Ik dronk een week lang elke dag selderijsap – dit is wat er gebeurde

Ik dronk een week lang elke dag selderijsap - dit is wat er gebeurde

Volgens de internet en TikTok moeten we met z’n allen een glas (ongeveer 500 ml) #celeryjuice gaan drinken! Dit groene sapje zou de bloedbaan zuiveren, helpen bij de spijsvertering, migraine voorkomen, de zenuwen ontspannen, de bloeddruk verlagen en huidproblemen oplossen. Je zou het elke ochtend op een lege maag moeten drinken.

Geïntrigeerd besloot ik het een kans te geven. Elke ochtend ongeveer 500 ml selderijsap op een lege maag drinken dus. Het moet vers zijn, het liefst biologische selderij en zonder andere ingrediënten. Na het drinken van de sap wacht je 15 minuten voordat je iets anders consumeert.Eerst kocht ik een hele plank vol bleekselderij bij de AH. Je krijgt echt rare blikken als je met een karretje vol bleekselderij naar de kassa schuift. Ik heb de bleekselderij gewassen, afgedroogd en ik stapelde het weer op in de koelkast, klaar voor de ochtend. Om er sap van te maken gebruik ik mijn Nutribullet , maar je kan natuurlijk ook een sapcentrifuge gebruiken.

Ik begon op een maandagochtend met het drinken van de selderijsap. En OH MY, de eerste keer moest ik bijna overgeven. Het is echt NIET lekker. Gek genoeg wen je eraan en na de vierde dag had ik geen moeite meer met de smaak.

Zes dagen later was ik best onder de indruk. Het verschil dat selderijsap voor mijn huid heeft gemaakt, is behoorlijk significant. Mijn huid ziet en voelt er meer gehydrateerd en voller aan, iets wat ik toeschrijf aan de ontstekingsremmende eigenschappen van selderij. Mijn huidproblemen zijn meer cosmetisch, maar er zijn genoeg fans op social media die een opmerkelijke verbetering hebben opgemerkt in huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem en acne.

Naast een flinke huidboost, ben ik sinds het begin van de nieuwe week ongeveer 1,5 kilo afgevallen. Dat kan komen doordat mijn dieet over het algemeen beter is, maar ik weet zeker dat het ochtendsap geen kwaad kan om me op het goede spoor voor de dag te zetten.

Ik heb ook meer energie en ik slaap beter dan ik in een tijdje heb gedaan. Gezien de enorme verbeteringen na slechts een week, zal ik mijn dag zeker blijven beginnen met een glas selderij🎋.

Heb jij selderijsap al eerder geprobeerd? Zag jij een verschil?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.