DIY | Goedkoop en effectief oogmasker tegen donkere kringen

DIY | Goedkoop en effectief oogmasker tegen donkere kringen

Ben jij door alle stress rond Corona nu ook een moeilijke slaper? Of heb jij een huilende baby s’nachts, waardoor je niet genoeg kan slapen? Dan heb jij waarschijnlijk de donkere kringen rond je ogen ook al ontdekt! 

Het uiterlijk van de huid rond onze ogen wordt beïnvloed door een ongezonde levensstijl, waaronder slaapgebrek, niet genoeg water drinken, roken en het drinken van te veel cafeïnehoudende dranken zoals koffie, zwarte thee en energiedrankjes. Bijkomende redenen zijn de natuurlijke processen die het lichaam doormaakt terwijl het ouder wordt en soms door ziekte.

Het is me echter gelukt om een ​​oogmasker te maken dat je gemakkelijk en goedkoop thuis kunt maken en dat net zo goed werkt als die ene in de winkel tegen de vervelende donkere kringen! Dit allemaal dankzij groene thee!

Groene thee zit boordevol cafeïne, wat kan helpen om de bloedvaten in het gebied onder de ogen te verkleinen, waardoor ontstekingen in de aderen en huid worden verminderd. De antioxiderende eigenschappen van groene thee en de hoeveelheid tannine helpen samen de zwelling en het vocht rond de ogen te verminderen. Het verstrakt ook de huid en vermindert donkere kringen. Dit in combinatie met bijvoorbeeld honing helpt de vermoeide en droge huid rond de ogen op te frissen en verhelderen.

DIY Groene thee oogmasker

DIY | Goedkoop en effectief oogmasker tegen donkere kringen

Voor dit recept heb je groene theebladeren (gunpowder) nodig.

Zet wat groene thee in een minimale hoeveelheid heet water – net genoeg water om de filterzak (of theebladeren) te bedekken. Laat het een paar minuten in het water staan ​​om er het meeste uit te halen. Met slechts een kleine hoeveelheid water wordt de groene thee geconcentreerd. Zeef het water eruit en laat de groene theebladeren koelen in de koelkast. Meng vervolgens gelijke delen groene thee en honing in een kleine kom. Mijn favoriete biologische honing speciaal ook voor DIY recepten is deze

Breng vervolgens het mengsel onder je ogen aan en laat het mengsel 20 minuten zitten onder je ogen. Spoel daarna de huid af en breng je favoriete oogcrème aan.

Je kan dit oogmasker elke dag, één keer per week, twee keer per week of zelfs één keer per maand gebruiken! Voor een optimaal resultaat is het echter het beste om het minstens één keer per week te gebruiken.

Heb je geen groene theebladeren in huis? Dan kan je ook groene thee in theezakjes gebruiken. Plaats twee theezakjes met groene thee in een kop met heet water. Laat het een paar minuten brouwen. Haal de theezakjes eruit en laat ze even koelen in de koelkast. Plaats de twee gekoelde groene theezakjes direct op je ogen.  

Maak jij je eigen oogmasker? Ik zou graag horen wat je gebruikt!?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.