De Voordelen van een IJsroller voor het Gezicht

De Voordelen van een Ijsroller voor het Gezicht

De gezichtsijsroller heeft een comeback gemaakt en wat voor één. Op Tiktok, Instagram, overal gebruiken mensen de ijsroller. Het past perfect in je self care-programma of aesthetische badkamer. Maar wat zijn de voordelen? Of is het alleen maar een overhyped trend?

Laten we beginnen met wat een ijsroller voor het gezicht eigenlijk is. Een ijsroller is zo ongeveer hoe het klinkt: een apparaat voor gezichtsmassage dat je over je gezicht rolt. Afhankelijk van het model kan hij aan de binnenkant worden gevuld met water of gel, zodat hij bestand is tegen koude temperaturen. Er is ook een roestvrijstalen ijsroller zodat hij SUPER koud wordt. Het is gewoon persoonlijke voorkeur denk ik. Ik heb de roestvrijstalen versie niet geprobeerd!

Bewaar het in de vriezer en gebruik koudetherapie elke dag als onderdeel van je huidverzorgingsroutine. Of haal het sporadisch uit de vriezer voor een  spa-achtige behandeling die je thuis kunt doen!Voordelen op korte termijn:

Lymfedrainage en de-puffing:

Je hebt misschien gehoord van lymfatische massage, en dit is hetzelfde, alleen veel goedkoper! Het helpt bij het verbeteren van de bloedstroom, het afvoeren van vocht en daardoor het minimaliseren van opzwelling in het gezicht. Dit is vooral effectief onder de ogen direct nadat je wakker bent geworden. Het helpt je echt om er meer wakker uit te zien en je beter te voelen. Daarnaast is het echt een leuke manier om de dag te beginnen of te eindigen.

Kalmeert en vermindert ontstekingen:

Als je huid super ontstoken is, of het komt door een flare-up of vlak nadat je een gezichtsbehandeling hebt gehad, dan is een ijsroller de BESTE manier om het te helpen herstellen. Het massagegedeelte stimuleert de doorbloeding, kalmeert je huid en helpt het herstelproces te versnellen en roodheid te verminderen. IJsrollen helpt de bloedvaten te vernauwen en vermindert ook het uiterlijk van gebroken haarvaatjes!

Helpt bij hoofdpijn:

Veel mensen zeggen dat het rollen van hun slapen met ijs helpt om hoofdpijn te verlichten!

Verlicht pijnlijke spieren:

IJsrollers zijn heilzaam voor je gezicht en lichaam! Ze zijn geweldig voor pijn en pijnlijke spieren overal op je lichaam! Breng gewoon aan waar je pijn voelt voor verlichting met koudetherapie!

Helpt producten gemakkelijker te absorberen:

Dit komt omdat ijsrollers helpen de bloedstroom te stimuleren. Daardoor helpen ze, wanneer ze aan het einde van je huidverzorgingsroutine worden gebruikt, de producten nog verder te absorberen. (Zorg er wel voor dat je genoeg tijd hebt overgelaten om ze in eerste instantie in te laten trekken – je wilt niet dat je gezichtsolie of oogcrème helemaal over de roller komt en het verspilt.)

Voordelen op lange termijn: 

Rimpels verminderen?

Velen zeggen dat ijsrollers bij regelmatig dagelijks gebruik in de loop van de tijd kunnen helpen rimpels te verminderen en veroudering te voorkomen. (Eerlijk gezegd kan ik daar niets over zeggen, ik gebruik de mijne niet twee keer per dag religieus.)Heeft een ijsroller dezelfde voordelen als de Jade Roller? 

In principe wel. Je kunt je jaderoller ook in de vriezer leggen! Ik denk alleen niet dat het heel lang koud blijft. De jade roller is ook kleiner, dus veel mensen vinden dat prettiger omdat hij beter bij de kleinere delen van je gezicht kan komen. De ijsroller zou daarbij juist weer erg geschikt zijn voor het hele lichaam.

Hoe gebruik je een ijsroller op het gezicht? 

Je wilt er zeker van zijn dat je make-upvrij bent, dus doe dit ’s ochtends en/of’ s avonds nadat je je skincare hebt aangebracht en VOLLEDIG hebt laten intrekken.

Haal je ijsroller uit de vriezer. Je kunt het kleine rolgedeelte helemaal van het handvat verwijderen en alleen dat deel invriezen, maar ik ben lui, dus ik bevries gewoon het hele ding!

Begin door je gezicht in secties te rollen: begin bij je neus en werk naar buiten toe. Ik rol graag onder mijn ogen en laat de ijsroller dan een paar seconden stationair onder mijn ogen zitten voor extra de-puffing. Ik rol het zowel op en neer als zijwaarts langs mijn jukbeenderen. Dan volg ik met mijn voorhoofd, rollend naar de haarlijn.

Doe dit totdat de temperatuur warmer wordt of totdat je je voldoende ontspannen voelt! Daarna kun je de ijsroller met water en zeep of een doekje schoonmaken en terug in de vriezer leggen.

Waar te koop:

Deze van Amazon (€20) en ook deze (€14) is een favoriet van ons. Mocht je op zoek zijn naar een roestvrijstaal ijsroller dan is dit €17,45 een bestbeoordeelde ijsroller.

Heb jij al eerder van ijsrollen gehoord? Heb jij d’r eentje thuis liggen? 

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.