Beauty challenge: Een week lang elke dag Koreaanse sheet masks

Beauty Challange - 7 dagen Korean sheetmasks gebruiken

Als je regelmatig op zoek bent naar sheet masks, zal je merken dat er altijd nieuwe verschijnen, overal ter wereld. De populairste komen uit Korea.

Een tijdje geleden heb ik gepost over het starten van een beauty challenge met de Koreaanse sheet masks die ik heb ontvangen van de organisatie KOTRA. De challenge zou inhouden dat ik gedurende een week elke dag sheet masks ga gebruiken. Elke avond of ochtend. Hiervoor ga ik dus ook moeten stoppen met mijn normale skincare routine en dus alleen sheet masks gebruiken. Natuurlijk wel na de reguliere gezichtsreiniging. Voor mij niks nieuws want ik gebruik sheet masks graag elke dag. Wat voor mij wel nieuw is, zijn de merken sheet masks die ik nu ga gebruiken. Waarschijnlijk kennen jullie ze ook niet en dacht ik dat dit de perfecte manier is om jullie ook meteen te helpen met een review. Ik ben vooral benieuwd wat het met mijn huid doet. Doen ze echt wat ze beloven?Als je bekend bent met Korean Skincare, weet je dat de Koreaanse vrouwen hun huidverzorgingsroutine heel serieus nemen. Ze gebruiken dagelijks 10-12 producten waaronder verschillende sheetmaks en hun huid is ongelooflijk glad zonder oneffenheden. Als dat is wat ik nodig heb om een ​​geweldige huid te hebben, dan ben ik er helemaal klaar voor!

Mijn huid voor de challenge

Ik heb een gecombineerde huid die helaas gevoelig is voor acne. Dagelijks reinig ik mijn gezicht volgens de twee-staps reinigingsmethode. Stap 1 met mijn favoriete micellair water en vervolgens stap 2 met mijn favoriete reinigingsschuim om make-up resten dubbel zo goed te verwijderen. Ik volg in principe dezelfde routine voor de ochtend en de avond en ben altijd grondig als het gaat om het verwijderen van make-up ’s nachts. Daarnaast gebruik ik zo veel mogelijk zachte producten.

De sheet masks

Dag 1 Cliv Revitalizing C Corrector step 1 Ampoule + step 2 Supreme Gold Foil Mask

Cliv gold sheetmask review

Op dag 1 dacht ik om te beginnen met de sheet mask die er het meest luxe uitziet. Dit door de gold foil die erin zit. De eerste stap is de pre-masker Collagen Resurgence Ampoule met hyaluronzuur dat de huid hydrateert. Het resultaat is een verjongde, jeugdig ogende huid met minder opvallende fijne lijntjes en rimpels. De tweede stap is de Supreme Gold Foil Mask dat na 10 minuten een vochtige huid geeft. Stap 2 voorkomt dat de belangrijkste ingrediënten van de ampul verdampen, waardoor de huid alle rijke voedingsstoffen absorbeert die de ampul biedt.

Gebruik: Ik heb na het dubbel reinigen van mijn gezicht deze s’avonds voor het slapen gaan gebruikt. Ik heb in stap 1 de ampul gelijkmatig op mijn gezicht aangebracht. Daarna heb ik voor stap 2 eerst het bovenste deel van het masker geplaatst en vervolgens het onderste deel van het foliemasker met de gouden kant naar buiten gericht. Ik heb het gedurende 10-15 minuten laten intrekken en vervolgens heb ik het masker zachtjes met extra ampul bijgevuld tot de resterende ampul volledig is opgenomen.

Het masker ruikt lekker naar limoen en bevat ook kamille. In eerste instantie merkte ik geen verschil op mijn huid. De volgende dag werd ik echter wakker met een heel zachte huid. Om te kunnen beoordelen of het fijne lijntje en rimpels verminderd denk ik dat je deze sheet mask wat vaker moet gebruiken. Tot zo ver heeft het mijn huid lekker gehydrateerd.

Dag 2 Oka Beauty in Pore Care

OKA BEAUTY Korean sheetmasks review

De verpakking is eenvoudig maar zeer stijlvol. Elk masker heeft een karakter op de voorkant en elk masker wordt gekenmerkt door een huidprobleem dat het masker helpt verhelpen. Ook hebben alle personages verschillend gekleurde lippen, wat het extra leuk maakt. Allemaal zijn ze vochtinbrengende maskers met toegevoegde ingrediënten voor specifieke zorg. Alle vellen zijn 100% cellulose, bevatten een essentiële etherische olie en maken gebruik van natuurlijke ingrediënten.

Degene die ik vandaag ga testen is de Pore Care. Dit is geformuleerd om de poriën te verbeteren met ingrediënten zoals toverhazelaar, Artemisia Vulgaris-extract en groene thee-extract. Het heeft een zeer verkoelend aroma op basis van etherisch tea tree-extract. Het masker is vochtinbrengend en mijn poriën waren na gebruik duidelijk minder zichtbaar.

Dag 3 Skederm Snail Jelly Mask

Snail Jelly Mask review

Slakafscheiding Filtraat (SSF) wordt al eeuwen gebruikt om de huid te helpen herstellen en onderhouden. Het is gevuld met hyaluronzuur en glycolzuur, glycoproteïne-enzymen, antimicrobiële peptiden en andere voedingsstoffen. Er zijn daarnaast natuurlijke extracten toegevoegd om vocht vast te houden en de huidelasticiteit te vergroten. Het is de meest complete oplossing om je huid te versterken met de beste ingrediënten van de natuur.

