Helpen lactatiekoekjes ook echt om je melktoevoer bij borstvoeding te verhogen?

werken lactatiekoekjes wel om borstvoeding melk te verhogen?Wat is de rage van lactatiekoekjes en kunnen ze echt helpen om je melkaanvoer te stimuleren? Lactatiekoekjes kunnen een gemakkelijke en gezonde manier zijn om verschillende ingrediënten te combineren die op een natuurlijke wijze de moedermelk kunnen ondersteunen. Ingrediënten zoals volkoren havervlokken, biergist, lijnzaad en kokosolie staan bekend om het verhogen van de melkproductie.

Deze ingrediënten zijn voedzaam en bieden een boost van B-vitamines, ijzer en andere mineralen, gezonde vetten en probiotica. Deze ingrediënten zijn nuttig postpartum en kunnen helpen met de borstvoeding. De combinatie van deze ingrediënten in een koekje maakt het een gemakkelijke, praktische (en smakelijke) snack voor een drukke moeder die borstvoeding geeft.

Veelgebruikte ingrediënten

Biergist: is een bron van B-vitamines, chroom, selenium en eiwitten. Het bevat geen B12, maar de aanwezige B-vitamines kunnen helpen het energieniveau en zenuwstelsel te ondersteunen. Er wordt ook gezegd dat het kan helpen de spijsvertering en je huid, haar, ogen, mond en lever gezond te houden. Het kan ook leiden tot gas, diarree of maagklachten bij jou en / of je baby. Als je een neiging hebt tot schimmelinfecties (zoals spruw) of als je allergisch bent voor gist, raden we aan dit ingrediënt weg te laten. Zoals bij elk supplement, kan het bijwerkingen hebben of een wisselwerking hebben met medicijnen, met name diabetesmedicatie of medicatie voor de ziekte van Crohn.

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat biergist de melkaanvoer zal verhogen. Daarom zou ik aanraden het weg te laten tenzij je wordt geadviseerd om het in te nemen door een gezondheidsdeskundige die je medische geschiedenis kent. Er zijn veel moeders die borstvoeding geven die erbij zweren, maar dat is misschien wel het placebo-effect. Ik heb gezien dat sommige websites suggereren dat je de hoeveelheid biergist verhoogt tot 4 eetlepels als je geen voordelen merkt met minder, maar ik zou er heel voorzichtig mee zijn. Koop het hier.Lijnzaad: een goede bron van voedingsvezels en omega-3-vetzuren. Het bevat vitamine E en B, calcium, ijzer en kalium. Het kan worden gebruikt om je spijsvertering regelmatig te houden en het prikkelbare darmsyndroom te voorkomen. Het kan ook de bloedglucose verlagen en de insulinetolerantie verbeteren. Koop het hier.

Haver: een geweldige bron van oplosbare vezels (vooral bèta-glucanen) die de opname van koolhydraten in de bloedbaan vertragen. Dit helpt om pieken in je bloedsuikerspiegel te voorkomen. Ze zijn ook een geweldige bron van magnesium, evenals andere vitamines en mineralen, dus het is een geweldig idee om ze als onderdeel van je dieet te hebben! Je kunt haver in muesli of pap gebruiken voor hetzelfde effect. Er zijn veel moeders die zweren bij het eten van havermout om de melkproductie te verhogen. Helaas zonder wetenschappelijk bewijs. Koop het hier.

Kokosolie: bevat goede vetten die de vetkwaliteit in je moedermelk kunnen verbeteren. Koop het hier.

Hoe effectief is het echt?

Er is veel anekdotisch bewijs dat de effecten van lactatiekoekjes en galactagogen ondersteunt. Het lijkt erop dat een groot deel van de moeders die lactatiekoekjes nemen een toename van de melkaanvoer melden (maar helaas niet iedereen). Dit kan een placebo-effect zijn, maar wetenschappers weten het echt niet zeker.

Maar als je er genoeg motivatie door krijgt en daardoor positiever bent ingesteld bij het blijven proberen met borstvoeding geven, is het nemen van de lactatiekoekjes geen enkel probleem! Ze zijn lekker en, afhankelijk van welk recept je neemt, ook gezond! En het geeft jou, of het nou werkt of niet, een gezonde motivatie om door te zetten! Kijk hier voor onze lekkere recept voor lactatiekoekjes!Vaak krijg je dan de vraag: Mag je een lactatiekoekje eten zonder dat je borstvoeding geeft?

Het goede nieuws is dat je hele gezin kan genieten van dit heerlijke koekjesrecept. Je hoeft geen borstvoedingsgevende moeder te zijn om lactatiekoekjes te eten. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zal het eten van lactatiekoekjes er op de één of andere manier niet toe leiden dat je spontaan melk gaat produceren als je geen borstvoeding geeft. Dat betekent dat je er een aantal van kunt maken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de rest van je gezin. Inclusief oudere kinderen en papa! Als je deze niet maakt om borstvoeding te ondersteunen, kan je de biergist altijd weglaten.

Wat vind je van de lactatiekoekjes rage? 

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.