De Voordelen van een Hoofdhuidborstel

De Voordelen van een Hoofdhuidborstel

Mooi haar begint met een gezonde hoofdhuid. Een hoofdhuidborstel is het perfecte hulpmiddel om haarverzorging te combineren met zelfverzorging! Van het verwijderen van dode huidcellen en productopbouw tot het stimuleren van de bloedcirculatie. Er zijn een heleboel redenen waarom je een hoofdhuidborstel in je haarverzorgingsroutine zou moeten opnemen.

Het proces helpt ook om je geest (evenals je hoofdhuid) te ontlasten. Zo ziet je haar er niet alleen gezond uit, ook je stressniveau zal dalen zodra je die magische drukpunten begint te masseren! Dit innovatieve hulpmiddel kan het uiterlijk en het gevoel van alle haartypes helpen verbeteren. Maar voor iedereen die last heeft van roos, kan een hoofdhuidborstel een totale game changer zijn – en de sleutel tot een gelukkige, gezondere hoofdhuid.

Wat is een hoofdhuidborstel?

Wat is een hoofdhuidborstel?

Een hoofdhuidborstel (scalp massage brush) is bekend onder verschillende namen. Sommigen noemen het een hoofdhuid scrubber. Anderen noemen het een hoofdhuid stimulerend borstel en soms is het een hoofdhuid massage borstel. Al deze borstels zijn gemaakt met als doel dode huidcellen en productophoping van je hoofdhuid te verwijderen en gezond uitziend huid en haar achter te laten. Net zoals het belangrijk is om je gezicht te exfoliëren als onderdeel van je huidverzorgingsroutine, helpen hoofdhuidborstels je om de huid op je hoofd te doen herleven en op te frissen. Hoofdhuidborstels hebben meestal een handig, klein ontwerp. Ook hebben ze meestal kleinere tanden die zijn ontworpen om je hoofdhuid te stimuleren. Dit is anders dan de haarborstels die bedoeld zijn om je haar te ontwarren. Deze van Hairlust is gemaakt om super gemakkelijk te hanteren en niet uit je handen te glippen.  

De voordelen op een rij

  • Hoofdhuidborstels helpen bij roos. Ze helpen bij het verwijderen van de opeenhoping van oude huidcellen en producten die kunnen leiden tot een jeukende, schilferige hoofdhuid en dus roos.
  • De borstels helpen om producten in en uit je hoofdhuid te krijgen. Hoofdhuidborstels verwijderen niet alleen de overgebleven producten die tot roos kunnen leiden. Ze kunnen ook helpen om producten – van oliebehandelingen tot antiroosshampoos – dieper in je hoofdhuid aan te brengen.
  • Het gebruik van hoofdhuidborstels helpt de hoofdhuid te masseren. Massage is niet alleen super ontspannend, maar het heeft ook tal van gezondheidsvoordelen. Een massageborstel voor de hoofdhuid kan je helpen om thuis die spa-ervaring te krijgen en die drukpunten te stimuleren die je hersenen doen tintelen.
  • Regelmatig een hoofdhuidborstel gebruiken stimuleert de hoofdhuid en de haarzakjes. Dat tintelende gevoel dat je krijgt is wanneer je haarzakje wordt gedeblokkeerd en gestimuleerd, waardoor je haar sterker en gezonder kan worden.
  • Tenslotte verhoogt het gebruiken van borstels de bloedcirculatie: Je bloed vervoert alle voedingsstoffen en zuurstof door je lichaam – en je huid is er dol op. Exfoliëren stimuleert de bloedcirculatie naar je hoofd, zodat het alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft.Hoe gebruik je een hoofdhuidborstel?

Hoe gebruik je een hoofdhuidborstel?

Als je je hoofdhuid een beetje wilt ontgiften, gebruik dan een hoofdhuidborstel op met shampoo nat gemaakt haar. Breng dus eerst je shampoo aan. Vervolgens pak je je hoofdhuidborstel en gebruik deze in cirkelvormige bewegingen om de producten echt in te werken. Je kunt ook vegende bewegingen maken van de voorkant van de hoofdhuid naar de nek, als je dat liever hebt. Spoel daarna zoals normaal!

Je kunt een hoofdhuidborstel zo vaak gebruiken als je wilt, hoewel we je aanraden om eenmaal per week te borstelen. Hoewel exfoliëren van de hoofdhuid geweldig is voor het verminderen van roos en het kalmeren van jeukende huid, wil je je hoofdhuid niet te veel scrubben en irriteren. Als je merkt dat je een beschadigde huid hebt of je lijdt aan aandoeningen zoals psoriasis, raden we je aan een pauze te nemen totdat je huid is genezen.

Te koop bij: Hairlust
Prijs: €12,95

Wat vind je van de hoofdhuidborstels?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.