Mijn Slechte Ervaring met de Steamery Cirrus no 3

Steamery Cirrus no 3 review

Het is niet vaak dat ik een slechte review schrijf over een product. Maar gezien de prijs die ik voor de Steamery Cirrus No 3 heb betaald en het gedoe om het te retourneren, dacht ik om toch hier in een post mijn ervaring met jullie te delen. Ik zie ook niet veel reviews over deze steamer online, wat mij in ieder geval enorm had kunnen helpen!

In deze post gaan we het over de look & feel van de Steamery Cirrus no3 hebben. De pros en cons. Hoe de bestelling en het retourneren gaat. Hoe het werkt en wat ik enorm mis! Mijn hele ervaring dus met de Steamery Cirrus No 3 en waar jij rekening mee moet houden als je van plan bent om deze steamer te kopen.Steamery Cirrus no 3

De Steamery Cirrus 3 kost €180 en komt in drie kleuren. Het is onder andere te koop bij de Bijenkorf. De hele ding van deze steamer is dat het er erg minimalistisch en mooi uitziet. De steamer is verkrijgbaar in populaire nude-kleuren. Cirrus 3 Iron Steamer is een hybride tussen een kledingstomer en een strijkijzer, waardoor het mogelijk is om je kleding te stomen en strijken. Deze strijkijzerstomer zou de kleding in een mum van tijd kreukvrij, glad en mooi maken. De hete stoom zou ook slechte geuren verminderen en bacteriën doden.

Mijn ervaring met de Steamery Cirrus no 3

Steamery Cirrus no 3 review

Het eerste wat ik merkte is hoe zwaar deze steamer is in de handen! Ook is de waterdispenser zeer klein. Je zult deze vaak moeten bijvullen. Ook moet je de steam-knop in blijven drukken om de stoom eruit te kunnen krijgen. Als je bedenkt dat de steamer best zwaar is en je de hele tijd de knop moet blijven indrukken is het totaal niet praktisch en zeer vermoeiend voor je pols!

Wat ook zeer vervelend is, is dat er ook echt geen stoom uit dit apparaat komt. Er komt een minimaal klein pufje uit. Zeker niet genoeg om in een mum van tijd je kleren te stomen zoals zij zeggen op hun website. Zelfs na meerdere keren met het apparaat heen en weer over de kleren gaan is het mij niet gelukt om mijn shirt snel kreukvrij te krijgen. Ook vraag ik me af of het met deze minimale hoeveelheid stoom wel bacteriën en slechte geuren zou tegengaan zoals ze ook claimen op hun website.

Het strijkijzer deel van de Steamery Cirrus 3 is ook nutteloos naar mijn mening. Het hele idee van een steamer is dat je het zonder strijkplank gebruikt on the go en het daardoor beter geschikt is voor gevoelige stoffen. Ook is het strijkijzer-deel veelste klein en niet warm genoeg waardoor het veel tijd kost om je kleren te “strijken”. Je kan dan beter een normaal strijkijzer gebruiken.

De enige pros van deze steamer zijn het feit dat je het makkelijk overal kan meenemen en het er mooi uitziet!

Retourneren

Ik ontdekte al heel snel dat dit product niks voor ons is. De reviews op alle social media van Steamery zit vol klachten over hoe slecht de Steamery Cirrus 3 is. Met name het feit dat er gewoon geen steam uitkomt. Op hun website staat dat het retourneren €15 kost en dat er eerst een mail met reden van retour gestuurd moet worden. Pas als ze deze accepteren krijg je dus een DHL retourlabel.

Daarnaast staat dat het pakket niet geopend en niet gebruikt “in nieuwstaat” geretourneerd dient te worden. Dit is praktisch onmogelijk want het pakket zit superstrak in de doos en je kan het bijna niet openen zonder de randen van de doos kapot te maken. Ook ontdek je pas na gebruik hoe slecht een product wel of niet is. Eén keer gebruik is zeker nodig, maar het moet natuurlijk niet zo zijn dat je het 30 dagen volledig hebt gebruikt en er overal gebruikssporen op zitten.

Eindoordeel

Steamery Cirrus no 3 review

Ik raad de Steamery Cirrus 3 sterk af! Het feit dat het retourneren op hun eigen website zo moeilijk gaat en duur is, is ook nooit een goed teken. De Steamery Cirrus 3 en al hun andere steamers hebben zeker een mooi ontwerp, maar doen niet wat ze op hun website claimen dat ze doen. Je betaalt puur voor de looks van dit product, verder doet het echt niet veel naar mijn mening. Misschien hebben jullie een ander ervaring met deze steamer?

Inmiddels hebben wij ons geld terug gekregen en ben ik daar blij mee. Wel in dit geval met €15 in mindering voor het retourneren. Als ik het via De Bijenkorf had gekocht, was het denk ik allemaal veel makkelijker geweest met retourneren (aangezien je gratis kan retourneren bij de Bijenkorf). Hoe de andere steamers van het merk zijn durf ik niet te zeggen, maar je kan het wel bijna raden. De Steamery Cirrus 3 zou krachtiger moeten zijn dan alle andere steamers van het merk. Dus alles onder de Cirrus 3 zou nog minder steam geven dan deze. Doe je eigen optelsom.

De Steamery Cirrus 3 is niet Convey Beauty approved!

Weet jij een goeie steamer die ik kan proberen?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.