De opkomst van pre-owned fashion

de opkomst van pre owned fashion - duurzaam damesmode

Terwijl we allemaal langzaamaan uit de lockdown komen en terugkeren naar drukkere routines, vollere agenda’s en persoonlijk bijpraten met dierbaren, kunnen we eindelijk al die kleding dragen die we hebben verwaarloosd omdat we zoveel van onze tijd hebben doorgebracht binnen (waarschijnlijk in loungewear).

Sommigen van ons zullen misschien het gevoel krijgen dat het tijd is voor een kleine opfrisbeurt van onze stijl. Misschien is je smaak geëvolueerd of misschien heb je het gevoel dat je te veel kleding hebt die niet helemaal meer bij je past. Dan is het nu tijd om je garderobe op een slimmere manier te benaderen.

Dit zijn de vragen die je jezelf moet stellen. Haal je echt het maximale uit de kleding en accessoires die je al hebt? Maak je je schuldig aan het vasthouden aan iets dat je waarschijnlijk nooit meer zult dragen, om de verkeerde redenen? Waarschijnlijk ben je zelf vergeten dat je die rode jurk of pumps nog had gekocht in 2020. Een opgeruimde kast is dus de eerste stap .

Tweedehands producten kopen of verkopen is in opkomst. Vooral bij jonge mensen is het ontzettend populair. Diverse factoren dragen bij aan deze ontwikkeling. De meeste zijn gekoppeld aan twee belangrijke factoren: 1. het is goedkoper, 2. het is duurzamer. Tweedehandsartikelen koop je vaak voor een fractie van de nieuwprijs. (Dit betekent niet dat alle pre-owned items in lage prijssegmenten zitten.) En met het verkopen verdien je natuurlijk makkelijk wat geld voor een mode-item dat je waarschijnlijk toch niet meer wilde dragen, maar een ander wel. Het belangrijkste voordeel is dat het verlengen van de levenscyclus van een product goed is voor het milieu. De economie maakt dan namelijk minder gebruik van natuurlijke grondstoffen en daarnaast vermindert het ontstaan van afval.

de opkomst van pre owned fashion - duurzaam damesmodeEen opgeruimde garderobe is niet alleen goed voor de ziel, maar ook voor het milieu. We leren steeds meer over hoe onze keuzes de wereld om ons heen beïnvloeden, denk aan de opkomst van cruelty free beautyproducten of de trend om volledig plastic vrij te kopen. Daardoor is het nog nooit zo aantrekkelijk geweest om ook met mode duurzaam om te gaan. Of het nu is door grondig onderzoek te doen naar merken, te winkelen bij milieubewuste labels, te kiezen voor tweedehands mode in plaats van nieuwe te kopen of je oude kleding te verkopen – er zijn zoveel geweldige opties om te overwegen als het gaat om een ​​groenere benadering van mode. Hoe meer we ons bewust worden van het verspillende karakter van fast fashion, hoe meer we op zoek gaan naar duurzamere alternatieven. Hopelijk leidt dit tot minder verspilling en minder spijtige impulsaankopen. 

Natuurlijk moet je je oude kleren niet zomaar weggooien; doneer ze aan een goed doel of draag bij aan het circulaire model door je designerkleding te verkopen. Dit kan je doen op een doorverkoopsite zoals Zalando nu aanbiedt, waarbij je volop kunt kiezen uit verschillende categorieën. Het Zalando pre-owned model is gebruiksvriendelijk en heeft heel veel keuzes als het gaat om pre-owned damesmode. Of het nu gaat om een designer handtas, een paar schoenen of misschien wat accessoires, je kan ze allemaal vinden of zelf verkopen op de site van Zalando. Pre-owned items bij Zalando zijn tweedehands merkitems in zo goed als nieuwe conditie.

Net als wanneer je een nieuw item wilt kopen op de site van Zalando, kan je nu kiezen voor de categorie “Pre-owned“. Je kan sorteren op het soort product (kleding, schoenen of accessoires), prijs, maat, merk, kleur… noem het maar op. Natuurlijk kan je ook je kleding verkopen aan Zalando. Dit doe je door op de optie “Ruil je items in” te klikken. Hier staat een zeer uitgebreide en makkelijke video bij van hoe dit in zijn werk gaat. In het kort; je upload een foto, vult alle benodigde informatie in  (Zalando zal dan meteen de waarde van de producten bepalen) en je stuurt de producten op naar Zalando. Je ontvangt dan een tegoed voor een cadeaubon in te wisselen bij Zalando, of je doneert het bedrag aan een goed doel.

Heb jij al eens pre-owned mode aangeschaft of verkocht?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.