De Lekkerste Panettone, direct uit Italië!

De Lekkerste Panettone, direct uit Italië . Wat is een panettone! Houdbaarheid. Zelf maken Panettone.

Ondanks mijn grote liefde voor het land Italië en het Italiaanse keuken, moet ik toegeven dat ik nog nooit in mijn leven een panettone heb gegeten. En ik weet dat er meer mensen zijn die er misschien ook nog nooit van hebben gehoord. In deze post laat ik jullie kennismaken met deze Italiaanse delicatesse en traditie met kerst. Ook zal ik de meest populaire soorten linken, zodat je er niet een hele zoektocht voor moet maken. Wat is Panettone? Kan je het zelf maken? Wat is er zo speciaal aan? De Panettone is moeilijk te beschrijven voor iemand die hem nog niet echt heeft geprobeerd. Het is niet zomaar een broodje, het is echt een beleving.

Ik zal binnenkort ook live op video een taste test doen van de meest bekende panettone. Kom dus snel weer terug of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!Wat is panettone? Houdbaarheid? Zelf maken?

De Lekkerste Panettone, direct uit Italië . Wat is een panettone! Houdbaarheid. Zelf maken Panettone.

Panettone wordt meestal bereid tijdens Kerstmis en Nieuwjaar en kan buiten de feestdagen moeilijk te vinden zijn. Er zijn veel verschillende versies van Panettone, maar als je al het extra ‘spul’ rond dit bijna mythische brood weghaalt, houd je eigenlijk over wat de titel impliceert: een Italiaans cakebrood. Het geheim van de Panettone is niet noodzakelijkerwijs wat het is, maar meer hoe het is gemaakt.

Ten eerste is het één van de lichtste en luchtigste zoete broden die je ooit zult proeven. Dit komt vooral omdat het extreem ei-achtig is en het tot drie dagen kan duren om het goed te bereiden.

De Panettone wordt doorgaans in de koepel gevormd en het bereidingsproces duurt enkele dagen omdat het deeg moet worden uitgehard. Vervolgens volgt het ‘rijzen’. Dit is het deel dat zo lang duurt. Drie hele dagen (wat het brood ook zo luchtig maakt). Meestal zijn de vruchten in het brood citroenschil, gekonfijte sinaasappels, citroen en rozijnen die allemaal droog worden toegevoegd in plaats van eerst te worden geweekt. Er zijn veel variaties op de Panettone, inclusief de toevoeging van kaneel en zelfs glazuur om het de perfecte feestdagen traktatie te maken. Je vraagt jezelf dan af wat de houdbaarheid is van een Panettone. Je kan een Panettone tot een maand bewaren en eten zolang je het goed verpakt bewaart. Wij adviseren gesloten papieren omhulsels, een broodtrommel of krimpfolie om de lucht buiten te houden en de panettone zo lang mogelijk vochtig te houden.Dit is helaas niet iets dat iedereen kan bakken. Je voorraadkast zal waarschijnlijk half niet de noodzakelijke ingrediënten bevatten. Ooit gehoord van ‘diastatisch moutpoeder’? Nee? Nou ik ook niet. Je moet een starter maken om het op te stijven, ervoor te zorgen dat het perfect gehydrateerd is, terwijl je het in de loop van een paar dagen op kamertemperatuur probeert te houden.

Door de moeilijkheidsgraad en de hoeveelheid werk dat het is om te maken, kiezen zelfs de Italianen ervoor om het gewoon in de winkels te halen. De panettone komt in een luxe zak, kartonnen doos, tinnen doos of een tinnen blik. Ook is het verkrijgbaar in 100 gr, 500 gr, 750 gr en 1 kilo.

De beste Panettones

Dolce & Gabanna Panettone

Dolce & Gabanna Panettone

Eén van de besten en ook degene die ik heb gekocht om als de eerste Panettone ooit te proberen. Dankzij de combinatie van stijl en smaak onderstrepen Dolce & Gabbana en Fiasconaro niet alleen hun partnerschap door de meest veeleisende verzamelaars een breed scala aan kleurrijke blikken dozen aan te bieden, maar vertegenwoordigen ze bovendien de schoonheid en het vakmanschap dat diep geworteld is in de Italiaanse cultuur en traditie.

Al deze prachtige creaties worden geleverd in prachtig ontworpen cadeauzakjes, zodat je ze niet eens hoeft in te pakken als je ze cadeau geeft!

De Dolce & Gabanna Panettone komt in verschillende smaken en blikken afhankelijk van welke je kiest. Koop ze HIER.

Chiostro di Saronno Panettone

blank

Chiostro di Saronno panettoni behoudt in hun vakmanschap en authenticiteit alle smaak van traditie en legendes uit het verleden, met een tijdloze kwaliteit.

Chiostro di Saronno hebben veel soorten Panettone, zowel voor liefhebbers van klassieke panettone als voor degenen die iets anders willen wagen met gevulde panettone. Koop ze HIER.

Loison Panettone

Loison Panettone

Passie en hoge kwaliteit, laat je verrassen door de Loison Panettone, een geweldige handgemaakte ambachtelijke creatie. Wat de Loison Panettone kenmerkt, is de uitmuntende selectie van de ingrediënten die voortkomen uit de passie en liefde voor authentieke producten in combinatie met het perfecte productieproces. Koop ze HIER.

Tre Marie Panettone

Tre Marie Panettone

Van de zoete, donzige binnenkant tot de lichte en kruimelige korst: de panettone van Tre Marie zal zeker een verrijking zijn voor je feestelijke bijeenkomst! Koop ze HIER.

Heb jij ooit een Panettone gegeten? Kijk binnenkort naar mijn taste test !

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.