – direct naast je eerste steek. Dit wordt een stiksteek genoemd. Blijf doorgaan – trek altijd de naald omhoog, laat een kleine ruimte over en duw de naald naar beneden om die ruimte te sluiten. Stop wanneer je ongeveer 2/3 van de hartvorm hebt gedaan.Schep een eetlepel losse thee op met een lepeltje en vul de zak. Ga vervolgens door met het dichtnaaien van het hart. Wanneer je het einde hebt bereikt, knoop je het in een dubbele knoop. Knip de naald weg, maar niet de overtollige draad. Knip hierna rond het hart – en vergeet niet om de draad te behouden! Neem een stuk crêpepapier of gekleurd karton en teken twee kleine hartjes. Vervolgens knip je ze mooi uit.

Centreer de draad langs het midden van één van de harten. Dep gewoon een beetje lijm en verzegel het met het tweede hart. Knip overtollige draad weg.

Klaar ben je ! Serveer een lekker kopje thee met deze super schattige hartvormige theezakjes.

Wat ga jij doen op Valentijnsdag?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.