Tips & Technieken bij Beauty Cupping voor gezicht en lichaam

Hoe gebruik je een siliconen beauty cup / beauty cupping voor gezicht en lichaam

Hoewel met name face cupping recentelijk vrij populair is geworden, is cupping-therapie eigenlijk een eeuwenoude beauty-methode die duizenden jaren oud is en wordt gebruikt in Azië, het Midden-Oosten en Europa. Het is zo effectief dat cuppingbeoefenaars 5 minuten cupping gelijkstellen aan 30 minuten deep tissue-massage! Echter, een diepe weefselmassage comprimeert de spieren terwijl cupping juist een negatieve druk creëert die het onderliggende weefsel optilt. Dit scheidt het bindweefsel (fascia) en rekt het uit en helpt de bloedsomloop te verhogen. Een verhoogde bloedstroom kan tijdelijk verlichting bieden voor veelvoorkomende spier- en gewrichtspijn, stijfheid en zwelling, het uithoudingsvermogen en atletische prestaties verbeteren. Ook kan het de hersteltijd verkorten en de mobiliteit en het bewegingsbereik verbeteren.

Deze voordelen kunnen ook op schoonheid worden toegepast! Vooruitgang in technologie en materialen hebben geleidt tot siliconen vacuümcups in alle soorten en maten die veel geschikter zijn voor de behandeling van gevoelige, zichtbare gebieden zoals het gezicht. Sterker nog, deze vooruitgang heeft nieuwe cupping-technieken gecreëerd, waardoor cupping voor schoonheid een veilige, gemakkelijke behandeling is die veilig kan worden uitgevoerd in het comfort van je eigen huis.

Cupping is simpelweg een massagetechniek voor op je gezicht en/of lichaam waarbij siliconen vacuümcups worden gebruikt. Behalve het effect van een facelift, zou het ook wallen, littekens en cellulitis kunnen bestrijden.

Met een set die speciaal is ontworpen voor gezichts-cupping of body-sculpting-routines, kan je de effecten van dure spabehandelingen bereiken voor een fractie van de kosten, zonder ooit naar buiten te hoeven gaan. Deze set die ik heb gekocht en al maanden gebruik kostte maar €10!!

