Alles over kristallen en hun helende eigenschappen

Alles over kristallen en hun helende eigenschappen

Yeeeeey, een nieuw jaar een nieuw begin. En wat verlangen de meesten van ons naar een beter jaar. Een jaar met misschien minder stress of angsten, onze energie weer in balans brengen. Het is niet verwonderlijk dat alternatieve therapieën zoals kristalgenezing op de voorgrond staan na de jaarwisseling. Het idee om kristallen te gebruiken om te genezen bestaat al eeuwen, maar is door beroemdheden en social media steeds populairder geworden. Het idee is niet nieuw, maar de wetenschap dat rozenkwarts liefde aantrekt en citrien negativiteit afweert, wordt niet langer beschouwd als ‘heksachtig’ of voor hippies. Kristallen zijn mainstream geworden en tegenwoordig is het net zo normaal om een amethist steen op iemands bureau te vinden als een laptop.

Zelf ben ik zeer nieuw in de wereld van kristallen. Maar alles wat ik erover heb gelezen, is zeer lovend. De belangrijkste vragen voor mij waren hoe je kristallen kiest, gebruikt en bewaard. De antwoorden op deze vragen heb ik hieronder voor jullie samengevat. Mocht je ook op zoek zijn naar interne rust door middel van kristallen, dan raad ik je aan om eerst deze post te lezen.

Wat is kristalgenezing precies?

Kristallen zijn verschillende combinaties van mineralen die helpen bij het zuiveren, balanceren en opnieuw afstemmen van onze bio-energetische systemen.

Aan de basis van kristalgebruik ligt de oprechte overtuiging dat deze rotsen stimulerende en helende eigenschappen bevatten. Er is weinig wetenschappelijk bewijs om dit idee te ondersteunen, maar er wordt gezegd dat ze een unieke vibratie hebben die werkt met onze chemie. Dit is de theorie: alles in de natuur trilt op een bepaalde frequentie, als gevolg van bewegende atomen en moleculen. Van kristallen wordt gedacht dat ze met een hoge frequentie trillen – ergo, ze kunnen onze lage energie opheffen wanneer we ons emotioneel neerslachtig of traag voelen. Elk kristal trilt op zijn eigen frequentie en heeft zijn eigen speciale eigenschappen die resoneren met je energie.

Kristallen werken om je energie te genezen of opnieuw af te stemmen. Ze helpen je om je doelen te bereiken. Als je een kristal boven het lichaam houdt, heeft het een wisselwerking met je chakra’s, of energiecentra, en kan het je fysieke en mentale welzijn bevorderen.De voordelen van kristallen

De voordelen van kristallen concentreren zich voornamelijk op gebieden van mentaal welzijn; inclusief gevoelens van meer rust, positiviteit en focus, evenals verbeterde immuniteit en natuurlijke pijnverlichting.

Van individuele kristallen is ook bekend dat ze hun eigen speciale energieën hebben die kunnen worden afgestemd op verschillende gebieden van je leven, waarbij hun vorm en kleur – evenals hun type – hun invloed beïnvloeden.

Als we gelukkig zijn, stralen we hoge trillingen uit. Als we uitgeput zijn of ons down voelen, zenden we energiezuinige trillingen uit. Energie is vloeibaar en veranderlijk, dus we kunnen kristallen gebruiken om onze energie te veranderen en ons af te stemmen op hoe we ons willen voelen.

Hoe kies je jouw kristal?

Er is geen goede of foute manier om met edelstenen om te gaan. Er is een gezegde dat luidt: “jij kiest niet het kristal, het kristal kiest jou”, wat verklaart waarom je altijd de steen krijgt die je nodig hebt.  Observeer de stenen waartoe je wordt aangetrokken en leg ze in je hand. Merk op hoe je op elk reageert en laat je leiden door je gevoel. Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt, lees dan over hun helende eigenschappen. De stenen die je niet leuk vindt, kunnen diepgewortelde problemen aan het licht brengen die je vermijdt.

Je zult ook niet altijd met dezelfde steen zitten. Net als je humeur, zal je favoriete kristal veranderen. Probeer kristallen te zien als je beste vriendenkring. Elke persoon in die groep heeft een eigenschap waar je op leunt in tijden van hartzeer, of wanneer je op zoek bent naar plezier of een boost in zelfvertrouwen. Dit is hoe kristallen je zullen oproepen. Elk heeft zijn eigen genezende eigenschappen en je zult instinctief leren tot welke je je moet wenden.

