Welk type chemische exfolianten voor welk type huid?

Welk type chemische exfolianten voor welk type huid?

De chemische wereld roept tegenwoordig allerlei nachtmerries op, maar chemische exfolianten zijn goed voor je huid. Er zijn twee soorten: alfahydroxyzuren (AHA’s) en bètahydroxyzuren (BHA’s). Deze zuren werken door de “lijm” op te lossen die je huidcellen bij elkaar houdt, waardoor ze kunnen afsterven. Het enige wat je hoeft te doen is ze over je hele gezicht aan te brengen. Vervolgens doen ze vanzelf hun werk. Hoewel je het niet ziet gebeuren, wordt je huid geëxfolieerd, en veel gelijkmatiger ook! Maarrrr, welk type moet je gebruiken?

Vette of acnegevoelige huid? Kies voor salicylzuur

Als je een vette huid hebt die vatbaar is voor puistjes en acne, moet je salicylzuur (salicylic acid) proberen. Salicylzuur is een type BHA dat in olie oplost. Waarom is dit belangrijk? Omdat het de door talg verstopte poriën van je huid binnendringt, waardoor ze van binnenuit worden geëxfolieerd. Natuurlijk kan het ook het oppervlak van je huid exfoliëren. En houd ook de olieproductie onder controle. Kan jouw scrub dat? The INKEY List Salicylic Acid Cleanser is een vloeibare exfoliant. Eén van de beste en veiligste om thuis te gebruiken. Deze van het merk The Ordinary is goedkoper en werkt ook bijzonder goed als je salicylzuur voor het eerst wilt gebruiken. Mocht je een hoger budget hebben dan heeft het merk SkinCeuticals een heel goed alternatief.Droge of door de zon beschadigde huid? Kies glycolzuur

Glycolzuur (glycolic acid), afgeleid van suikerriet, is een soort AHA. Glycolzuur is een multitasker. Het exfolieert niet alleen je huid, het hydrateert het ook. Maar het beste van alles is dat het de aanmaak van collageen stimuleert, de huid dikker maakt en helpt de vroegtijdige tekenen van veroudering veroorzaakt door schade door de zon, zoals rimpels en donkere vlekken, te bestrijden! Daar kan geen scrub tegenop! Ik hou van REN Glycol Lactic Radiance Renewal Mask. Het masker is vrij van parabenen, sulfaten, synthetische geur-/kleurstoffen en petrochemicaliën en wordt aanbevolen om éénmaal per week te gebruiken. Voor een goedkoper alternatief kan je ook deze van Pixi uitproberen. Het bevat 5% Glycolic Acid en is al jaren ook een favoriet van mij.

Gevoelige huid? Melkzuur is je vriend

Als je een gevoelige huid hebt die heel snel geïrriteerd raakt, kan glycolzuur te sterk voor je zijn. Kies in plaats daarvan voor melkzuur (lactic acid), een andere AHA. Hoewel het minder krachtig is, is melkzuur meer hydraterend en zachter dan glycolzuur, waardoor je vergelijkbare voordelen krijgt zonder vervelende bijwerkingen. Hoera!
De REN Clean Skincare Ready Steady Glow AHA Tonic is mild maar zeer effectief. Je merkt meteen een glow. Ook het merk The Ordinary heeft keuzes als het gaat om melkzuur-exfolianten. Je kan kiezen uit 5% of 10% Lactic Acid.

Lees hier waarom je het beste chemische exfolianten kan gebruiken.

Welke merk gebruik jij?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.