Mijn ervaring met de site van Farfetch vs MyBag.com

Mijn ervaring op de website van Farfetch VS MYBAG.com

Vandaag wil ik mijn ervaring met jullie delen met het online shoppen op de website van Farfetch.com en MyBag.com. Ze zijn beiden een online winkel die luxe artikelen verkoopt van meer dan 700 boetieks over de hele wereld. Wat ik leuk vind aan beide winkels is de verscheidenheid aan artikelen en de uitverkoop die ze meerdere keren per jaar hebben (ze hebben zelfs 50% kortingen of gratis verzending). Ik ben al een tijdje op beide websites geregistreerd, maar ik heb pas net de tijd gehad om bij beiden mijn eerste aankoop te doen.

Bij beiden heb ik een tas gekocht. Helaas was de ervaring bij één van deze sites niet helemaal zoals ik had gehoopt. Mijn ervaring bij beiden lees je hieronder!

Farfetch.com

Farfetch.com ervaring | is het betrouwbaar hier te bestellen?

Mijn eerste kennismaking met deze website was via een fashion-YouTuber die een kortingscode had. Als je googled vind je heel veel kortingscodes die jou tot 10% korting op je aankoop geven. Naast dat de 10% best aantrekkelijk klonk op een item van €337, is het item op deze website ook veel goedkoper dan bijvoorbeeld bij websites als de Bijenkorf. Het item dat ik wilde kopen was een tas van See By Chloé. De adviesprijs was €375. Samen met de 10% korting en €10 verzendkosten heb ik in totaal €313,30 betaald voor een See By Chloé tas op de site van Farfetch.com . Ik heb mijn bestelling geplaatst en ik zag dat de bestelling vanuit een winkel in Rome kwam. In eerste instantie dacht ik Italië, nou FIJN.

Na een week wachten op mijn aankoop, kwam mijn pakje. Ik bespaar jullie mijn teleurgestelde blik toen ik de doos open maakte en de gekreukelde dust bag zag. Niet alleen was het compleet gekreukeld, ook zag het er gelig uit en het had een rare geur. De tas had geen enkele plastic beschermlaag om en zag er ook enorm gekreukeld uit. Alsof het eerst maanden door iemand is gebruikt. Ook op de authentication card zag je krassen alsof het totaal niet nieuw was. Voor een Chloé-tas met een waarde van 375 euro, was dit niet wat ik dacht te ontvangen.

Op dezelfde dag ging ik kijken naar waar de tas precies vandaan komt en ik zag dat de winkel in Rome failliet is gegaan en allemaal uitverkoop heeft. Toen viel het kwartje en groeide mijn bezorgdheid. Om het wat erger te maken ging ik kijken naar de reviews voor de Farfetch-website en OMG… allemaal hele slechte reviews. De meeste mensen klagen dat ze niet het juiste product hebben ontvangen of dat het product beschadigd is. De mensen klagen ook dat de klantenservice niet reageert of dat ze vragen om het beschadigde artikel op te sturen en vervolgens hoor je er verder niks van. Ook klagen de mensen dat het retourgeld na maanden pas op je rekening staat, als je geluk hebt. Allemaal drama dus!

Ik moet zeggen, ondanks dat de tas en alles een zeer slechte indruk gaven was de klantenservice juist heel behulpzaam. Ze hebben mij snel geholpen met de retour (iemand kwam het pakje zelfs aan huis ophalen) verder kreeg ik een track & trace, en het geld was na drie dagen terug op mijn rekening. Ik heb ondanks al de enge verhalen niks te klagen over de klantenservice.

De producten aan de andere kant… Ik vertrouw het niet meer. Je weet gewoon niet waar je bestelde product vandaan komt. Ik geloof best dat andere mensen misschien wat meer geluk hebben. Maar ik denk, als je toch een designer item wilt kopen, koop je het ook voor de hele experience. Vaak krijg je dan een mooie dust bag, een mooie designer doos en de geur van nieuw leer is het allemaal waard. Ook de plastic beschermlaag gewikkeld over alle stukken van de tas, die jou een gevoel geven van nieuw is het extra geld ook allemaal waard in vergelijking met de ervaring zoals ik die had.

Alleen het feit dat Farfetch dit soort bedrijven vertrouwd en het feit dat zo’n bedrijf zo’n tas naar mij toestuurt vind ik gewoon slecht. Misschien veranderd mijn mening als ik weer een bestelling zou plaatsen, maar eerlijk gezegd durf ik het voorlopig niet nog eens te testen.

Naar mijn mening is de klantenservice wel te vertrouwen (aangezien ik netjes mijn geld terug kreeg), maar je bent dus gewoon niet zeker van wat je krijgt! Je wordt bijna meegesleurd door YouTubers die allemaal een kortingscode hebben waar je dus 10% korting krijgt als je hun code gebruikt. Maar een feit is dat deze influencers worden betaald voor deze promotie. Zij krijgen de hele tas of items die ze op YouTube zitten te promoten compleet gratis. Je moet dus niet alles geloven wat je online ziet!

MyBag.com

Mijn ervaring op de website van mybag.com - is het betrouwbaar?

Mijn eerste kennismaking met deze website was toen ik op zoek was naar een Tory Burch tas. Ik keek op de website van onder andere Zalando. Dezelfde tas was daar te koop voor €150 meer dan op de website van MyBag.com. Naast 50% korting had de site ook nog eens 10% korting als je je inschrijft voor de nieuwsbrief. Waarbij achteraf bleek dat je deze korting niet krijgt bij afgeprijsde artikelen! Nog steeds was de tas goedkoop en heb ik deze besteld. Verzendkosten zijn overigens gratis met track & trace bij een besteding van boven de £75. (Veel beter geregeld dan bij Farfetch.com dus!)
Na ongeveer een week ontving ik deze tas.

De tas kwam mooi in een dust bag en het zat helemaal verpakt in plastic. Zelfs het goud had allemaal plastic. Je rook het nieuwe aan deze tas. Het was niet gekreukeld en kwam in een stevige doos. Het fijne is dat de website van MyBag.com continu kortingen heeft. Ondanks dat de naam suggereert dat het alleen tassen verkoopt, heeft het ook juwelen, accessoires en brillen. Ik vond de algehele shopping experience, de tas zelf en de prijs het allemaal waard om op deze site te bestellen. Ik beveel de website ook echt aan als je op zoek bent naar één van de merken die zij verkopen.

De website is in ieder geval zover ik het heb ervaren, te vertrouwen. Ze hebben wel minder merken en producten dan bij Farfetch. Ik heb geen items hoeven te retourneren maar ik denk dat je net als bij andere online winkels ook gewoon een track & trace ontvangt die je kan volgen mocht je de producten willen retourneren.

Hoewel ik bij de één een negatieve ervaring had en bij de ander een positieve ervaring, kan het natuurlijk per product verschillen. Je kan misschien spreken van pech en geluk bij beide aankopen, aangezien mijn ervaring op basis van één aankoop op elke website is gebaseerd. Maar dit was in ieder geval mijn ervaring op beide websites!

Overweeg je op één van deze websites te bestellen? Wat houd je tegen?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.