Tie-Dye modetrend : Zo maak je je eigen Tie-Dye kledingstuk zelf!

Tie Dye modetrend : Zo maak je je eigen Tie-Dye kledingstuk zelf!

Ik had niet verwacht dat we nog zo veel van de tie-dye-trend zouden gaan zien. Het was een tijdje geleden dat tie-dye kleding als cool of chic werd beschouwd, maar dit jaar maakte deze modetrend een verrassende comeback.

Wat als een soort hippie, surfersachtige mode werd beschouwd, is verheven tot iets verfijnder en modieus. Dankzij high-end ontwerpers als Prada, Christian Dior en Stella McCartney met hun kleurrijke catwalks.

 

Als je de trend van tie-dye kleding nog niet hebt omarmd, of als je eerst een kijkje wilt nemen in de collectie… Kom dan in de stemming met onderstaande tie-dye-keuzes of maak je eigen Tie-Dye creatie met behulp van onze stappenplan.

DIY Tie Dye T-shirt : Zo maak je het zelf

1. T-shirts die het beste werken zijn van 100% katoen zoals deze voor maar €4,99. Maar je kunt ook 50% katoen / 50% polyester gebruiken. De resultaten zullen alleen niet zo levendig zijn. De kleurstoffen hechten zich goed met natuurlijke stoffen, zoals katoen, zijde en rayon. Gebruik ook een wit T-shirt. Je kan ook gaan voor een licht roze of licht gele T-shirt, maar dan moet je ervoor zorgen dat de verf die je gaat gebruiken wat donkerder is. Natuurlijk kan je ook een witte trui, jurk, crop top of welke kledingstuk dan ook hiervoor gebruiken.

2. Je kunt heel eenvoudig Tie-die kits kopen via Amazon. In deze kit zit alles wat je nodig hebt. Het bevat rubberen handschoenen, elastiekjes, verschillende kleuren kleurstoffen en makkelijk te volgen instructies. De kleurstoffen zitten al in knijpflessen. Het enige wat je hoeft toe te voegen is warm water (niet heet). Tie-dye kits die je kan kopen: optie 1 , optie 2 of optie 3.

3. Om ervoor te zorgen dat de kleurstoffen zich aan het shirt hechten, moet je het T-shirt ongeveer 2 minuten laten weken in een grote kom met WARM water. Gebruik geen water dat te heet of te koud is !! Wring het shirt goed uit zodat het niet meer kletsnat is. Hoe meer water je eruit kunt persen, hoe meer kleurstof er in kan komen straks!

4. Nadat je het shirt hebt doorweekt en uitgewrongen, leg je het shirt op een plat oppervlak. Leg het T-shirt met de goede kant naar beneden, want dan krijg je een scherper patroon op de voorkant van het shirt. Plaats je vinger of een houten wasknijper in het midden van het shirt en begin met de klok mee te draaien tot je een mooie platte taartvorm hebt. Je kunt ook naar links draaien als je dat liever hebt, het maakt eigenlijk niet uit. Op deze manier krijg je een mooi patroon op je shirt.

Tie Dye modetrend zelf thuis maken
Bron: Pinterest

Als je net als ik geen patroon, maar subtiele wolken achtige patronen wilt.. dan wring je stukjes van het shirt bij elkaar. Zie onderstaande foto.

Tie Dye modetrend : Zo maak je je eigen Tie-Dye kledingstuk zelf!

5. Je bent nu klaar om de wasknijper te verwijderen en de elastiekjes om te doen. Trek verschillende banden aan (zie de foto), draai het shirt om en doe er nog een paar op. Zo blijft zijn vorm behouden. Houd het geheel zo plat mogelijk. Je bent nu klaar om te verven!

DIY Tie Dye tshirt doe het zelfDIY Tie Dye shirt, trui, jurk doe het zelf

6. Bedek de ondergrond met een grote plastic zak. Zoiets als een plastic tafelkleed werkt ook prima. De kleurstoffen zijn onschadelijk voor je huid, maar als je geen rubberen handschoenen draagt, krijg je rode, gele of blauw geverfde handen.

7. Ik gebruik het liefst één kleur, maar je kan met meerdere kleuren werken. Ook hou ik van wat lichtere kleuren. Bijna pastel-achtig. Om de kleur lichter te krijgen moet je de kleurstof met wat meer water mengen. Of als je witte kleurstof hebt in je kit, de kleur dan mengen met witte kleurstof om het wat lichter te maken. Je kan vervolgens de gewenste kleur eerst testen op keukenpapier. Creëer op deze manier de juiste kleur. Je kan ook spelen met de kleuren door bijvoorbeeld geel met blauw te combineren. Dan krijg je een mooie groene kleur enz.

8. Selecteer de kleuren verf die je wilt gebruiken. Doe de handschoenen aan. Voeg water toe aan de voorgevulde flesjes kleurstof en schud om ze te mengen. Knijp elk van de verfflessen op de secties; elke sectie kan een andere kleur hebben dan de sectie ernaast. Draai het shirt om en herhaal het proces op de achterkant. Nadat je de kleurstof overal boven en/of onder op het shirt hebt gedaan, stop je het in een plastic zak met ritssluiting en sluit je het stevig af. Zet de tas op een warme plaats en laat hem MINSTENS 24 UUR staan! Zo kunnen de prachtige kleuren goed hechten aan de stof. Als je een wat minder intensieve kleur wilt creëren, kan je het ook tot minstens 8 uur laten staan.

DIY Tie Dye shirt, trui, jurk doe het zelf

DIY Tie Dye shirt, trui, jurk doe het zelf

9. Haal het shirt uit de plastic zak! Je kunt de banden uitdoen, uitpakken en het shirt onder een kraan met koud water afspoelen tot het water helder wordt! Stop het dan in de wasmachine en was het 1 tot 3 keer. Laat drogen en klaar is je eigen tie dye-creatie!

Hetzelfde stappenplan gebruik je om een Tie Dye jurk, broek/short of trui te maken!

Hoe draag jij je tie-dye kleding?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.