Trendy accessoire: Modieuze corona gezichtsmaskers

In overeenstemming met de officiële richtlijnen dragen steeds meer mensen gezichtsmaskers – wat een vleugje zelfexpressie mogelijk maakt tijdens de pandemie. Vorige week kondigden luxe modehuizen Saint Laurent en Balenciaga aan dat hun ateliers in Frankrijk in plaats van kleding nu chirurgische gezichtsmaskers gaan produceren. Ook Gucci heeft aangekondigd een miljoen gezichtsmaskers te produceren voor de Italiaanse gezondheidsdiensten.

Naast medische maskers produceren ze ook genoeg decoratieve designer-gezichtsmaskers. Dit wordt interessant wanneer we ons buitenleven weer oppakken op het moment dat de corona-maatregelen worden versoepeld. Hoewel in het begin werd beweerd dat stoffen gezichtsmaskers de verspreiding van het virus niet echt helpen voorkomen, heeft de stijlvolle accessoire mensen er toch niet van weerhouden om ze te dragen. En tja, het kan ook geen kwaad om ze wel aan te trekken!Na wekenlang anders te hebben beweerd, hebben ze bijvoorbeeld in Amerika onlangs nieuwe richtlijnen aangekondigd ter bescherming tegen het coronavirus. Hierbij wordt mensen nu aanbevolen katoenen gezichtsmaskers of stoffen gezichtsmasker te dragen wanneer ze naar buiten gaan.
In slechts één dag ging er een enorme markt open: het designer gezichtsmasker. Door de vraag naar deze corona-gezichtsmaskers konden sommige modemerken zelfs hun fabrieken heropenen.

Tegenwoordig zijn er pagina’s en pagina’s met gezichtsmaskers op Etsy te vinden. De meeste zijn gewoon stukjes stof met riemen, versierd met honden, Wonder Woman, Star Wars, regenbogen en andere ontwerpen. De prijzen variëren van €10 tot ongeveer €45. Maar ook bij sommige designers kan je deze trending accessoire bestellen of op de wachtlijst staan. Want geloof het of niet, deze gezichtsmaskers gaan als warme broodjes over de toonbank. Ze zijn zo populair dat NSS, het Italiaanse digitale tijdschrift, ze beschreef als “de echte must-have-accessoire, zowel qua bruikbaarheid als coolheid, van de 21e eeuw”. Want wie wil er nou niet een bloemig en lenteachtig gezichtsmasker dat matcht met je jurk of haarband?

Houd het coronavirus voor langere tijd aan en worden gezichtsmaskers een groter deel van ons dagelijks leven, dan moeten ze in ieder geval ook goedkoper op de markt gezet worden. Denk bijvoorbeeld aan gezichtsmaskers van merken als Zara, Mango of H&M.

Maskers zijn al lang een vast onderdeel van het dagelijkse leven in Oost-Azië, voor mode en voor gezondheidsdoeleinden. In Oost-Azië beschouwen ze gezichtsmaskers soms als een teken van de sociale verantwoordelijkheid van de drager.

Zou de maskertrend kunnen doorgaan als we stoppen met social distancing en Covid-19 minder een bedreiging vormt?

Of het hier in Nederland een modetrend wordt, hangt af van de mate waarin het stigma rond het dragen van een masker kan worden veranderd.

Wat vind jij? Zou jij deze fancy designer gezichtsmaskers dragen?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.