Wat de kleur betreft, hebben donkergekleurde kristallen over het algemeen de neiging zich te concentreren op het beschermen van een individu, met zwart voor bescherming en bruin voor reiniging. Terwijl wit de kleur van zuiverheid is en groen de tint die moet worden gekozen wanneer men op zoek is naar momenten van rust. Op een vergelijkbare manier zouden roze stenen zich richten op liefde, rood op energie en geel op rijkdom en overvloed.

Van kristallen die rond zijn, wordt ook gezegd dat ze helpen energie gelijkmatig om hen heen uit te stralen, terwijl kristallen met een punt positieve energie naar binnen of negatieve energie naar buiten sturen vanuit het lichaam (of in beide richtingen als ze aan beide uiteinden zijn gericht).

De meest populaire kristallen

Rozenkwarts

de helende eigenschappen van rozenkwarts

Een populaire roze steen die onvoorwaardelijke liefde uitnodigt. Eigenschappen: liefde, relaties, vriendschap, vruchtbaarheid, herstel. Koop hier.

Jade

Eigenschappen: levensduur, zuiverheid, vruchtbaarheid, wijsheid, vrede. Koop hier.

Amethist

de helende eigenschappen van amethist

Een rijk, paars kristal waarvan wordt gezegd dat het je emoties kalmeert en in balans brengt in moeilijke tijden. Eigenschappen: genezing van geest, lichaam en ziel. Koop hier.

Turquoise

Eigenschappen: bescherming, vriendschap, liefde, balans, wijsheid, zuivering. Koop hier.

Helder Kwarts of bergkristal

Beschouwd als een ‘verlichtende’ steen en is populair bij meditatie. Eigenschappen: genezing, energie. Koop hier.

Citrine

de helende eigenschappen van citrine

Van dit zonneschijngele kristal wordt aangenomen dat het uitstekend is in het wegbranden van negativiteit. Eigenschappen: welvaart, creativiteit, spijsvertering, vertrouwen. Koop hier.

Hoe gebruik je kristallen?

Er zijn verschillende manieren om kristallen te gebruiken, alleen of met een professionele genezer.

Als je thuis wilt beginnen, kies je gewoon een individueel kristal en stel je je intentie in. Dit betekent, beslissen over wat je wilt dat het kristal je helpt of promoot. Houd in een meditatieve staat het kristal in je hand en concentreer je vervolgens op je doel, terwijl je in stilte een mantra herhaalt, zoals “help me alsjeblieft het doel van mijn ziel te zien” als je twijfel aan jezelf wilt overwinnen.

Geef het kristal een taak of doel, zodat je dat meer kunt koppelen aan een ‘resultaat’. Daarbij moeten we onthouden dat kristallen uniek voor ons werken, dus wees nieuwsgierig en verken ze en, belangrijker nog, heb plezier in je kristalavonturen in plaats van ze te gebruiken als een ander hulpmiddel voor zelfsabotage.

Het is ook nodig om af en toe je kristallen te reinigen en op te laden. Net als een spons absorberen je kristallen de overblijfselen van je emoties op een dag. Om je kristal te reinigen moet je het in koud water dompelen voordat je ze in het maanlicht of op je vensterbank legt tijdens een volle maan. Als een volle maan te ver weg lijkt, kan je ze wassen of ze nestelen in zand of natuurlijke zouten.

Waar moet je kristallen bewaren?

Je kunt je kristallen bewaren waar je maar wilt, maar houd ze wel dicht bij je zodat ze effect hebben op de energie om je heen. Je kan het bijvoorbeeld zelfs bij je dragen, zodat ze altijd dicht bij je chakra’s zitten.

Wat je ook kunt doen is kristallen opnemen in je schoonheidsroutine, met behulp van een gezichtsroller of gua sha gemaakt van jade, rozenkwarts of amethist om mee te masseren en te mediteren. En probeer zoutkristallen om in te baden, of – wanneer gedrenkt in etherische oliën – om in te ademen.

Geloof jij in de helende eigenschappen van kristallen? Welke soort kristal ga je aanschaffen of heb je al aangeschaft?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.