Tips bij het zoeken naar de perfecte lippenstift

Liquid lipstick - Dolce Anastasia Beverly HillsZoektocht naar de perfecte lipstick / lippenstift

Om te voorkomen dat je gedurende de dag meerdere keren lippenstift moet aanbrengen, moet je op zoek naar een lipproduct dat je een langdurig resultaat zal opleveren. De enorme hoeveelheid make-up die nu voor ons beschikbaar is, zowel online als in winkels, kan ronduit overweldigend zijn. Ik heb zeker ontdekt dat als ik niet specifiek naar iets zoek met duidelijke criteria, ik vaak te lang rondkijk in een Sephora of in de Bijenkorf. Het kan af en toe leuk zijn om naar alle producten te kijken, maar het is soms ook prettig om tijd te besparen. Om efficiënt te zijn in je lippenstiftexpeditie en je niet te laten afleiden door het grote aanbod, moet je jezelf deze drie vragen stellen om je te helpen bij het zoeken:

  1. Wil ik een matte, semi-matte of niet-matte lippenstift? Dit zal je helpen de textuur te bepalen.
  2. Hoe lang ben ik van plan om deze lipstick te dragen? Er zijn weinig lipproducten die echt lang meegaan.
  3. Is hydratatie een primaire eigenschap die de voorkeur krijgt? Als dit het geval is, kan je met dit criterium je zoekopdracht verfijnen.

Zodra je deze drie vragen hebt beantwoord, zal het zoeken naar lippenstift veel eenvoudiger zijn. Je kunt online gericht zoeken naar producten die voldoen aan de eisen die je hierboven hebt bepaald. Of je kan naar de winkel gaan om de lippenstift eerst te testen. De MUA (make-up artiest) of verkoopmedewerker zal jou helpen een perfecte match te vinden.

De soorten lipproducten

Lipstick

Semi-Matte lipstick | Velvet Teddy MAC
M.A.C- Velvet Teddy

Een lipstick heb je in matte, semi-matte of niet matte. Matte voelt vaak droog aan op je lippen en blijft lang zitten. Semi-matte blijft lang zitten maar is minder droog en wat meer smeuïg en glad. Niet matte is zeer smeuïg, hydraterend en glad. Het blijft ook niet lang zitten. Ik ga vaak voor wat meer semi-matte lipsticks zoals de Matte Revolution lipcollectie van Charlotte Tilbury. Deze lipsticks drogen niet uit en blijven toch wel lang zitten. Een matte lipstick draag ik bijvoorbeeld als ik naar een concert ga en ik heb geen tijd of spiegel om mijn lippenstift steeds opnieuw aan te brengen. De Velvet Teddy lipstick van MAC is een goed voorbeeld van een lipstick met een matte velvet finish.
Een voorbeeld van een niet matte lippenstift zijn de Charlotte Tilbury lipsticks uit de K.I.S.S.I.N.G collectie. Deze lipsticks zijn over het algemeen zeer goed voor je lippen, met name in de koude winterdagen, omdat ze hydrateren door hun smeuïge structuur. Vaak bevatten deze lipsticks bovendien ingrediënten die je lippen goed hydrateren. Een kleur uit de K.I.S.S.I.N.G collectie die ik nu in de zomer veel draag is The Duchess. Deze glanst wat meer en blijft minder lang zitten dan de matte lipsticks.

Een overzicht van mijn favoriete Charlotte Tilbury lipsticks (inclusief swatches) vind je hier.

Tinted lipstick

Tinted lipstick - Dior lip tattoo
Dior lip tattoo – Natural Cherry

Als je voorkeur uit gaat naar een lipproduct dat heel lang mee gaat op je lippen, dan is een tinted lipstick de beste keuze. Met name de Dior lip tattoo lip tint. Deze blijven als een tattoo op je lippen staan.

De Dior lip tattoo in Natural Cherry is één van mijn favoriete roze tinten en waarschijnlijk degene die ik het meest draag. Het is een echt “roze” kleur en één die aanvoelt als de zomer. Ik zorg er altijd voor dat ik het in mijn tas heb, vooral tijdens een avondje stappen. Bovendien droogt het niet uit en de lichte textuur maakt het gemakkelijk om de hele dag te dragen. Een enkel veegje biedt al langdurige dekking.Liquid lipstick of lip gloss

Liquid lipstick Dolce ABH
Anastasia Beverly Hills – Dolce

Ook de liquid lipstick bestaat in matte en niet matte varianten. Als ik niet voor een matte uitstraling ga, maar op zoek ben naar glans met een duidelijk zichtbare kleur, dan ga ik bijvoorbeeld voor de Bobbi Brown High Shimmer Lip Gloss in Bellini. Deze glanzende rosy look is geweldig voor overdag. Ik gebruik het om overdag een subtiel kleurtje op mijn lippen te krijgen. ’s Nachts gebruik ik meer lagen voor een sterkere kleur. De lip gloss is geformuleerd met verzachtende botanische extracten, inclusief avocado-, jojoba- en kamille-olie en aloë-extract om de lippen zacht en soepel te houden. Het is geweldig voor als je iets natuurlijks zoekt met toegevoegde glans. Ik ben al jaren dol op Bobbi Brown’s lip glosses en ik ben dol op de extra glans die ze bieden, vooral met een minimale make-uplook.
Daarnaast heb je dus ook matte liquid lipstick zoals die van Anastasia Beverly Hills. Ik ben al jaren gek op dit merk en haar liquid lipstick. Pure Hollywood en Dolce zijn mijn favoriete kleuren. Ze zijn intens gepigmenteerd, met een langhoudende formule, beschikbaar in 30 klassieke en gedurfde tinten. Met name Dolce heeft een prachtige lente/zomer kleur. Het lijkt op koraalroze op mijn blanke huid. Deze lipstick gaat minstens 5-6 uur lang mee op mijn lippen, maar voelt wel een beetje droog aan. Het is net wat je zoekt of waar je prioriteit aan geeft. Tip: breng eerst een matte lipstick aan en daarbovenop doe je een lip gloss voor extra hydratatie.

Ik hoop dat deze merken en tips je helpen om de juiste lipproducten te vinden voor een vleugje glamour de hele zomer lang.

Vind je mijn tips leerzaam? Laat het mij hieronder weten!

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

XOXO

Author Signature for Posts

1 Reactie

  1. blank
    Sonja van 't Zelfde
    juni 28, 2018 / 21:23

    Handige tip om lipgloss aan te brengen op een matte lipstick. Thnx!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.