De niet-slak slijm ingrediënten zijn voornamelijk botanisch, er zijn zeer weinig vulstoffen en conserveermiddelen gebruikt en er is geen geur toegevoegd. Mijn gevoelige huid houdt van dit spul!  Het masker is verkoelend, geurloos en hecht goed aan de huid zodat ik kan rondlopen en rechtop zitten om te lezen terwijl ik het draag. Nadat ik het 25 minuten lang op mijn gezicht heb gedragen, beginnen de randen te drogen. Ik verwijder het en vouw het in tweeën. Daarna breng ik het nog eens tien minuten aan op mijn nek. Vervolgens wrijf ik het masker over de achterkant van mijn handen en ellebogen. Er is nog veel serum in het pakket over nadat het masker is verwijderd. Ik stop het pakje in de koelkast en gebruik de restjes de volgende avond als een nachtserum.Dag 4 Ecosthe SkiNutrient Intensive Hydrating Mask

Ecosthe Korean sheetmask SKINUTRIENT

Wat ik meteen goed vond van dit merk is dat ze niet op dieren testen. Gemaakt van hoge kwaliteit ingrediënten was ik ontzettend benieuwd naar wat dit sheet mask voor mijn huid kan doen. Het voelde net als alle andere dagen ontzettend hydraterend aan. De geur was lekker zacht en rook naar Aloë. Een groot verschil zag ik echter niet, maar we hebben nog een paar dagen te gaan!

Dag 5 Pure Heals Volcanic Pore Tightening Mask

Pure Heals Korean Sheetmasks

Dit vulkanisch poreus masker van PureHeals verzacht de poriën en verwijdert huidverontreinigingen met de ontgiftende kracht van vulkanisch lavapoeder uit Korea’s Jeju-eiland.

Dit masker moet je toepassen als een all-over masker. Wat ik mooi vind aan deze masker is de kalmerende en voedzame werking van dit Koreaanse huidverzorgingsmerk. PureHeals komt in handige, reisvriendelijke pods.

Dag 6 Kocorium Couple pack (brightning, skin firming en aqua double)

Kocorium Korean sheetmask COUPLE MASK, sheetmask voor man en vrouw

Misschien wel de leukste die ik tot nu toe heb gebruikt. Samen met mijn man aan de sheet masks op een regenachtige zaterdag. Het voelde heerlijk ontspannen aan. Mijn man vond het er een beetje raar uitzien maar heeft het nadat ik lang heb gepushed toch ook aangehad. We hebben het ongeveer 20 minuten gedragen. De geur van het masker was lekker fris en na het weghalen van het masker voelde mijn huid lekker zacht. Na gebruik heb ik de rest van de vloeistof over mijn gezicht gesmeerd en even gewacht tot het helemaal is opgedroogd. Daarna heb ik mijn make-up aangebracht en alles zag er mooi uit.

Dag 7 Oka Beauty in Shiny Kid

Op de laatste dag van deze beauty challenge wilde ik de dag  natuurlijk eindigen met een sheet mask. Deze Oka Beauty sheet mask in Shiny Kid is perfect om de volgende dag met een glow op te staan. Met een heerlijk natuurlijk aroma heb ik de sheet mask op mijn gereinigde huid aangebracht. De rest van de vloeistof dat overbleef in het zakje heb ik gebruikt op mijn hals en armen. Zo verzorg ik ze ook een beetje ;). Alweer een ontspannend gevoel.Mijn ervaring

Door de stappen van de Koreaanse huidverzorgingsroutine elke dag weer te doen, voelde mijn huid zich voorbereid op vochtinbrengende crèmes en in de loop van de week voelde mijn huid erg soepel en gezond aan. Ik was verrast hoeveel beter ik mijn zonnebrandcrème en make-up op een goed gehydrateerde huid kon aanbrengen.

Een paar dagen na de nieuwe routine werd ik wakker en merkte dat mijn huid anders aanvoelde – heel zacht, heel luxe. Het voelde geweldig en ik besefte dat de productmix echt voor mij werkte.

Een ander favoriet moment was op dag 6. Ik had een vrije avond thuis na een zeer drukke week. Toen ik thuiskwam na boodschappen doen, ging ik meteen door de hele routine, deed de couple mask samen met mijn man en las een boek. Het was zo ontspannend en ik voelde me alsof ik echt voor mezelf zorgde. Het was de eerste keer dat mijn man en ik zoiets samen deden en het beviel goed. Hij ervoer het ook als een relaxt momentje. Of hij vaker een sheet mask gaat gebruiken is een tweede. Daarvoor is hij te macho man.

Ik heb het gevoel dat het volgen van deze sheet mask routine een indirecte maar merkbare invloed heeft gehad op hoe ik op andere manieren voor mijn huid zorg. Ik ben altijd al consistent geweest in het drinken van water en het gebruik van SPF-producten en andere gezichtscrèmes. Maar nu probeer ik ook wat meer te doen met het dagelijkse ontspanningsritueel. Het kost maar een paar minuten van mijn tijd en is lekker ontspannend in combinatie met een geurkaars of essentiële olie op basis van kalmerende geuren zoals lavendel. Ondertussen een goed boek lezen met in de achtergrond een relaxt muziek en je bent weer helemaal klaar voor de drukte van de volgende dag!

Ga jij deze beauty challenge ook aan? Wat is jouw favoriete sheet mask?

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.