Mijn zomer essentials

Mijn zomer essentials - My summer essentialHet is volop zomer in Nederland en voor de komende weken worden temperaturen boven de 30 graden verwacht. Een goede voorbereiding voor de zomer is nu hard nodig! Heb jij de juiste zomer essentials al in huis? In deze post deel ik met jullie mijn favoriete zomer essentials. Dit zijn de basics die ik altijd in mijn tas stop als ik een dagje naar het strand of park  ga, of als ik een terrasje wil pakken.

Beauty water

k-beauty producten son & park beauty water

Voordat ik het huis uit ga, zorg ik dat mijn gezicht er klaar voor is om de hitte in te gaan. Het begint met een goede reiniging. Het Beauty Water van het Koreaanse merk Son & Park is ideaal als basis voordat je je make-up aanbrengt, als opfrisser, of om overgebleven onzuiverheden te verwijderen na het reinigen.  Actieve ingrediënten zoals kokosnoot-, maïs-, aardappel- en tarwe-extracten zorgen voor een gereinigde huid terwijl wilg- en papaya-extracten je huid exfoliëren. Lavendelwater, rozenwater en sinaasappelextracten zorgen voor een lekker gehydrateerde huid.

Op dagen dat het erg warm is, wil je het liefst een gezichtscrème die minder plakkerig aanvoelt, zoals de Clinique Moisture Surge. Dit is een sneldrogende gel die na het aanbrengen ontzettend licht aanvoelt, maar toch een hydraterende werking heeft. De Clinique Moisture Surge is ook beschikbaar in de vorm van een gezichtsspray. De Clinique Moisture Surge Face Spray verfrist en verkoelt en kan altijd gebruikt worden, zowel over als onder je make-up. Hij is ook makkelijk mee te nemen tijdens een dagje strand, voor een lekker verkoelend momentje.

SPF

Coola zonnebescherming SPF

Ik hoef jullie niet te vertellen hoe belangrijk het is om een goede sunscreen te gebruiken voordat je naar buiten gaat. De zon is zo sterk dat hij maar 10 minuten nodig heeft om je huid te verbranden, met alle nadelige gevolgen van dien. SPF is echter al jaren niet mijn beste vriend. Met name mijn gezicht reageerde zeer slecht als ik een zonnebrandcrème gebruikte. Gelukkig is dit verleden tijd! Na veel trial & error heb ik nu eindelijk de perfecte zonnebescherming gevonden voor mijn gevoelig gezicht. De Coola Mineral Face Spf 30 Matte Sunscreen is ideaal, het blijft niet plakken en voelt na het aanbrengen aan als poeder. Het heeft een zeer matte finish en geeft mijn gevoelige huid geen puistjes. Ik ben er dol op en ik gebruik het altijd boven mijn gezichtscrème.

Wil je meer weten over de juiste volgorde voor het aanbrengen van huidverzorgingsproducten? Kijk dan naar mijn eerdere post.

Waterproof mascara

In de zomer draag ik heel weinig make-up. Ik houd van een natuurlijke zomerlook. Waar ik echter niet zonder kan, is een mascara. De Too Faced Better Than Sex waterproof mascara is mijn favoriet. Ik heb hem in mini-vorm en deze past overal in. Hij is ook waterproof, dus na een zwempauze ziet het er nog net zo mooi uit.Tinted moisturizer

In de zomer draag ik bijna geen foundation. Ik gebruik met name bb creams of tinted moisturizers zoals de Chanel Sublimage Le Teint. Niet alleen hydrateert dit product de huid, het geeft je gezicht bovendien een mooie kleur en glow. Het wordt bovendien geleverd met een gouden spateltje en een supermooie Chanel kwast.

Lip tint

Koreaanse lipproducten - Be my lip tint

Yadah be my tint liptint in 01 wannabe pink - K-Beauty

Lip tints zijn zeer populair en zijn overgewaaid vanuit de Korean Beauty. Ik klaag niet! Een lip tint is ideaal in de zomer! Een lip tint is eigenlijk een tattoo-achtige lipstick die in matte of glanzende varianten voorkomt. Hij is vloeibaar en geeft je lippen een langdurige kleur terwijl het licht en comfortabel blijft zitten op je lippen. Ze zijn enorm populair in Korea en wereldwijd, omdat ze veelzijdig en eenvoudig aan te brengen zijn. Op de foto draag ik de Be My Tint lip tint in de kleur 01 Wannabe Pink van het Koreaanse merk Yadah Cosmetics. Het is de perfecte zomerse kleur voor mijn type huid. Eén laagje blijft super lang zitten. Perfect als je niet de hele tijd je lippen wilt retouchen. Ken jij meer Koreaanse lip tints die ik zou kunnen uitproberen? Stuur me een berichtje!

Sandalen en luchtige zomerjurken

In mijn collectie zomer essentials moeten ook sandalen voorkomen. Die draag ik dag-in-dag-uit. Sandalen zijn het leukere alternatief voor slippers. Slippers kunnen supercomfortabel aanvoelen, maar soms wil je ook Instagrammable op een terrasje gaan zitten. Mijn zomerse favorieten zijn:

Natuurlijk zijn bloemige en luchtige zomerjurken ook een must! Kijk naar deze twee posts over Showpo en Hello Molly voor de beste zomerse jurken die je online kan kopen.

Accessoires

Een goede accessoire zoals een hippe hoed of een bijzondere bril zorgen ervoor dat je er zomers en modieus uitziet. Tegelijkertijd ben je beschermd tegen de zon. Als mijn man en ik met ons sloepje even de Nederlandse wateren op gaan, dan neem ik altijd mijn hoed mee. De hoed die ik hierboven draag is van Galeries Lafayette in Parijs. Hij is lekker groot, bedekt mijn hoofdhuid en zorgt  ervoor dat ik niet de hele tijd met mijn ogen zit te knijpen (wat rimpels veroorzaakt) door de felle zon. Vaak is een bril gewoon niet genoeg voor mij en een hoed zorgt ervoor dat mijn gezicht niet verbrandt. Bijkomend voordeel is dat dit soort hoeden helemaal in zijn deze zomer!Een goed boek

Een dagje chillen op het strand of in het park is niet compleet zonder een goed boek. Mijn favoriet op dit moment is het boek “You Are a Badass: How to Stop Doubting Your Greatness and Start Living an Awesome Life” van Jen Sincero.

Natuurlijk zijn er tal van boeken die je, met name online, heel goedkoop kan kopen. Mijn favoriete online winkel voor boeken is Amazon. Je kan hier de goedkoopste boeken bestellen en soms betaal je geen verzendkosten! Ideaal!

Geurtjes

Hete dagen gaan vaak gepaard met zweet en dus onaangename geurtjes. Ik zorg dat ik altijd een kleine spray bij me heb om op te spuiten. Een parfumverstuiver kan je bijvoorbeeld bij Douglas kopen en gebruiken om je favoriete parfum te laten bijvullen. Deze parfumverstuivers komen in verschillende kleuren, zijn makkelijk in gebruik en passen echt overal in.

Wat zijn jouw zomer essentials?

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

 

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.