Foundation-toepassing: spons, kwast of vingers?

foundation toepassingDoor de jaren heen heb ik het allemaal gehoord – deze make-up artist houdt ervan haar vingers te gebruiken terwijl die beroemdheid een kwast gebruikt. Een andere deskundige zal zweren bij een Beautyblender. Feit is dat er geen goede of slechte manier is. Het is namelijk afhankelijk van de dekking die je wilt bereiken en voor welke look je gaat. Ook de tijd die je beschikbaar hebt om de foundation op te brengen speelt een belangrijke rol. Vandaag leggen we de verschillende mogelijkheden uit en bespreken we de voor- en nadelen van elke toepassing.

De spons

Je foundation blenden met een make-up spons geeft je een zachte, weightless look. Meestal zal de spons je echter geen full coverage-effect geven. Maar juist een meer natuurlijke dekking. Een groot nadeel bij gebruik van beauty sponges is dat ze heel veel foundation absorberen. Je gaat dus sneller door je foundation heen. Het beste wat je kan doen is een foundation gebruiken die een wat dikkere consistentie heeft. Deze zal minder sterk absorberen in de spons en zal je toch wat meer dekking geven.

Een ander nadeel aan de spons is dat je een spons wat vaker moet vervangen. Daarnaast is de applicatie met een spons meer tijdrovend.

Absolute favoriet make-up spons is van het merk BeautyBlender.


Kwasten

Bij correct gebruik is een kwast één van de snelste manieren om foundation toe te passen. Een kwast mengt de foundation naadloos en geeft de huid een gelijkmatige, airbrush-finish. De dekking met een kwast is meer medium. Met name bij slecht gemaakte kwasten kan een kwast strepen of losse haren op je huid achterlaten. Als je eerst je kwasten moet schoonmaken, kan deze manier van toepassing ook tijdrovend zijn.

Een absolute favoriet foundation kwast is deze van het merk Zoeva. Deze kwast is ideaal voor een vlekkeloze toepassing van foundation, poeder en minerale make-up. Gemaakt van puur synthetisch haar, garandeert deze borstel een streeploze, natuurlijk ogende make-upafwerking.

Vingers

Als je een volledige dekking wilt hebben, dan moet je absoluut gaan voor je vingers. Kijk wel uit dat je niet al te veel aanbrengt, want het kan er meteen zeer zwaar uitzien op je gezicht. Als je niet oplet kan het zelfs cakey worden. Een groot voordeel van je vingers gebruiken is dat je niet zoveel product verspilt als bij een spons. Je vingers zullen de foundation opwarmen, waardoor het goed mengt. De applicatie met je vingers is minder tijdrovend dan met een spons. Vergeet alleen  niet om wel eerst je handen goed te wassen!

Professionele make-up artists gebruiken een combinatie van twee van of al deze toepassingsmethoden, afhankelijk van de formulering van de foundation die ze gebruiken en de afwerking die ze willen. Ik breng de foundation regelmatig aan met mijn vingers, maar ik gebruik ook vaak genoeg een kwast of make-up-spons. Afhankelijk van de foundation die ik die dag gebruik. Er is geen goede of foute methode, het is wat het beste voor je werkt; probeer ze alle drie en beslis voor jezelf!

Welke methode heeft jouw voorkeur? Ik ben benieuwd!

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.