Tarte shape tape concealer review. Worth the hype?

Als je mij al een tijdje volgt op onder andere Instagram, weet je dat ik helemaal gek ben op het merk Tarte Cosmetics. Vooral hun concealers zijn een echte must have. Ik had vroeger altijd de Maracuja creaseless concealer van Tarte in de kleur light medium. Voor mij was deze als geen ander en echt onverslaanbaar. Totdat de hele beautywereld het over dezelfde concealer heeft, namelijk de Tarte Shape tape concealer. Het is grappig hoe de beautywereld werkt, er dienen maar een paar influencers over te praten en je bent zelf in no-time ook helemaal into het product.  Hieronder ga ik de Tarte shape tape concealer reviewen en we gaan zien of deze de Maracuja creaseless concealer kan verslaan.

Wat is het?

Tarte shape tape is een volledig dekkende concealer, veganistisch, blendable tot een mooie glans . Het is als concealer en als contour te gebruiken. Hij komt in 14 kleuren. Het is volgens de Tarte website de meest verkochte concealer, waarbij er elke 26 seconden één wordt verkocht. Dat zijn er heel veel!

Wat doet het?

Longlasting concealer die dus lang blijft zitten, hydraterend is en een natuurlijk stralende dekking geeft. Op de site van Tarte hebben ze een mooi voorbeeld van hoe en waar je het moet gebruiken. In dit voorbeeld gebruiken ze meerdere kleuren van de shape tape concealer. Dat is naar mijn mening niet nodig. Ik zou altijd voor een lichte concealer gaan en met een ander contourproduct de rest van het gezicht contouren.Ik heb op de helft van mijn gezicht de Tarte shape tape concealer aangebracht. Ik heb drie streepjes tussen mijn wenkbrauwen aangebracht met een trekkende lijn boven op mijn neus, verder onder mijn ogen , boven mijn lippen, hoeken van mijn mond en op het kin. Ik zou vooral niet veel gebruiken onder je ogen.

Blend alles door middel van een kwast of een “damp” beauty blender. De beauty blender moet echt altijd een beetje nat zijn om het product mooi egaal te kunnen maken. Als je wilt zien hoe ik de Tarte shape tape concealer opbreng, klik dan hier om naar de tutorial te gaan.

Wat vind ik ervan?

Ik heb de Tarte shape tape concealer kleur “light medium” gekocht. De light medium is net iets lichter dan mijn eigen huidkleur. Deze gebruik ik onder mijn ogen als concealer en boven op mijn neus, tussen de wenkbrauwen en op mijn kin en boven mijn lippen als contour. Op dagen wanneer ik een puistje heb, doe ik ook een klein beetje op mijn vinger en dan op het puistje om de roodheid te dekken.

De Tarte shape tape dekt alle onzuiverheden, donkere kringen en vlekken. Het resultaat is erg mooi. Het is echt full coverage en “lightweight”. Poeder is niet nodig, maar ik gebruik altijd een lichte poeder zoals die van Charlotte Tilbury op de plekken waar ik het meest kan gaan glimmen.

De textuur van de Tarte Shape Tape concealer is heel dik, dus probeer niet veel te gebruiken onder je ogen want dit kan de lijnen onder je ogen nog meer accentueren. Om het aan te brengen raden ze de Tarte blending sponge aan. Alle Tarte producten kan je online kopen op hun site. Nadeel is wel dat je hier verzendkosten en mogelijk ook importheffingen aan de douane moet betalen. De laatste paar keer heb ik besteld bij qvcuk.com en hier betaal je 3,95 aan verzendkosten en verder geen douanekosten. Op deze site wordt er altijd ook iets bij gegeven. Bijvoorbeeld bij de Tarte shape tape kreeg ik er gratis de paarse Tarte blending sponge bij. Altijd leuk meegenomen.

Of de tarte shape tape, de maracuja concealer kan verslaan moeten we nog even zien. Ik vind de maracuja toch iets meer dekking geven. Maar de resultaat mag er zeker zijn en is de Tarte shape tape concealer zeker worth the hype en is Convey Beauty approved!

blank

Pluspunten: 

  • Goed dekkend product met een matte finish
  • Zowel als concealer als contour te gebruiken
  • Geen poeder nodig
  • Je krijgt meer product dan bij andere merken (0,33 oz vergeleken met 0,22 oz)
  • Vegan en Cruelty Free

Minpunten:

  • Alleen online verkrijgbaar behalve als je in Amerika zit
  • Te veel gebruiken kan gaan plooien (“crease”) onder de ogen

Prijs: €24

Te koop: op tartecosmetics.com of bij QVCUK.com

UPDATE: nu ook hier te koop

Gebruik jij ook de Tarte shape tape concealer? Wat vindt je ervan?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.