Enkele tips voordat je begint met onze at-home beauty cupping routine

Hoe gebruik je een siliconen beauty cup / beauty cupping voor gezicht en lichaam

 1. Voordat je begint met beauty cupping op je gezicht en/of lichaam, is het belangrijk dat je huid schoon is. Dit geldt voor alle cupping-behandelingen thuis.
 2. Tijdelijke roodheid of jeuk kan optreden als gevolg van een toename van de bloedtoevoer naar het komvormige gebied. Dit is normaal en zou kort na de massage moeten verdwijnen.
 3. Als je pijn of ongemak ervaart door gevoeligheid in sommige gebieden, probeer dan de zuig- en loslaattechniek of gebruik lichtere zuigkracht. Je kunt de intensiteit van de vacuümzuiging regelen door minder of juist meer in je kopje te knijpen.
 4. Blauwe plekken kunnen optreden als je bindweefsel (fascia) strak is. Gebruik voldoende olie om ongemak en vlekken te voorkomen. Vlekken zijn normaal, maar het kan vermeden worden door vooraf je favoriete olie te gebruiken. Breng je favoriete olie (geen minerale olie) aan op je huid voordat je gaat cuppen, zodat je de cups in beweging kunt houden. Dit zorgt ervoor dat de cups soepeler glijden, wat zorgt voor een comfortabelere ervaring en een kleinere kans op cupping-vlekken.
 5. Begin langzaam met een lichte druk en intensiteit. Verhoog geleidelijk de druk en intensiteit van de cupping naarmate je huid gewend raakt. De intensiteit van de vacuümzuiging kan worden geregeld door minder of meer in de buigzame beker te knijpen. Als je tijdens dynamische cupping ongemak ervaart, als gevolg van verhoogde gevoeligheid of strakke fascia, begin dan eerst met de zuig- en loslaattechniek.
 6. Dynamic cupping-methode voor gezicht en lichaam is aan te raden! Hiervoor gebruik je gezichtscups en/of body-sculpting-cups voor spierverlichting! De dynamic cupping-methode is super makkelijk! Breng olie of een ander glijmiddel aan op de huid of gebruik water en body wash. Knijp in je siliconen beker, breng aan op de huid en laat los om vacuümzuiging te creëren. Beweeg je beker in een omhoog / omlaag, cirkelvormig of zigzagpatroon. Begin in een statische positie en verplaats de beker heen en weer of draai hem in cirkelvormige beweging.
 7. Als je de voordelen van cupping zonder blauwe vlekken wilt, MOET je de cups in beweging houden (met behulp van bijvoorbeeld de dynamische cupping-methode). Daarom wordt dynamische cupping aanbevolen voor het gezicht. Breng veel olie op de huid aan zodat de cups soepel bewegen.
 8. Als cupping compleet nieuw is voor jou en je het een beetje ongemakkelijk vindt vanwege strak bindweefsel, kan je de zogeheten flash cupping proberen. Knijp eenvoudig in de siliconen beker, breng het aan op de huid en laat het los om vacuümzuiging te creëren. Verwijder de beker om deze te verplaatsen en herhaal deze stap.
 9. Wees consistent bij je beauty cupping routine! Doe het bijvoorbeeld om de andere dag gedurende 2-5 minuten per sessie als onderdeel van je schoonheidsregime. Je zal verbeteringen beter zien en de resultaten zullen veel meer opvallen bij regelmatig gebruik. Bovendien is cupping effectiever wanneer het wordt geïntegreerd als onderdeel van een gezonde levensstijl. Drink dagelijks 4-6 glazen water, beweeg veel en volg een gezond dieet voor het beste resultaat.
 10. Het is belangrijk om na het cuppen de vacuüm te laten “leeglopen”. Dit om de opeenhoping van lymfevloeistof en gifstoffen te verwijderen voor een meer sculpted, gedefinieerde look. Gebruik hand of borstel om af te tappen.

Hieronder vind je onze aanbevelingen voor het gebruik van gezichts- en lichaamscupping voor de beste resultaten. Deze eenvoudige technieken maken het makkelijk om beauty cupping onder de knie te krijgen en passen in elk schoonheidsregime.

Cupping voor het gezicht

Hoe gebruik je een siliconen beauty cup / beauty cupping voor gezicht en lichaam

Facial Cupping Facelift Ritueel

Face cupping is een aftakking van de traditionele bindweefselmassage. Bij zo’n massage plaats je siliconen cups op je huid en knijp je ze dicht. Hierdoor ontstaat er een soort zuignap-effect. Als je de cup beweegt wordt de doorbloeding in je huid extra gestimuleerd wat collageen en elastine aanmaakt. Het gevolg? Een facelift-effect.

 1. Maak je gezicht schoon.
 2. Breng je favoriete olie aan zodat je siliconen cups gemakkelijk en soepel glijden. Ik gebruik bijvoorbeeld deze van Sunday Riley.
 3. Knijp een middelgrote siliconen cup aan beide kanten in, breng aan op de huid en laat los om afzuiging te creëren.
 4. Je begint aan de zijkant van je neusgat en je laat de siliconen cup glijden over het gezicht richting je oor. Dit geeft dan een facelift-effect. Gebruik je vrije hand om de huid achter de beker te verankeren voor een soepeler glijden, waardoor je het trekken van de huid voorkomt. Gebruik vervolgens je hand om langs de zijkant van je gezicht, langs de nek en over het sleutelbeen af ​​te tappen. Je huid zal glad voelen en je teint helderder terwijl je de bloedsomloop verbetert!
 5. Maak je gezichtsmassage compleet met je favoriete serum of gezichtscrème.

