De Kracht van Retinol – De 5 voordelen!

De Kracht van Retinol - De vijf voordelen!

De meeste liefhebbers van huidverzorging hebben gehoord van retinol, maar weinig mensen begrijpen wat het eigenlijk doet. Retinol is een van de vele leden van de retinoïdefamilie. Retinoïden (verbindingen afgeleid van vitamine A) zijn er in verschillende vormen. Goed nieuws: dit garandeert praktisch dat er een perfecte retinoïde voor iedereen is.

Wat is retinol?

Retinol is een synthetisch derivaat van vitamine A, maar valt onder een bredere categorie retinoïden. Bij plaatselijke toepassing zal dit product via gespecialiseerde enzymen die in de huid worden aangetroffen, in retinoïnezuur worden omgezet. Hoewel retinoïnezuur plaatselijk kan worden aangebracht, is het harder dan retinolcrèmes of -serums.

Retinol werd voor het eerst goedgekeurd in de jaren 70 voor gebruik bij acne patiënten. Het helpt de celvernieuwing te bevorderen en verstopping van de poriën te voorkomen. Dit helpt je beschermen tegen onzuiverheden en verbetert de manier waarop je huidverzorgingsproducten je huid binnendringen. Bovendien bevordert het je algehele huidverzorgingsroutine en maximaliseert het de resultaten.Retinol wordt aangetroffen in veel verschillende schoonheids- en huidverzorgingsproducten die je zonder recept kunt kopen. Maar je kunt ook een cosmetische specialist treffen die het niet verstrekt zonder recept of zonder eerst een proefbehandeling te doen. Retinol kan ervoor zorgen dat je huid er zachter en gladder uitziet en aanvoelt. Daarnaast krijgt je huid een stralende gloed. Het helpt fijne lijntjes en rimpels te verminderen en tegelijkertijd de collageenproductie te verbeteren.

Retinol is verkrijgbaar in verschillende sterktes. Ik raad aan te beginnen met een sterkte van 0,25 tot 0,5 en deze 2 tot 3 keer per week te gebruiken. Als je huid niet geïrriteerd is, kan je deze 4 avonden per week gebruiken. Zorg ervoor dat je een retinol product gebruikt, geen Retin-A-product, dat veel sterker is dan retinol.

5 belangrijkste voordelen van retinol

Er zijn veel voordelen van retinol, maar er zijn 5 hoofdredenen waarom mensen retinol kopen en gebruiken. Hier zullen we die redenen verder bespreken.

#1 Retinol kan je acne verhelpen
Heb je therapieresistente acne? Retinol is misschien precies wat je nodig hebt. Door de poriën te ontstoppen, maakt retinol de huid schoon en voorkomt het verdere uitbraken. Vanzelfsprekend resulteert minder acne in minder acnelittekens. Bovendien kunnen retinoïden de effecten van andere medicinale crèmes en gels versterken, zodat je maximaal profiteert van de producten die je gebruikt.

#2 Retinol kan tekenen van veroudering bestrijden
Je kunt gerust zijn, wetende dat retinol één van de meest gebruikte en best bestudeerde anti-verouderingsingrediënt op de markt is. Oorspronkelijk op de markt gebracht als een anti-acnebehandeling in de jaren 70, bleek tretinoïne al snel aanzienlijke anti-verouderingseffecten te hebben.

#3 Retinol kan een gelijkmatige teint helpen
Eén van de vele opmerkelijke aspecten van retinol is dat het de celvernieuwing van de huid stimuleert, wat zich manifesteert als een soort “exfoliërend” effect. Een doffe en droge huid maakt plaats voor een nieuwe, heldere en egale huid, gewapend met verhoogde niveaus van collageen en elastine. De dikkere huid is sterker en gladder en heeft minder algemene onvolkomenheden. Zo kan zelfs een relatief “probleemloze” huid stralende effecten van retinol zien.

#4 Retinol is kosteneffectief
Afhankelijk van je budget, kunnen uitgaven aan retinol een extravagantie lijken die je jezelf niet kan veroorloven. Uitgaven aan goedkopere korte termijn oplossingen kunnen uiteindelijk duurkoop zijn. Want retinol is één van de weinige ingrediënten met wetenschappelijk bewezen voordelen, waardoor het een betrouwbare investering voor je toekomst is.

#5 Verkrijgbaar op recept of zonder recept
Voor de meeste mensen zou een vrij verkrijgbare retinoïde voldoende moeten zijn om te beginnen. Door de lagere dosering kan de huid acclimatiseren aan het product met een lager risico op irritatie. Deze lagere doses retinol hebben ook minder bijwerkingen dan retinoïnezuur op recept. Het nadeel is echter dat het langer kan duren om zichtbare resultaten te zien.

Kijk hier naar de huidverzorgingsingredienten die je samen met Retinol nooit op je gezicht mag combineren.

Heb je andere voordelen van retinol gezien sinds je het in je routine hebt geïntroduceerd? Laat het mij weten in de reacties. 

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.