Eerste verjaardag? Zo plan je het perfecte feest!

Tips bij het plannen van de eerste verjaardag van je dochter of zoon

naked cake - eerste verjaardag taart trends

eerste verjaardag - zo plan je het! Knuffels thema - één jaar oud feest

eerste verjaardag - zo plan je het! Knuffels thema - één jaar oud feest

Onze jongste dochter, Céline Fay, viert vandaag haar eerste verjaardag. En hoewel het allemaal heel anders moet nu met Covid, is een eerste verjaardag altijd een bijzondere mijlpaal in het leven van zowel de ouders als het kind. Iets wat op de één of ander manier gevierd moet worden!

Als ouder verandert je leven in alle opzichten wanneer je je dierbare kleintje in de wereld verwelkomt. Een jaar later is je leven gevuld met zoveel vreugde en mooie herinneringen! Een eerste verjaardagsfeestje gaat net zo goed over jou als ouder, als over je baby. Bij de eerste verjaardag van Chloé kreeg ik heel veel complimenten over hoe ik het heb georganiseerd. Toen besefte ik pas dat er veel ouders zijn die worstelen met het eerste verjaardagsfeestje. En begrijp mij niet verkeerd, je hoeft niet een groot feest te organiseren of de hele straat uit te nodigen!!! Het gaat er puur om de dag speciaal te maken met behulp van kleine details.

Aangezien je baby nog niet oud genoeg is om een ​​feest met een Peppa Pig-thema te eisen (dit zal de komende jaren veranderen), is het aan jullie als ouders om te beslissen hoe je de gelegenheid markeert. Hier zijn enkele ideeën om het perfecte verjaardagsfeestje te creëren waar jullie allemaal van kunnen genieten.

eerste verjaardag - zo plan je het! Knuffels thema

eerste verjaardag - zo plan je het! Knuffels thema

  1. Kies je thema – Wees creatief en denk aan iets wat tijdloos is en er fantastisch uitziet op foto’s. Bedenk wat je kind leuk vindt en wat bij zijn persoonlijkheid past. Als je eenmaal je thema hebt gekozen, kun je er je decoraties, feestartikelen en cake-smash-foto’s omheen plannen. Pinterest is een geweldige plek om ideeën op te doen. Een aantal populaire thema’s zijn momenteel Disney-personages, knuffels, snoepthema’s en bosdieren. In ons geval wilden wij voor Céline het thema “breng je eigen knuffelbeer”, waarbij iedereen zijn eigen knuffel moet meenemen. We hebben de hele zolder gevuld met alle knuffelberen die Céline en Chloé hebben. Deze knuffels hebben wij ook gebruikt om haar photoshoot te maken. Naast dat de knuffels een mooi kleurpatroon hebben voor op foto’s, ziet het er ook erg gezellig uit.
  2. Kies je gastenlijst – In deze fase van het leven van je kind gaat het minder over zijn of haar vrienden en vriendinnen en meer over je goede vrienden en familie die samenkomen om het te vieren. Als je vanzelf al een groot gezin hebt, kan je het ook gezellig maken met alleen papa, mama, broers en zussen. In verband met Corona hebben wij onze gastenlijst super klein gehouden. De knuffels maakten de ruimte optisch al erg vol. Kies dus een thema waar je mee kunt spelen als je weinig gasten hebt.
  3. Het juiste tijdstip – Plan het feest na het dutje van je baby. Dit is absoluut essentieel om ervoor te zorgen dat iedereen een geweldige tijd heeft. Als je andere baby’s en peuters uitnodigt, is het onmogelijk om precies volgens ieders schema te plannen. Maar over het algemeen is eerder op de dag beter voor jonge kinderen. Het is ook belangrijk om te bedenken hoe lang het feest gaat duren. Zoveel zintuiglijke stimulatie en opwinding op een dag maakt je kind wel erg moe. Het is aan te raden om een ​​feestje te houden dat maar een uur of twee duurt.
  4. Zorg voor eten voor iedereen – Het is erg belangrijk om voor alle leeftijden te zorgen bij het geven van een eerste verjaardagsfeestje. Finger food is altijd een winnaar met eenvoudige buffetopties en eten waar alle leeftijden van zullen genieten. Probeer dingen te vermijden die al te rommelig zijn, vooral als er veel kleintjes aanwezig zullen zijn. Enkele voorbeelden van ideale opties; bananenschijven, fruit shakes, hotdogs, komkommer-schijfjes, kaashapjes.
  5. De cake smash/verjaardagstaart mag niet ontbreken – De opties voor een verjaardagstaart zijn eindeloos. Als je creatief en handig bent in de keuken, dan zou je die zelf kunnen maken. Maar zo niet, dan zijn er genoeg geweldige banketbakkers waar je een cake kan kopen. Zelf maak ik altijd de verjaardagstaarten van mijn kinderen. Voor Chloé had ik een rozetten taart gemaakt. Voor Céline heb ik een naked cake gemaakt met pindakaasvulling. Het voordeel van zo’n taart zelf maken, is dat je kan experimenteren met wat je kind lekker vindt door vooraf hem/haar te laten proeven. De decoratie op de taart kan je ook makkelijk zelf bepalen. Over het algemeen zijn wat bloemen het mooist op een taart (met name voor de foto’s). Ook macarons zijn altijd populair. Houd er rekening mee dat de taart uiteindelijk grotendeels op de grond zal belanden tijdens zo’n smash photoshoot. Het hoeft dus totaal niet perfect te zijn!
  6. Maak prachtige uitnodigingenCake smash-foto’s zijn een prachtige manier om je gasten uit te nodigen om met jullie te komen vieren. Daarnaast is het een prachtig aandenken en een heerlijke herinnering aan de eerste verjaardag van jullie kind.
  7. Houd kinderen bezig – dit is een voor de hand liggend, maar belangrijk punt! Zorg ervoor dat je één of andere vorm van amusement hebt of een manier om kinderen bezig te houden. Je zou een kinderfeesttafel kunnen opzetten met kleurplaten, stickers en uitdeelzakjes. Een clown huren of zelf kinderen schminken. Een trampoline, zandtafel of springkussen doet ook wonderen. Je kunt ook een zachte speelruimte creëren voor jongere gasten met wat blokken, boeken en puzzels, zodat ze veilig zijn en plezier hebben! In ons geval hebben wij dus de zolder getransformeerd in een speelruimte met als grootste attractie een binnen-glijbaan met een grote ballenbak omringd met knuffels. Daarnaast hebben wij wat fietsjes, loopwagens, puzzels en poppen toegevoegd. Wat ballonnen en muziek erbij om te dansen en het feest mag beginnen!

Tips bij het plannen van de eerste verjaardag van je dochter of zoon

Wanneer is jouw kindje één?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.