Voorhoofd:

Veel mensen geven honderden euro’s uit aan Botox, om zo de rimpels op het voorhoofd te verminderen. Ondanks dat het misschien even helpt, zal je moeten blijven gaan mocht je je voorhoofd zo willen houden. Duur grapje! Bestrijd in plaats daarvan die frons, of “11”-lijnen, met cupping. Plaats de middelgrote cupping-beker tussen de ogen op de “11” -lijnen, zuig de beker op en laat 3-5 keer los. Blijf de beker naar boven glijden naar het midden van je voorhoofd en naar buiten. Dit helpt spanningen en rimpels te verminderen. Druk tenslotte op de zijkant van je gezicht, langs de nek en over het sleutelbeen met je hand.

Kin en kaaklijn:

Plaats een grote cupping-kop onder de kin en glijd onder de kaaklijn en boven de kin, richting je oor. Stop aan het einde van het kaakbeen. Laat de nek leeglopen met je vingers of een siliconenborstel.

Lippen:

In plaats van fillers te gebruiken, vul je je lippen op natuurlijke wijze op met cupping. Natuurlijke, volle lippen zijn slechts een paar stappen verwijderd!

Voor een licht lip-plumping-effect: Breng lipbalm aan voor het gemakkelijk glijden. Ik gebruik deze van NUXE. Plaats een grote cupping-beker over je lippen. Gebruik de zuig- en loslaattechniek. Je kunt de beker afzuigen en vervolgens optillen, een paar seconden vasthouden, dan loslaten of massageslagen gebruiken vanuit het midden van de lip naar je mondhoek.

Voor een volledig lip-plumping-effect: Breng lipbalm aan voor gemakkelijk glijden. Plaats een grote cupping-beker over je lippen en trek beide lippen tegelijk in de beker of één voor één; laat los om vacuümafzuiging te creëren. Laat de beker 5-10 seconden op je lippen blijven, laat los en controleer op resultaten om blauwe plekken of zwelling te voorkomen. Je kunt ook de zuig- en loslaattechniek gebruiken. Herhaal indien nodig totdat het gewenste effect is bereikt.

Ogen:

Fleur de huid rond je ogen op met cupping! Breng een kleine cupping-beker aan naast de binnenhoek van je oog en gebruik de zuig- en loslaattechniek voorzichtig en langzaam. Blijf recht onder de wenkbrauw glijden en naar de buitenste ooghoek. Vermijd contact met de oogleden. Voor kraaienpootjes: veranker je huid met één hand boven het jukbeen en gebruik  een kleine of grote cupping-beker om de beker met je andere hand op en neer over de kraaienpootjes te laten glijden.

Brow Lift:

Plaats een kleine of middelgrote cupping-beker boven het wenkbrauwgebied om je binnenste wenkbrauw op te tillen. Houd de beker gedurende 5 seconden op zijn plaats gezogen en voltooi de routine door vervolgens de beker naar de buitenste ooghoek te glijden.

Cupping voor het lichaam

Cellulitis- en verstevigingscupping-ritueel

Je hoeft niet onder het mes te gaan om een mooi en sexy lichaam en benen te hebben. Volg in plaats daarvan deze body cupping routine:

 1. Breng een ruime hoeveelheid olie aan op de huid in het gewenste cupping-gebied (Vaak bovenbenen waar je meer last hebt van bijvoorbeeld cellulitis). Ik gebruik deze 100% zuivere arganolie voor mijn lichaam.
 2. Selecteer je kopje. Vaak wordt er dan voor een grote cupping-beker gekozen. Knijp in de beker, breng aan op de huid en laat los om afzuiging te creëren.
 3. Gebruik de “zuig-loslaten en herhaal” -methode of glij-/massagetechniek, beweeg de beker in een op-en-neer, zij-aan-zij of zigzagpatroon.
 4. Maak je cupping-routine compleet met je favoriete body butter, olie of verstevigende crème.

Geniet van een strakker, gladder ogende huid!

Heb je weleens van beauty cupping gehoord? Ben je na het lezen geïntrigeerd om te beginnen met beauty cupping?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.