Review | Nivea 3 in 1 micellair reinigingsdoekjes Like of Dislike

Nivea 3 in 1 micellair reinigingsdoekjes

We zijn net terug van vakantie. En oh wat was het lekker in Caribisch Curaçao. Ondanks dat ik best bang was dat ik iets zou vergeten, heeft mijn reischecklist mij goed geholpen om alles goed voorbereid te hebben. Eén beauty product dat ik niet in mijn bagage kon vergeten was make-up remover. Ik heb in eerdere posts uitgelegd hoe belangrijk het is om je make-up elke dag weer van je gezicht te verwijderen. Met name op vakantie gebruik je veel make-up omdat je wat vaker uitgaat en zeker in een warm land zweet je wat meer. Hierdoor kunnen je poriën verstopt raken met als gevolg puistjes.

Make-up removers of reinigers heb je in alle soorten en maten. Je hebt bijvoorbeeld micellair water (mijn favoriet) wat je op een watje doet en gebruikt om alle make-up resten te verwijderen en je gezicht en ogen goed te reinigen. Verder heb je ook reinigingsmelk of reinigingslotions. Daarnaast hoor je veel over reinigingsdoekjes. Dit zijn vochtige doekjes die een bepaalde olie bevatten om je make-up te verwijderen.Ik heb de laatste tijd veel reclame gezien van de Nivea 3 in 1 micellair reinigingsdoekjes. Omdat ik normaal mijn make-up verwijder met micellair water, dacht ik dat micellair reinigingsdoekjes ook iets voor mij zouden zijn. Het leek me ook ontzettend handig om mee te nemen op vakantie. De reinigingsdoekjes passen goed in de koffer en geven geen risico op geknoei, in tegenstelling tot vloeibare gezichtsreinigers. Tijdens onze vakantie op Curaçao heb ik de Nivea 3 in 1 micellair reinigingsdoekjes uitgebreid kunnen testen. Hieronder lees je mijn bevindingen.

Wat is het?

De Nivea 3 in 1 micellair reinigingsdoekjes verwijdert waterproof make-up, reinigt grondig en verzorgt de huid. Op de site van Nivea staat dat het geschikt is voor alle huidtypen. In een pak zitten 25 doekjes.

De Nivea 3 in 1 verzorgende reiniging micellair doekjes bevatten een hoop ingrediënten:

Aqua, Alcohol Denat, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Tocopheryl Acetate, Glycerin, Sorbitol, Panthenol, Poloxamer 124, Decyl Glucoside, Glyceryl Glucoside, Disodium Cocoyl Glutamate, Citric Acid, Polyquaternium-10, Sodium Chloride, Sodium Acetate, Ethylhexylglycerin, Propylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Geraniol, Benzyl Alcohol, Limonene, Alpha-Isomethyl Ionone, BHT, Parfum.

Mijn ervaring:

De eerste indruk bij aankoop was goed. Ik dacht dit is super handig. Past goed in de koffer en geen problemen met geknoei in de koffer. Ook dacht ik dat het makkelijk in gebruik zou zijn want je hebt per keer maar één doekje nodig en klaar ben je.

Bij opening viel direct op dat de doekjes een hele sterke geur hebben, waarschijnlijk door de vele ingrediënten die de doekjes bevatten. Tijdens het eerste gebruik op vakantie merkte ik snel dat ik de mascara niet goed verwijderd kreeg. Ook is het doekje zo nat dat make-up resten over het gezicht glijden en niet zozeer van het gezicht verwijderd worden. Daarvoor heb je een tweede doekje nodig.

De tweede dag was ik een beetje bruin geworden van de zon en misschien was dat de aanleiding, maar toen ik mijn make-up van mijn gezicht wilde verwijderen begon het vooral rondom mijn ogen ontzettend te prikken. Zelfs na grondig spoelen met water bleef het prikken.Omdat ik alleen deze reinigingsdoekjes bij me had als make-up remover wilde ik het toch een tweede kans geven. Ik dacht dat het prikken misschien door de zon kwam. Na het derde gebruik begon ik echter last te krijgen van mijn ogen. Mijn oog werd rood en begon erg veel te jeuken. Na dit laatste geval heb ik de Nivea 3 in 1 micellair reinigingsdoekjes niet meer gebruikt. Bij de botika (apotheek) heb ik mijn normale reinigingswater gekocht die ik ook in Nederland gebruik. Hierna ging het beter met mijn ogen en de huid rondom mijn ogen.

Pluspunten:

 • Makkelijk in gebruik
 • Makkelijk mee te nemen
 • Geen gedoe met potjes die gaan knoeien
 • Goedkoop

Minpunten:

 • Kan prikken op de huid
 • Verwijderd make-up en mascara niet volledig.
 • Meer dan 1 doekje is nodig. Omdat de doekjes erg nat zijn glijdt foundation over het hele gezicht zonder echt de make-up resten te absorberen en verwijderen. Na gebruik van een tweede doekje en gezicht met water afspoelen is de gewenste reiniging bereikt.
 • Mogelijk oogirritaties
 • Te veel ingrediënten

Prijs: €4,20

Te koop: onder andere bij Kruidvat en Etos.

Conclusie:

Ik raad mensen met gevoelige ogen of een gevoelige huid de Nivea 3 in 1 micellair reinigingsdoekjes af. De kans is namelijk aanwezig dat je ogen gaan irriteren. Mocht je ook op een zonnige plaats zijn, gebruik dan milde producten zonder parfum en met weinig ingrediënten! Mijn ervaring is dat de Nivea 3 in 1 micellair reinigingsdoekjes bij gebruik gaat prikken als je in de zon hebt gezeten en daardoor een gevoeligere huid hebt. Misschien is er een groot verschil met de andere reinigingsdoekjes van Nivea, who knows. Ik ken Nivea als een heel goed budgetmerk maar helaas is de Nivea 3 in 1 micellair reinigingsdoekjes niet Convey Beauty approved!

Mochten jullie een ander mening hebben over de Nivea 3 in 1 micellair reinigingsdoekjes of over andere reinigingsdoekjes van Nivea laat je commentaar achter. Wij zijn benieuwd naar je mening!

XOXO

Author Signature for Posts

3 Reacties

 1. blank
  Christell Heuvel
  april 10, 2021 / 12:47

  Heb nivea reinigingsdoekjes gebruikt en mijn gezicht is helemaal gaan gloeien en prikken. Na een paar dagen proberen ben ik ermee gestopt.

 2. blank
  Christell Heuvel
  april 11, 2021 / 22:05

  Ook ik heb een rode huid en jeukende ogen gekregen na het gebruik van nivea reinigingsdoekjes. Heb al dagen een rood en jeukend gezicht.

  • blank
   Fani | Convey Beauty
   Auteur
   april 13, 2021 / 09:00

   Hi Christell,
   Super vervelend! Niet meer gebruiken dus. Probeer je huid rust te geven door voedende (vochtinbrengende) crèmes/ moisturizer te smeren. Gebruik geen geparfumeerde producten op je gezicht. Op geve moment zal het wel moeten weggaan, anders moet je de huisarts naar laten kijken.
   Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.