Hoe ik Dyson Airwrap Long gebruik en mijn slechte ervaring bij Dyson!

In deze video vertel ik mijn slechte ervaring met Dyson en ik laat je zien hoe ik de Dyson Airwrap Long gebruik voor mijn lange haar.

Allereerst een beetje over mijn type haar en routine..

Ik heb lang, fijn haar met minimale natuurlijke golving. Mijn haar is niet recentelijk geverfd maar heeft wel highlights van een jaar geleden.

De ochtenden met een baby van 11 maanden en een vierjarige die naar school gaat zijn vaak chaotisch. Ik doe mijn haar dus ook vaak in het weekend als mijn man even met de kinderen kan blijven. Ik was en behandel mijn haar met hitte-tools (zoals een föhn of krultang) sowieso maar 1 x per week. Na het wassen masseer ik met wat volumegevende mousse bij mijn wortels en glansserum op de haaruiteinden. Daarna spray ik wat heat protection en föhn ik mijn haar droog met een grote ronde borstel. Soms laat ik de uiteinden aan de lucht drogen. Het hele proces duurt ongeveer 10 minuten.

Dyson Airwrap Long

Mijn slechte ervaring met dyson | review en video van hoe ik dyson airwrap long gebruik

Ik was super enthousiast om de nieuwe Dyson uit te proberen. Het leek gemakkelijk te gebruiken en snel! Twee belangrijke componenten in mijn zoekcriteria. De Dyson Airwrap zou een kapsalon blow-dry look geven zonder al te veel moeite en zonder naar de kapper te hoeven gaan. Het komt in een mooie opbergdoos en bevat aardig wat tools om je haar te föhnen. Ik was echt onder de indruk van de föhntool, waardoor mijn haar binnen enkele minuten handdoekdroog was. De föhntool is niet zo heet als een echte föhn, wat zou betekenen dat het minder schadelijk is voor je haar.

Daarna schakelde ik over op de curling hulpstukken. Ik koos als eerste (ook in de video) de dikke ronde krulföhn. Ik probeerde wat zachte golven te manoeuvreren. Het haar rond de krulföhn krijgen lukte zonder problemen. Ik heb hiervoor aardig wat video’s gezien op YouTube. Het enige waar ik in het begin moeite mee had was de juiste richting van de krulföhn gebruiken. De pijlen kunnen in het begin een beetje verwarrend zijn. Maar als je het een tweede keer rustig bekijkt, ‘it makes sense‘! Mijn techniek bij het gebruik van de Dyson Airwrap is mijn haren eerst met hete lucht droog krullen en daarna overschakelen naar koude lucht. Ik heb het idee dat op deze manier de krullen meer hold krijgen. In 10 minuten waren alle haren droog en met mooie golven. Dankzij de grote krullen had ik het idee dat mijn haren meer volume hadden met ontzettend veel glans.

Hoewel deze tool super leuk is om mee te spelen (en snel en gemakkelijk te gebruiken is), waren de krullen voor mijn lange haren niet verder gekomen dan mijn ochtendrit naar de Starbucks. Nogmaals, ik heb super lang haar en gebruikte het grote dikke krul-hulpstuk.

De volgende keer heb ik het geprobeerd met wat haarlak met extra stevigheid en de krullen bleven iets langer zitten, maar niet lang genoeg. Zeker niet een hele dag!

Bij de derde poging heb ik het smalle ronde krul-hulpstuk gebruikt en hier was ik ontzettend onder de indruk van. De krullen waren meer aanwezig, wat bij het uitborstelen meer golven achterlaat. De krullen bleven tot de volgende dag nog goed zitten. De smalle ronde krulföhn heeft ook mijn voorkeur. Ondanks dat ik op zich niet van kleine krullen hou, als je de krullen uitborstelt blijven er hele mooie krullen/golven achter in je haren.

De finish, ongeacht hoe lang of hoe kort de krullen ook blijven zitten, is ontzettend mooi. Je haar krijgt duidelijk wat meer volume door de golven en ziet er geföhnd uit, net als bij de kapper. Ik vond mijn haren ook veel meer glanzen. De technologie waarbij dus warme wind wordt gebruikt vind ik ook ontzettend knap bedacht. Op deze manier zou het minder schadelijk zijn voor mijn haar.

De gebruiksaanwijzing van de andere drie föhnborstels spreekt voor zich. Deze heb ik nog niet echt gebruikt, want de curling hulpstukken zijn meer dan genoeg voor wat ik in mijn haren wil bereiken.

Prijs: €499

Te koop: Dyson airwrap original en Dyson Airwrap Long ook via de Bijenkorf!

Hieronder wat pros en cons van de Dyson airwrap samengevat:

Mijn slechte ervaring met dyson | review en video van hoe ik dyson airwrap long gebruik

Voordelen

 • Geeft je haar veel volume
 • Vriendelijker en ook beter voor je haar dan de directe warmte van een krultang of stijltang
 • Meerdere manieren van stijlen door de verschillende hulpstukken
 • Diverse warmte-instellingen en luchtstroominstellingen. Plus een coole shot-instelling om je krullen en kapsel te fixeren.

Nadelen

 • De prijs!!! De Dyson Airwrap is ontzettend duur! Maar zo ook mijn kapper… Het is net wat je handig vindt voor je haar. Als je op deze manier meerdere kapbeurten en kappersbezoek kan besparen, dan denk ik dat je de prijs terugverdiend. 
 • Klantenservice van Dyson is in Nederland praktisch onbereikbaar. Niet telefonisch, niet via de chat, Facebook of via mail bereikbaar. Verwacht minimaal 4 dagen responstijd. Met dus kans dat ze op een vraag of probleem pas na een maand reageren.

Ondanks mijn slechte ervaring bij het bestellen, is de Dyson Airwrap Long Convey Beauty approved!

Wat vind jij van de Dyson producten en de website zelf?

XOXO

Author Signature for Posts

1 Reactie

 1. blank
  Nelly
  januari 30, 2021 / 14:09

  Hallo, ik heb de irwrap long gekocht, net als jij.
  Welke fixatie (vooraf? Of achteraf) gebruik je?
  Graag je reactie naar viss36@kpnmail.nl
  Dank je wel, groetjes, Nelly

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.